kuulumiset

Kuulumisia kuluneelta viikolta

Viimeisimmästä postauksesta on kulunut ihan hirmuisen pitkä aika! Onnekseni seuraamiani blogeja lukiessani huomasin, että myös muilla on ollut kiireitä - helpottaa edes hieman huonoa omaatuntoa blogin laiminlyönnistä! Mutta mihin se aika on sitten viime viikon aikana hurahtanut?

Viime viikolla kävimme Ylöjärvellä perheeni luona viettämässä pidennettyä viikonloppua, joka meni kyllä ihan hirmuisen nopeasti. Perjantai vietettiin Ellin ja Niken kanssa Ideaparkissa shoppailen sekä illalla juhlittiin äitin synttäreitä. Lauantaina juhlittiin ystäväni kihlajaisia tunnelmallisessa ja vanhassa pirtissä isolla porukalla. Sunnuntai tuli kuitenkin aivan liian pian ja meidän piti lähteä ajelemaan kohti Joensuuta ja kiireistä seuraavaa viikkoa.

Ostoksista sen verran, että Ideaparkista löytyi miulle kauan kaipaamani toppahousut! Sain niistä vieläpä 70 prosenttia alennusta, koska ilmeisesti myyjä halusi päästä niistä eroon ja olla kiltti opiskelijalle, joka oli löytänyt täydelliset housut - ehkä nämä jopa vilahtaa blogin puolella ennen pakkasten loppumista! Mukaan tarttui myös pitkään hakusessa ollut treenilaukku, joka täyttää kyllä kaikki sille asettamani kriteerit ja on päässytkin heti käyttöön. Sinellistä tietenkin piti ostaa vähän pientä askartelutarviketta ja Minimanista matkaan tarttui tarjouksessa ollut meikkivoide, joka ei ole vielä ehtinyt testiin.

Maanantaina palasin sitten todellisuuteen ihanan viikonlopun jäljiltä ja täyteläinen sekä hyvin informatiivinen kouluviikko sai alkaa. Aloitan nyt siis toiseksi viimeisen harjoittelun ja pääsen suorittamaan sitä 1-2-luokalle normaalikoululle. Harjoittelun merkeissä onkin viime viikko pitkälti mennyt, kun on ollut infoa, suunnittelupalaveria, vastuunjakoa, tuntien suunnittelua ja vaikka mitä. Samaan aikaan muilta kursseilta putkahtelee lisää tehtäviä, jotka pitäisi tehdä mikä mihinkäkin mennessä. Viime viikolla jo sanottiinkin muutamalle opettajalle olevamme niin pihalla muutamasta kurssista, että mitenkähän nekin suoritetaan, kun järkevää informaatiota ei tule mistään ja kauheasti pitäisi olla jo jotain tekemässä - eiköhän se siitä.

Iskälle nauroin perjantaina puhelimessa, että jos en nyt elä niitä kuuluisia ruuhkavuosia, niin millaistakohan elämäni mahtaa sitten olla ruuhkavuosina. Välillä tuntuu, että viikko vierähtää ihan huomaamatta koulussa ja töissä ja sitten alkaakin jo uusi viikko. Tänään vietin kuitenkin vapaapäivää ja kulutin vain aamupäivän gradun parissa, minkä jälkeen pääsin lenkille tuulettumaan, mutustelemaan laskiaispullia ja rentotumaan kotisohvalle <3

Lupasin itselleni alkuvuodesta, että aion pitää huolta itsestäni enkä kasata liikaa asioita to do -listalle. Tästä syystä olenkin joka ilta pyhittänyt ainakin kaksi tai kolme tuntia sille, että käydään saunassa, höpötellään, katsellaan telkkaria ja ihan vain otetaan rennosti. Tekemättömät asiat kuitenkin pyörivät paljon mielessä ja aiheuttavat stressiä. Tästä syystä päätinkin laatia itselleni ihan oikeasti opintosuunnitelman; mitä kursseja käyn milloinkin ja miten ne mahtuvat kalenteriini. Kun en koko ajan ajattele jäljellä olevaa 240 opintopistettä, vaan pienempiä kokonaisuuksia, stressikin helpottaa huomattavasti!

Huh, nyt olen avautunut hässäkkäviikostani ja aion mennä nimenomaan sinne saunanlauteille rentoutumaan ja heittäytyä sitten sohvalle lokoisasti. Jos jaksoit lukea vuodatustani tänne saakka, niin kiitos, ensi kerralla luvassa on jotain paljon iloisempaa ja vähemmän stressaavaa!

Mitä sinulle kuuluu? Miten sinä hallitset ajankäyttöäsi?

comments powered by Disqus