Ruoka

Quorn-ihmettelyä - ja yksinkertainen pastaohje ;)

Olen vähän myöhäisherännäinen kaikenlaisten kasviproteiinilähteiden hyödyntäjänä, ja aina löytäessäni jonkin uuden ja kiinnostavan (fiksunkuuloisen) tuotteen, palan halusta päästä kokeilemaan miten se toimii käytännössä. Törmäsin viime viikolla quornista kirjoitettuun artikkeliin ja mietin heti, voisiko siinä olla vastaus tavoitteeseeni vähentää lihansyöntiä. Marssin kaupan pakastealtaalle, ja valitsin ensimmäiseksi testituotteeksi jauhelihaa muistuttavan quorn-rouheen.
 


Ajattelin, että kätevin paikka piilottaa outo tuote sivumakuineen olisi tomaattikastike, joten quorn-rouhe pääsi leikkimään jauhelihaa pastakastikkeeseen.

Tarvitset:

Puoli pussillista gluteenitonta pastaa (itse käytin kahden pussin jämät)
Yhden pussin quorn-rouhetta
1 punasipuli
1 paketti (Mutti) valkosipulilla maustettua tomaattikastiketta
makusi mukaan aurinkokuivattua tomaattia
mausta suolalla, yrteillä ja pippurilla :)

Laita pasta kiehumaan ja jäinen quorn-rouhe öljyiselle paistinpannulle ja perään pilkottu punasipuli. Mausta. Sekoita joukkoon tomaattikastike ja paloiteltu aurinkokuivattu tomaatti, sekä hetken päästä kypsä pasta. Tarkista maku :)

Ystäväni vinkkasi, että kuivanoloinen rouhe kaipaa reippaan määrän rasvaa paistumisen aikana ja oli oikeassa; jouduin vielä lisäämäänkin sitä.

Ilokseni rouhe maastoutui kastikkeeseen paremmin kuin hyvin, eikä sen syöminen tuntunut mitenkään kummalliselta. Voisin hyvin kuvitella käyttäväni tuotetta satunnaisesti lihan sijasta :)
 

Toimii!

Quornhan on tuotteena hyvin yksinkertainen: myko(sieni)proteiinia, joka on sidottu kananmunanvalkuaisella muotoonsa. Lisäksi kiinteyttämisaineina on kalsiumkloridia ja kalsiumasetaattia. Harmikseni ainakin tuo rouhe sisältää myös karamellisoitua sokeria, kenties väriaineena? Sen määrän täytyy kuitenkin olla hyvin pieni, koska tuoteselosteen mukaan rouheessa on vain 4,5 g hiilihydraatteja sadassa grammassa (joista sokereita edelleen 0,6 g).

Rouheen lisäksi quornia on saatavilla myös kuutioina, pihveinä, kananfileitä muistuttavina isompina suikaleina sekä vegaaninuggetteina. Lisätietoja tuotteista löytyy maahantuojan sivuilta.