Pihatyöt

Kätevä, kevyt ja ketterä :)

Olen viimeiset kaksi viikkoa testaillut akkukäyttöistä ruohonleikkuria (ja vähän trimmeriäkin). Sain laitteet testikäyttöön Jokikoneelta. Lähdin kokeilemaan niitä ilman ennakkoluuloja, sillä tähänastisista akkukäyttöisistä vehkeistä suurin taitaa olla nytkin sylissäni oleva läppäri :D 

Ensimmäinen ajatus käynnistäessäni ruohonleikkuria (Viking MA339) oli, että onpa se hiljainen..! Ei tarvittu kummempia ammattilaiskuulokkeita samanaikaiseen Aamulypsyn kuunteluun ;) Käyntiääni kuulostaa isokokoiselta tuulettimelta. Sama koskee myös trimmeriä (Stihl FSA56).

Ensimmäinen testiajo oli menestyksekäs, akku kesti ajaa koko pihan. En kuitenkaan muistanut laskea terää tarpeeksi alas ennen leikkuuta, joten ruoho jäi vähän pitkäksi. Toisella kertaa delegoin tuon homman miehelleni, ja tällä kertaa ruohosta tuli hyvinkin armeijakelpoinen.

Trimmeriä en ollut käyttänyt koskaan aiemmin, joten minulla ei ole vertailupohjaa bensakäyttöiseen. Nämä ovat selvästi niitä laitteita, joiden tarpeellisuuden huomaa vasta sitten kun sitä kokeilee! Sillä oli todella näppärä siistiä sellaisia paikkoja, joissa maa on niin epätasainen, ettei leikkuri pääsisi eteenpäin. Tai paikkoja, jotka pitäisi oikeasti kitkeä, kuten pensasaidan juuret...

Ruohonleikkuri on todella kevyt, jopa niin kevyt, että sitä voi erehtyä luulemaan tehottomaksi, jota se ei todellakaan ole. 12,5 kilon (akku mukaanlukien) painoista konetta on helppo siirrellä paikasta toiseen, mikä on erittäin kätevää, jos pihalla on useita erillisiä ruohoalueita, kuten meillä. Yksi niistä syistä, miksi en hirveästi rakasta meidän omaa pörisevää leikkuria... Käytön jälkeen nostin leikkurin varastoon odottelemaan seuraavaa käyttökertaa. Aivan, nostin. En siirtänyt tai raahannut.

Leikkuri mahtuu pieneenkin tilaan käännettävän kahvan ansiosta.

Leikkurin käynnistyskin on jotain muuta kuin perinteinen kulmasoututreeni; riuhtomisen ja ähkimisen sijaan painetaan vain nappi pohjaan ja pidetään kahvasta kiinni. 

Kas näin vaihtuu paikka. Samalla voi tehdä vaikka parit pystypunnerrukset :D

Ainoa asia, jota leikkurista muuttaisin, on renkaiden koko. Ne saisivat olla hieman isommat. Muuten se on juuri niinkuin pitääkin, ja oikeasti harmittaa viedä se takaisin :D Tai ehkä miestäni harmittaa enemmän, koska ruohonleikkuuaktiivisuuteni palautunee tämän jälkeen siihen perinteiseen: kerran kesässä raahaan vanhan leikkurin esille ja totean, että ei kiitos.

Molemmat laitteet ovat tällä hetkellä tarjouksessa Jokikoneessa, ja sain sovittua lukijoilleni diilin myös erikseen ostettaviin akkuihin. Ruohonleikkurin saa tällä hetkellä omakseen 399 eurolla (ovh 459), ja akun latureineen hintaa 279 euroa (ovh 311). Leikkurin, trimmerin ja akkujen tarjoushinta on voimassa blogin lukijoille heinäkuun loppuun asti, joten jos ruohonleikkurin vaihto on ajankohtainen, niin nyt on hyvä tilaisuus käydä uusimassa kalustoa :)

Ihan kaikkea en raaskinut leikata... Tahdon syödä nuo mansikat :D

Onko sinulla kokemusta tällaisista akkukäyttöisistä puutarhatyökaluista?