hyvinvointi

Kasvojeni suosikkituotteet

Olen aina ollut ihonhoidossa sellainen "tuttua ja turvallista" tyyppi, joka pesee kasvot aamuin illoin, laittaa rasvaa ja jättää meikkaamatta, jos aikoo hikoilla. En ole liiemmin koskaan perehtynyt erilaisiin ihonhoitotuotteisiin, vaan olen ollut tyytyväinen löydettyäni yhden hyvän ja siinä olenkin sitten pitäytynyt. Pikku hiljaa olen kiinnostunut myös eri tuotteiden ominaisuuksista ja halunnut kokeilla jotain uutta. Tavallisuudesta poiketen, saattekin lukea postauksen kauneuden- ja ihonhoitoon liittyen, enjoy!

 Kärsin yläkoulu- ja vielä vähän lukioikäisenäkin lievästä aknesta ja otsani, nenäni sekä leukani oli aina täynnä finnejä. Hoidin niitä erilaisilla rasvoilla ja lopulta pääsin vaivasta eroon ja aluksi olikin hassua, miten hyvältä iho näytti, kun oli tottunut siihen, että aina yritti hieman piilotella niitä otsalla pilkottavia punaisia palleroita. Käytin pitkään Clearasilin epäpuhtauksien hoitoon tarkoitettua puhdistusgeeliä, kunnes tajusin vuosi sitten, etten taida enää tarvita niin tujua ainetta. Vaihdoinkin hinnaltaan seitsemän kertaa edullisempaan, mutta omalle iholleni juuri sopivaan Rainbow:n puhdistusemulsioon, jota olen käyttänyt vuoden päivät.


Kasvojen kuorinnasta olen tykännyt aina. Pienet kiteet iholla tuntuvat rentouttavilta ja kuorinnan jälkeen jää raikas ja pehmeä olo kasvoille. Olen kokeillut monenlaisia kuorinta-aineita ja niitä en pelkää vaihdella, sillä eteen on osunut tähän saakka vain hyviä vaihtoehtoja. Tällä hetkellä hyllystä löytyy The Body Shopin Vitamin E -sarjan kuorintavoide, jota voin lämmöllä suositella kaikille. Tuoksu on mieto mutta tyttömäinen ja pehmoinen koostumus tuntuu mukavalta iholla.


Silmämeikin poistamisen kanssa olen ollut aina ihan surkea. Samalla puhdistusemulsiolla olen pessyt niin ripsivärit kuin epäpuhtaudetkin kasvoilta sillä seurauksella, että mustat läntit ovat usein jääneet silmäluomille. Nyt olen alkanut pelätä, että meikkien iholle jääminen edesauttaa ryppyjen syntymistä, joten olen kiltisti opetellut käyttämään silmämeikinpoistoainetta. Kyllähän siitä tulee heti raikkaampi ja puhtaampi olo, kun iho ei ole harmahtava vaan puhdas.

Kasvovesi on toinen, jonka käytön olen onnellisesti unohtanut aknesta eroon päästyäni. Akne-aikana käytin kasvovettä päivittäin ja koin, että siitä oli minulle suurtakin hyötyä. Monen vuoden jälkeen ostin Garnierin kasvoveden ihan vain kokeilumielessä, että olisiko siitä jotain iloa kasvoilleni. Nyt kuukauden päivät sitä käyttäneenä iloitsen joka puhdistuskerran jälkeen siitä raikkaasta tunteesta, joka kasvoille jää. Se jopa tuntuu hieman arjen hemmottelulta!


 Kuten aiemmin kerroin kuivista käsistäni, kuivuus vaivaa etenkin talviaikaan myös kasvojeni ihoa. Olen käyttänyt jo varmastikin viisi vuotta Aqualania kasvorasvana, sillä se säilyttää ihon kosteuden eikä minun tarvitse tuskailla kuivien länttien kanssa. Ilokseni Aqualan on litrahinnaltaan todella edullista verrattuna niihin pieniin putiloihin, joita marketeissa myydään kasvovoiteina. Kuten aiemmin todettu, kun hyvän löytää, niin mihinkäs sitä sitten vaihtamaan.

Silmänympärysgeelin sain lahjaksi täyttäessäni kaksikymmentä (jep, siitä se rypistyminen alkaa!) ja se on ollut todella riittoisaa, sillä purkissa on edelleen geeliä. Tuo Dermosilin pikkuinen purkki on ihana kaivaa kaapista puhdistusoperaation päätteeksi - se ikään kuin viimeistelee koko homman.

Olen iloinen, että kasvojeni iho voi tällä hetkellä todella hyvin. Kävin kasvohoidossa jouluna Mikolta saadulla lahjakortilla ja yllätyin, miten rentouttavaa ja mukavaa se on, kun ihon peruskunto on hyvä (aiemmin olin tottunut siihen, että puoli tuntia poistettiin vain mustapäitä ja finnejä..). Vaikka kasvojen puhdistaminen aamuisin tarkoittaa vesipesua ja rasvausta, luulen illalla tapahtuvan puhdistuksen kompensoivan sitten aamuja, sillä iho tuntuu ja näyttää hyvältä. Less is more, I think.


Onko teillä joitain suosikkituotteita, joita voisitte suositella? Hoidatteko kasvojenne ihoa aktiivisesti vai löytyykö samanlaisia aamulintsareita kuin mie?

comments powered by Disqus