kysymyksiä

Kysymykset

Te kysyitte ja minä vastasin! Kiitos kaikille kysymyksiä laittaneille :) Toivottavasti näiden avulla pystyn hieman uusillekin lukijoille esittäytymään!

Matkustus

Minne haluaisit Suomessa matkustaa?

Suomi on miusta täynnä mielettömän kauniita paikkoja, joihin voisin palata aina vain uudelleen ja uudelleen. Lisäksi on paljon paikkoja, joissa en ole käynyt vielä laisinkaan. Lappi kaikkine kauniine tuntureineen niin talvella kuin ruskan aikaan on miun have-to-see -listallani. Lisäksi rannikolla riittää paljon ihailtavaa ja jonain kesänä suunta onkin Vaasasta kohti pohjoista roadtrip-meiningillä. Itä-Suomi on ollut minulle entuudestaan melko tuntematon, mutta täällä asumisen myötä Koli on muodostunut sellaiseksi paikaksi, jonne haluan päästä eri vuodenaikoina ihailemaan maisemia ja valokuvailemaan.

Mikä on sun unelmien matkakohde?

Auringonpaiste ja lämpö kiehtovat tietenkin aina. Pääasia, että matkaseura on oikea :) Tykkään lomailla esimerkiksi Kanarialla tai Kyproksella, mutta joskus haluaisin päästä käymään esimerkiksi Espanjassa harjaannuttamassa kielitaitoani, näkemässä paikallista kulttuuria ja maistelemassa niitä ruokia, joista olen lukenut vain espanjan kirjan sivuilta. Ensi kesäksi olemme suunnitelleet Mikon kanssa reissua Tanskaan, joka on ollut matkustuslistallani jo pitkään. Tanskan kanssa listalla oli aikanaan myös Norja, mutta nyt siellä on jo vierailtu ja ehkä sinne voisi joskus palata - niin lähellä, mutta niin erilainen ja kaunis maa :)

Entä matkakohde johon et haluaisi matkustaa?

Kaikki loput! No ei, minulla ei oikeastaan ole mitään innostusta matkustaa Euroopan ulkopuolelle. En tykkää erityisemmin lentämisestä, joten en näe itseäni matkaamassa maapallon toiselle puolelle. Joskus haaveilin matkasta Austraaliaan, mutta sekin innostus on kyllä mennyt menojaan - kaipaan lomalta rentoutumista, yhdessäoloa ja aurinkoa, sitä riittää lähempänäkin <3

Blogi

Miksi päädyit vaihtamaan alustaa ja oletko ollut tyytyväinen?

En ole aiemmin blogannut portaalissa, mutta kuullessani uuden blogiportaalin avautuvan, kiinnostuin välittömästi.So-up:n takanahan on Sanomalehti Karjalainen, joten paikallisuuskin kiehtoi ja siitä onkin ollut iloa, sillä on ollut helppo päästä esimerkiksi yhteisiin tapaamisiin, kun asun Joensuussa. Olen ollut So-upiin kyllä tyytyväinen; apua saa kaikkeen, mihin tarvitsee, blogeja on mainostettu netin lisäksi printtimediassa kivasti ja alusta on helppokäyttöinen.

Miksi vaihdoit, miksi juuri So-Up ja mitä olet tykännyt?

Vähän edelliseen viitaten, uusi blogiyhteisö kiinnitti heti tietenkin huomioni ja laitoin hakemuksen menemään. Onnekseni pääsin mukaan ja tällä tiellä nyt ollaan. So-upissa juuri paikallisuus ja uutuus viehättivät, lisäksi kun pääsi tutustumaan taustalla vaikuttaviin ihmisiin, homma vaikutti entistä mielenkiintoisemmalta. Ajattelin aluksi, että ei minulla ainakaan mitään hävittävää ole, eikä minusta edelleenkään tunnu siltä, että olisin hävinnyt mitään, pikemminkin saanut paljon hyviä asioita.

Meidän bloggaajien toiveita on kuunneltu tosi hyvin kaikessa ja olenkin iloinen, että olemme yhdessä ammattilaisten kanssa onnistuneet muovaamaan So-upin tällaiseksi - tästä on varmasti hyvä jatkaa.

Minä

Kuka elokuva- / sarjahahmo muistuttaa mielestäsi itseäsi?

Nipsu! En tiedä, lasketaanko se tähän mukaan, mutta miusta se kuvastaa minua todella hyvin. Äitini kyllä sanoi, etten voi olla pelokas, kun muutin toiselle puolelle Suomea yksinäni, mutta ehkä se sitten muilta osin kuvastaa minua :D Nipsu pelkää monia asioita ja on aika varautunut uusien juttujen suhteen; miekin mietin monesti ensin kaiken mahdollisen, mitä voi tapahtua ja miten kaikki menisi mahdollisimman hyvin. Esimerkkinä nyt ulkomaanmatka, jonne pitää mennä lentokoneella ja yöpyä oudossa paikassa - ei periaatteessa mitään pelättävää, mutta niin monta kysymystä tupsahti tämän Nipsun päähän.. 

Nipsu myös keräilee kultakolikoita ja vaalii niitä kalleimpana aarteenaan. Itse keräilen ehkä ennemminkin onnellisia hetkiä rakkaideni kanssa ja pyrin ikuistamaan ne esimerkiksi valokuvin. Mutta yhtä kaikki, yhteiset hetket rakkaiden kanssa ovat kalleimpia aarteitani. Toki minäkin keräilen kolikoita, sillä kyllä niitäkin tarvitaan tulevaisuudessa yhteen jos toiseen juttuun!

Onko sulla tatuointeja? Haluaisitko tatuointeja?

Ei ole tatuointeja, enkä haluaisikaan. Tuntuu, että se oli lähinnä sellainen 2000-luvun juttu, kun tatuoinneista tuli trendikkäitä, mutta ehkei se enää ole niin suosittua. En halua miettiä, mitä tatuoinnilleni kävisi, jos lihon tai laihdun, tai miltä tatuointi näyttäisi ollessani 75-vuotias. Toisaalta en tiedä myöskään, mitä tatuoisin ihooni, joten ongelmaa ei sinänsä ole. Ymmärrän kuitenkin, että toisilla on asioita, jotka haluavat muistaa ikuisesti ja osa tatuoinneista on todella hienojakin, joten ei minulla ole mitään niitä vastaan. Lisäksi, jos tatuointi otetaan nimenomaan siitä syystä, että sillä on joku suuri merkitys, se on minusta järkevämpää kuin ottaa vain koristeeksi joku kuva - en tiedä miksi, mutta näin ajattelen :D

Lisäksi minusta tulee luokanopettaja ja ainakin tämänhetkisen tiedon mukaan tatuoinnit pitää peittää työaikana. Tatuointi pitäisi siis ottaa melko näkymättömälle paikalle tai sitten täytyisi käyttää töissä aina peittäviä vaatteita. Toki maailma varmasti muuttuu ja käsitykset tatuoinneista muuttuu vuosien saatossa, mutta tällä hetkellä kuulemani ilmapiiri on tällainen.

Oletko hyvä kielissä?

Ehen, ei luonaa kyllä mikään kieli kovin hyvin. Ensinnäkin olen todella arka puhumaan vieraita kieliä, sillä pelkään virheitä ja epäjohdonmukaisuuksia. Äidinkieli on miun vahvuus, mutta muut kielet kuuluvatkin sitten heikompaan kategoriaan. Englannin kanssa olen tapellut koko ikäni, osaan kyllä puhua sitä sen verran, että tulen ymmärretyksi, mutta koska suhtautumiseni kieleen on hyvin negatiivinen, ei kielitaitokaan koreile kovinkaan kauniina. Ruotsista olin kiinnostunut kouluaikoina, mutta koska sitä ei etenkään täällä Idässä tarvita, alkaa se unohtua.

Espanjaa olen lukenut monta vuotta ja siitä olen edelleen kiinnostunut. Tykkään espanjalaisesta kulttuurista ja kielestä ylipäätään, joten sen opiskeluun minulla on suurempi motivaatio. Äitini kanssa opiskelimme espanjaa monta vuotta työväenopistolla, mutta sittemmin olen jo unohtanut monia sanoja ja kielioppisääntöjä. Ehkä sitten, kun yliopisto on käytynä, voisin mennä espanjan kurssille uudelleen!

Elämys, jonka haluaisit joskus kokea?

Huh, tämä on kyllä hankala! Ehkä haluaisin joskus uskaltautua lähtemään jollekin patikkaretkelle, jonka aikana voisin nähdä mielettömän kauniita maisemia, ikuistaa niitä kameran rullalle ja nauttia kiireettömyydestä. Olla ja samoilla metsässä hyvässä seurassa ja kokeilla sellaista retkielämää. Ainoa miinuspuolihan on, että Nipsu-Emma ei kyllä uskalla nukkua keskellä metsää teltassa.. Olen kyllä ehdotellut Mikolle, että ehkä voisimme tehdä tämän jonain sovellettuna versiona, kuten lähteä aikaisin aamulla ja palata illalla takaisin :D

Suosikit

Paras / parhaat näkemäsi leffat?

A Cinderella Story oli miun ehdoton suosikki nuorena ja onhan se vieläkin sellainen ihana romanttinen komedia, jonka voi katsoa uudelleen ja uudelleen <3 Tykkään paljon kotimaisista elokuvista ja etenkin sellaisista, joiden aikana ei tarvitse ajatella liikaa. Luokkakokoukset, Napapiirin sankarit ja Äkkilähtö ovat kyllä huumoria parhaimmillaan, naurua riittää eikä tarvitse ahdistua liian surullisista kohtauksista - sellaiset leffat on minua varten! Kertonee paljon, että jos elokuvassa näyttelee Jussi Vatanen, tämä tyttö menee katsomaan!

Lempparijätskimaku?

Suklaa-nougat ja vanhanajan vanilja! Ja tiedättekö, kuulin ehkä puolivuotta sitten, että vanilija kirjoitetaankin vanilja. Tulevan äidinkielenopettajan mielestä maailman typerin kirjoitusasu..

Paljastuiko uusia asioita minusta? Löytyykö samanlaisia ajatuksia ruutujen toiselta puolen? :)

comments powered by Disqus