Iroisie

Kolme erilaista BB-voidetta

BB-voiteet (lyhenne tulee sanoista beauty balm tai blemish balm) rynnistivät kosmetiikkamarkkinoille muutama vuosi sitten ensin synteettisen kosmetiikan puolelle, ja pian sen jälkeen myös luonnonkosmetiikan versioita alkoi putkahdella esiin. BB-voide asettuu peittävydeltään tyypillisesti sävyttävän päivävoiteen ja meikkivoiteen välimaastoon. Suojaamisen (aurinko) ja pienten virheiden peittämisen lisäksi se myös hoitaa ihoa. Riippuu sitten ihotyypistä, tuleeko tuotetta käytettyä sellaisenaan vaiko esimerkiksi mineraalimeikkipuuterin kanssa.

Olen testannut kolmea eri BB-voidetta sekä yksinään että mineraalimeikkipuuterin (Lily Lolo) kanssa. Esittelyyn pääsevät siis Iroisien, Melvitan sekä Terre d'Ocin tuotteet.

Vasemmalta oikealle: Iroisie, Melvita (joka ei oikeasti ole niin tumma miltä tässä näyttää) ja Terre d'Oc
Iroisien BB-voide on saanut hehkutusta niin lehtien kuin blogienkin keskuudessa, ja siihen latasin todella kovia odotuksia, kun se aikoinaan Jolien paketissa saapui.


Nolostihan kävi tietenkin aluksi, kun en ymmärtänyt, ettei luonnonkosmetiikan BB-voiteiden alla saa käyttää päivävoidetta. Kiroilin melkein ääneen Iroisien voiteen rullautuessa poskiani pitkin ja mietin, kuinka kukaan ikinä on voinut pitää tätä tuotetta hyvänä? Onneksi tällaisen pienen käyttöön liittyvän faktan opittuani annoin voiteelle uuden mahdollisuuden. Hups. Ero oli kuin yöllä ja päivällä. Peittävyys on hyvä, ja jälki on todella kaunista. Iroisien BB-voide jättää ihon pinnan hieman hohtavaksi. Ominaisuus on tällä hetkellä trendikäs, mutta kaikki eivät tästä ehkä sen vuoksi pidä, ja kovin rasvoittuvalla iholla se näyttänee nopeasti vain kiiltävältä.


Aivan täydellinen se ei kuitenkaan ole. Ensinnäkin, tajusin vasta tuubia pidellessäni kuinka pieni se on. Ja voide ei todellakaan ole erityisen riittoisaa, ainakaan jos sitä levittää käsin. Koostumus on aika täyteläinen. Siveltimen kanssa olen onnistunut tekemään kevyen pohjan käyttämällä voidetta minimaalisen vähän (onnistuin tällä keinolla saamaan sen päivävoiteen päälle rullaamatta), mutta silloin ei voida puhua enää aurinkosuojasta. Lisäksi Iroisien BB-voide on sen verran kallis, että uskon sen jo hinnankin vuoksi jäävän kertaostokseksi.

Melvitan BB-voiteeseen törmasin ensimmäistä kertaa Lindan Juille's blogissa. Melvitahan kuuluu niihin vanhan polven luonnonkosmetiikkabrändeihin, joita käytin silloin joskus kun vasta tutustuin luonnonkosmetiikan maailmaan. En siis ollut pitkään aikaan katsastanut, mitä uutuuksia sarjalta oli tullut myyntiin.


Tilasin voiteen Naturellementin verkkokaupasta, jossa kaikki Melvitan tuotteet ovat myynnissä puoleen hintaan marraskuun loppuun saakka.

Ensimmäisellä testikerralla ajattelin, että voi ei, pieleen meni taas. Ensinnäkin, voide näyttää tuubista pursotettaessa harmahtavalta. Kasvoille levitettäessä harmaus kuitenkin kaikkoaa, ja väri näyttää oikein hyvältä. Ohut voide levittyy helposti, ja sitä pystyy myös kerrostamaan. Kuitenkin jos ihossa on paljon peitettävää kannattaa päälle laittaa peitevoidetta ja puuteria tai mineraalimeikkipuuteria. Voide tuoksuu hyvin miedosti ruusuiselle, sillä se sisältää sekä ruusuvettä, että ruusunsiemenöljyä.


Melvitan BB-voide tosiaan ylitti odotukseni. Se on ollut vakiokäytössä viimeiset neljä viikkoa, joista viimeisen viikon se on riittänyt yksinään, koska ihoni on hetkellisesti heiluttanut valkoista lippua. Ohut kerros irto- tai mineraalipuuteria kuitenkin kannattaa laittaa, jos iho alkaa herkästi kiiltämään tai kaipaat viimeistellympää jälkeä.

Terren BB-voide kuuluu Iroisien tavoin kulttituotteiden joukkoon. Uskoisin sen olevan Terren yksittäisistä tuotteista kaikkein tunnetuin.

Testikappale! :D
Koostumus on hieman paksumpi ja siten myös hoitavampi kuin Melvitalla, mutta ei se ei kuitenkaan heikennä levittyvyyttä. Myös peittävyyttä on asteen verran enemmän. Sanoisin, että Terren BB-voide on hoitava, kevyt meikkivoide, joka on statuksensa ansainnut. Se on todella hyvä. Pitkäaikaisesta käytöstä en voi kokemustani kertoa, koska minulla on testikappaleena vain muutama vääränvärinen testipussukka, jotka nappasin mukaani Naturellementin osastolta I Love Me -messuilta. Pari päivää (tai yötä) voin testimielessä liikkua naama punaisena, mutta en nyt viikkokaupalla kuitenkaan :D

Älkää antako punaisuuden häiritä :)
En laita voiteita paremmuusjärjestykseen, koska ne kaikki ovat omalla tavallaan oikein hyviä. Riippuu ihotyypistä ja peittävyysvaatimuksista sekä budjetista mikä tuote kannattaa valita. Talvea ajatellen Terre d'Oc tai Iroisie voisivat olla parempia täyteläisemmän koostumuksensa vuoksi. Tähän aikaan vuodesta kaikissa riitti kosteustehot koko kaksitoistatuntisen työyön ajaksi, myös mineraalipuuterin kanssa.

Onko sinulla kokemusta tai suosikkia luonnonkosmetiikan BB-voiteista?