joulu

Jouluisia paljastuksia

 1. Miusta joulukuusi kuuluu ehdottomasti tuoda sisälle vasta jouluaattona. Isini rupesi kuitenkin raahaamaan sitä muutamia vuosia sitten sisälle jo aatonaattona, ja nyt ensimmäistä joulua Joensuussa viettäessäni kuulin, että Mikkokin meinasi tuoda kuusen sisälle jo aatonaattona! Kai se on miunkin jostain tingittävä..

2. Pukeudun joka joulu samaan mekkoon, joka äitini kanssa ostettiin miulle muistaakseni jonnekin konserttiin ollessani 13-vuotias, koska se yksinkertaisesti on niin ihana ja ajaton <3

3. Vasta pari vuotta sitten suostuin maistamaan ensimmäistä kertaa lanttu- ja porkkanalaatikkoa, koska olin aiemmin päättänyt, etten tykkää niistä. Tykästyin vuosi vuodelta kuitenkin porkkanalaatikkoon ja kuten aiemmin mainitsin (klik!), sitä löytyy tänä vuonna meidänkin joulupöydästä!


4. Uskon edelleen joulupukkiin, sillä ellen uskoisi, miten voisin saada yhtäkään lahjaa? Olen iloinen, että meillä kävi pienenä aina "oikea" joulupukki, jonka henkilöllisyyden sain selville vasta 18-vuotiaana kassalla työskennellessäni, kun hän esittäytyi minulle joulupukkina maksaessaan ostoksiaan!

5. Minulle on tärkeää, että jouluna viedään haudoille kynttilöitä ja näin muistetaan edesmenneitä rakkaita ihmisiä.

6. Joulusaunan jälkeen ei tule koskaan kylmä. En voisi kuvitellakaan normaalissa tilanteessa lähteväni saunan jälkeen enää ulos, mutta joulusaunan jälkeen ei vaivaa kyllä kylmyyskään!

7. Samalla kun avaan omia joululahjojani, keskityn koko ajan tarkkailemaan avaako joku muu minun antamiani lahjoja. Haluan aina kovasti nähdä lahjansaajan ensireaktion antamastani lahjasta!

8. Voisin valvoa jouluaattona vaikka koko yön, sillä joulutunnelma on vain niin ihana. Myöskin tapaninpäivänä on surullista mennä nukkumaan, kun tietää, että seuraavana aamuna joulu on jo "ohi".

9. Vietämme tänä vuonna ensimmäistä kertaa joulua kahdestaan Mikon kanssa. Tietenkin vierailemme hänen vanhempien ja isovanhempiensa luona, mutta pääasiassa olemme kahden. On todella outoa, etten olekaan tänä jouluna Ylöjärvellä kuten aina ennen, mutta totta kai olen iloinen, että saan viettää joulun myös Mikon tavalla ja hän saa olla lähellä perhettään, kun viime vuonna oli toisin päin! Aion kuitenkin soittaa videopuheluita ja tavallisia puheluita rakkaan perheeni kanssa, sillä miulla on jo nyt ihan mieletön ikävä heitä! <3

10. Rakastan jouluperinteitä! Tykkään valtavasti siitä, että asiat tehdään samassa järjestyksessä vuodesta toiseen ja tiedän jo etukäteen jouluaaton ohjelman. Onnekseni Mikko on melko samoilla linjoilla aaton "järjestyksestä", niin ei tule suuria yllätyksiä aattona! Nyt vanhempana olen jo hieman oppinut luopumaan tarkasta järjestyksestä ja viime jouluna taidettiin perheeni kanssa jo muuttaa yhden jos toisenkin "tapahtuman" paikkaa aattopäivänä.11. Haluan muistaa myös posteljoonia jouluna, sillä pienenä perheellämme oli aina tapana jättää posteljoonille suklaarasia postilaatikkoon joululahjana ja kiitoksea kuluneesta vuodesta. Jatkan perinnettä aikuisiällä jättämällä posteljoonille suklaatikkarin ja joulukortin oveemme joka vuosi kiitoksena.

12. Tykkään joulun odottamisesta; siitä kutkuttavasta tunteesta mahanpohjassa, kaikesta suunnittelusta, siivoamisesta, järjestelystä, kokkaamisesta, paketoimisesta, korttien askarelusta, joululaulujen kuuntelemisesta ja joulufiilistelystä. Joulu on vuoden paras juhla!

Löytyisikö teidän paljastus listaltanne yhtään samankaltaisia asioita vai kenties jotain ihan muuta? :)

comments powered by Disqus