luonnonkosmetiikka

Madaran kirkastava AHA kuorintanaamio

Tämä vaaleanvihreä tuubi tuli markkinoille viime syksynä siskonsa mutanaamion kanssa. Tietenkin kävin heti ostamassa ne molemmat. En ollut aiemmin kokeillut hedelmähappokuorintaa, ja muistan kuinka minua jännitti ensimmäinen kerta kokeillessani sitä. Pakkauksessa ilmoitetaan, että naamiota tulisi pitää kasvoilla maksimissaan kymmenen minuuttia, ja herkkäihoiset ihoaan tarkkaillen vähemmän aikaa. Tuote on ollut säännöllisessä käytössäni nyt vuoden, ja se kuuluu pari kertaa viikossa kasvojeni perushoitorutiiniin. En kuitenkaan näe sitä "erityistuotteena", jonka käyttöä pitäisi säännöstellä kovinkaan tarkasti.


Madaran naamio on hyvin mieto. Annan sen vaikuttaa kasvoillani yleensä reilusti suositeltua aikaa pidempään, koska se ei tunnu pahalta enkä näe kasvoillani minkäänlaista punoitusta pitkänkään ajan jälkeen. Mietoudesta kertonee myös se, että annoin sitä äidilleni pienessä purkissa testattavaksi ja hän sitten unohti, mitä siinä oli kuvitellen sen seerumiksi tai kevyeksi voiteeksi. Kuinkas siinä sitten kävi? Naamio oli hänen kasvoillaan koko yön ja tuloksena oli vain hyvin pehmeä iho, mitä hän kehui sitten minulle. Hieman naureskelin pitkähköä vaikutusaikaa :D

Naamio on koostumukseltaan kevyen fluidimaista ja lähes tuoksutonta. Sitä on mahdoton kerrostaa paksuksi kerrokseksi, joten se on myös hyvin riittoisaa. Naamio tekee ihon pehmeäksi (mitään varsinaista "kirkastumista" en kyllä havaitse), ja tykkään käyttää sitä valmistelevana tuotteena ennen puhdistavaa tai kosteuttavaa naamiota. Tai molempia, jos teen kasvohoidon pitkän kaavan mukaan.

Pidän siis Madaran naamiosta kovasti arkituotteena ja se toimii helppona ensiaskeleena AHA-kuorintojen maailmaan. Mutta kaipaan kuitenkin vielä tuotetta, jossa olisi parin asteen verran enemmän tehoja. Olen pitkään ollut ostamassa voimakkainta Juice Beautyn versiota, mutta mitä! Kuin tilauksesta supisuomalainen Supermood onkin lanseerannut sille kovan kilpailijan, ja tottakai suosin kotimaista silloin kun se on mahdollista (ja järkevää).