So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Hammastahna

Lavera vs. Sante - hammastahnojen kaksintaistelu

Olen käyttänyt Laveran minttuhammastahnaa jo monta tuubia, joten se aloitti testin ennakkosuosikkina. Haastajaksi valikoitui Santen tahna, maultaan minttuinen sekin.

Ensin vertaillaan tietenkin pakkausten ulkonäköä. Molemmat ovat hyvin neutraalin ja siistin näköisiä, ja on täysin makuasia pitääkö enemmän sinisestä vai vihreästä tuubista lavuaarin reunalla. Pakkaukset ovat samankokoiset, mutta Laveran hinta oli Prismassa euron kalliimpi. Se tekee muuten litrahinnassa jo aika ison eron.Olennaisinta on kuitenkin (kuinkas muuten) se, mistä tahnat on tehty.

Laveran hammastahnan sisällysluettelo noudattelee tavallisennäköistä kaavaa, eli veteen on sekoitettu sorbitolia (tästä heti miinus, miksei ksylitolia?), piihappoa, merisuolaa, kahta erittäin mietoa pinta-aktiivista eli pesevää ainetta, sakeuttajaa (ksantaanikumi), titaanioksidia (valkoinen väri tulee tästä), fluoria, punahattu-uutetta, mirhauutetta, arnikkiuutetta ja piparminttua, myrttiä ja glyseriiniä. Lisäksi eteerisistä öljyistä peräisin olevia aromeja.Santen hammastahnassa on yllätys heti alkuun: ensimmäinen ainesosa on glyseriini. Mielenkiintoista! Tämän jälkeen tulee vesi, piihappo, merisuola, xylitoli (no niin!), aromi, samat pinta-aktiiviaineet kuin Laverassakin, ksantaanikumi, salviauute, piparminttu-uute, algin eli merileväjohdannainen geelinmuodostajana, fluori, alkoholi, limoneeni (aromi, peräisin eteerisistä öljyistä).Molemmissa hammastahnoissa on siis merisuolaa ja erilaisia kasviuutteita hillitsemässä tulehduksia. sekä fluoria. Laverassa merisuola maistuu mielestäni selvemmin kuin Santen tahnassa. Ei kuitenkaan häiritsevästi. Vaahtoavuudessa ei käytettäessä ole eroa, ja outoa se olisikin, ottaen huomioon samat pinta-aktiiviset aineet.Lavera on hyvä perustahna, mutta tällä kertaa se jäi kakkoseksi :) Sante taklaa sen oikeastaan kaikilla osa-alueilla, jos nyt tuubien ulkonäkö jätetään huomiotta - siinä ne olivat tasavahvoja. Mutta voi hyvänen aika, tiedättekö miltä suu tuntuu hammaspesun jälkeen kun se on pesty tuommoisella glyseriinipommilla? :D Täydellinen tuote kuivasta suusta kärsiville :) Lisäksi se sisältää ksylitolia, mikä puuttui Laveran tahnasta kokonaan.


Uusi suosikki on siis löytynyt!