hyvinvointi

Kypros Ayia Napa - osa 1

Lähes kuukauden mittainen blogihiljaisuus on tullut tiensä päähän, nimittäin täällä ollaan taas! Menneeseen kuukauteen on mahtunut niin paljon kaikkea, etten ole yksinkertaisesti edes avannut tietokonetta syyskuun toisen päivän jälkeen. Nyt on vihdoin aikaa istahtaa alas ja päivittää teille lomakuulumisia Kyprokselta! Kyllä, kahdeksan päivää auringon alla teki terää näinkin aurinkoisen kesän jälkeen ja rusketuksestakin on vielä häivähdys jäljellä!


Vietettiin siis syyskuun toinen viikko siskoni ja vanhempieni kanssa Ayia Napalla. Lämpöä riitti joka päivälle vähintään 32 astetta ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Ei varmaan tarvitse paljon arvailla, miten tämä "tanorektikkoperhe" sai päivänsä kulumaan - uima-altaalla ja aurinkotuolissa <3 Kiteytetysti voin sanoa, että reissu oli todella rentouttava ja oli ihana päästä lomalle, jolla ei kertakaikkiaan tarvinnut edes astioitaan tiskata - kyllä nyt taas jaksaa uudella energialla arkea ja kiirettä.


Ihan aurinkotuolissa makoiluksi loma ei kuitenkaan mennyt, sillä ehdittiin piipahtaa useampaan otteeseen Ayia Napan keskustassa ruokailun, maisemien katselun ja shoppailun merkeissä. Lisäksi yhtenä aamuna päätettiin lähteä Larnacaan shoppailemaan. Tarkoitus oli hypätä bussin kyytiin, joita meni hotellin edestä "20 minuutin välein". Vaan ahdistelevien taksikuskien ja neljän turhaan pysäytetyn bussin jälkeen aloimme epäröidä, meneeköhän niitä kuitenkaan ihan niin taajaan. Pienten selvittelyjen jälkeen kuulimme, ettei busseja Larnacaan menekään kuin kuusi päivässä, mutta ehdimme kuin ehdimmekin yhteen niistä ja pääsimme kaupunkiin kiertelemään.

Ilmeisesti ihmiset suosivat Kyproksella paljon takseja, sillä julkisten kulkuneuvojen aikataulut ovat ihan omaa luokkaansa. Vastaanottovirkailija sanoi, että kun bussi lähtee muutaman kilometrin päästä kello 12, se on noin 15-30 minuutin päästä hotellillamme. Aikahaarukka tuntui jo jutteluvaiheessa melko suurelta, mutta bussi myöhästyi vielä tuostakin ajasta - onneksi lomalaisilla ei ollut kiire ja pääsimme kuin pääsimmekin ihmisten aikoihin vielä kaupunkiin, mutta miten ihmeessä ihmiset voisivat mennä bussilla töihin, jos aikataulut ovat noin epämääräiset! Mutta ei muuten ollut bussimatka hinnalla pilattu; 45 kilometrin matka meno-paluu -lipulla kustansi 7 euroa per henkilö. Mihin tällä rahalla pääsee Suomessa, kymmenen kilometrin päähän huoltsikalle?

Kahdeksan päivää hujahti kyllä ihan mieletöntä vauhtia, ja oli ihana viettää aikaa perheen kanssa kokonainen viikko <3 Oli myös mukavaa päästä monen monen vuoden jälkeen lämpimään, vaikka lentäminen - ja matkustaminen ylipäänsä - jännittikin aikaslailla. Lopulta kannatti kuitenkin voittaa pelkonsa, sillä muistoksi jäi ihania kesäisiä tunnelmia rakkaiden ihmisten kanssa.

Ajattelinkin jakaa lomaa muutamaan eri postaukseen, jotta näistä ei tule ihan mielettömän pitkiä. Tämä lienee sellainen avauspostaus, jossa saa fiilistellä aurinkoisia maisemia ja lomatunnelmia, mutta luvassa olisi myös muun muassa tarkempaa tietoa hotellista, vinkkejä hyviin ruokapaikkoihin sekä tietenkin niitä aurinkoisia kuvia paljon paljon lisää!

Oletteko käyneet Kyproksella? :)

comments powered by Disqus