joulu

Joulussa parasta on..

Rakastan joulua ja joulunaikaa; kaikkialla soi joululaulut ja tunnelmalliset valot loistavat yhdessä jos toisessakin ikkunassa. Meidän kodissa on kuusta lukuunottamatta kaikki joulukoristeet olleet jo marraskuun virallisesta pikkujoulusta lähtien, mutta kaiken muun kiireen keskellä en ole ehtinyt blogin puolella kirjoitella joulusta mitään. Nyt asia kuitenkin korjaantuu ja varmasti ennen joulua palailen tunnelmiin valokuvien ja ajatusten tiimoilta.

Mikä joulussa sitten on niin ihanaa?
Joulunaikaan ei tarvitse käyttää tavallisia valoja ollenkaan, sillä jouluvalot ja erilaiset kynttilät loistavat ihanan tunnelmallista valoaan kaikkialle.

Joulukalenterin luukkujen avaaminen muistuttaa joka päivä siitä, että joulu on koko ajan vain lähempänä.

Ennen joulua saa miettiä jokaisella rakkaalle sopivia lahjoja ja kierrellä etsimässä niitä kaupoista, joissa soi iloiset joululaulut.
Lahjojen paketoimisen lisäksi joulukorttien askartelu on rentouttavaa puuhaa. Kortteja askarrellessa mietin aina kenelle sopii minkäkinlainen kortti ja millaisella tekstillä varustettuna. Miusta kortti on vähän niinkuin antaisi etukäteisjoululahjan - ja onhan kortteja ihan mielettömän kiva saadakin, sillä niistä alkaa joulunodotus oikein kunnolla.

Joulu tuoksuu jouluruuille, kuuselle, lahjapaperille ja joulukukkasille. Tuoksu viimeistään virittää siihen tunnelmaan, että joulu on tullut.

Jouluna saa nauttia rakkaiden ihmisten seurasta ilman, että on pakko tehdä yhtään mitään muuta kuin vain olla.
Joulusauna lämpiää jo päivällä. Tämä on pienestä saakka ollut jotenkin erityistä, sillä olen kotikotona tottunut saunomaan joka päivä, mutta saunominen päivällä on jotain ainutlaatuista ja todella tunnelmallista.

Lapsena joulupukin kepin kilinä oli parasta, mitä jouluna saattoi kuulla. Nykyisin odotan enemmän jännityksellä sitä, mitä muut pitävät antamistani lahjoista - tietenkin on ihanaa myös saada lahjoja, mutta jotenkin sitä toivoo, että itse olisi onnistunut myös antamaan rakkailleen mieluisia lahjoja.

Jouluherkkujen suunnittelu on ihanaa puuhaa; mitä kaikkea sitä syödäänkään - ja miten kaikki ruuat saadaan mahdutettua jääkaappiin ja pakastimeen. Suunnitteluvaiheessa voi jo melkein maistaa kaikki ihanat jouluiset yhdistelmät, vaikka aineksetkin ovat vielä kaupassa.


Myös jouluaattoaamuna keitetty riisipuuro maistuu aina yhtä hyvälle. Olen todella innoissani, kun olen oppinut keittämään riisipuuroa höyrykattilassa, jossa se valmistuu vaivattomasti vahtimatta. Ennen joulua ajattelinkin teille jakaa tämän vinkkini riisipuuron keittämiseen, jotta tekin voitte nauttia huolettomasta aattoaamusta lehteä lukien ja kuusta koristellen riisipuuron tekeytyessä ihan itsestään.
Joulun ihanuus koostuu niin monista eri tekijöistä, että kaikkia on mahdotonta lähteä erottelemaan. Kokonaisuudessaan jouluna vallitseva tunnelma on se, mikä saa minut rakastamaan tätä juhlaa todella paljon. Ehkä kaikki se rakkauden, välittämisen ja rakkaiden ihmisten huomioiminen, mikä jouluun liittyy, on se asia, mistä mie tykkään kaikista eniten <3

Mikä on teidän mielestä parasta joulussa? Mikä on se ehdoton juttu, josta tiedätte, että joulu on jo ihan lähellä? :)comments powered by Disqus