Lifestyle

Kalliojärven kierros


Kävimme pari päivää sitten kiertämässä Kalliojärven kierros- nimisen reitin, joka nimensä mukaisesti kulkee Kalliojärven ympäri. En yleensä hirveästi harrasta tällaisia luontopolkuja, ihan jo sen vuoksi että on mukavampaa kun lenkillä ollessä ei tule kokonaista pataljoonaa ihmisiä vastaan. Tällä kertaa kuitenkin saimme olla lähes keskenämme, vain muutama muu retkeilijä oli paikalla uhmaamassa sateista säätä.

Pitkulainen Kalliojärvi muistuttaa jokea kapeimmissa kohdissaan.
Reitin alkupään löytäminen vaati kartan tarkkaa tutkimista, sillä paikan löytäminen oli tehty vähän haastavammaksi jättämällä osoitetiedot pois paikasta kertovilla sivustoilla. Tiedoksi siis seuraaville menijöille, että lähtöpaikka sijaitsee Kalliojärventiellä (loogista). Paikalle on myös opastekyltit Rasikummuntieltä.
Polkun on merkitty sinisellä maalilla merkatuilla puilla, joten eksymistä ei tarvitse pelätä. Reitin varrelta löytyy kivoja paikkoja piknikille ja hifistelijöille löytyy laavu, jos tekee mieli sytyttää nuotio.

Vaikka reitti on aika paikoitellen aika haastava, se ei ollut fyysisesti niin raskas kuin kuvittelin. Hankalakulkuisissa kohdissa kun oli pakko mennä hitaasti :D Jätin sitten suosiolla kuntoilun Kisulle ja keskityin itse valokuvaamiseen.

Ei hullumpi tapa viettää sitä viikon ainoaa vapaapäivää ;)