hyvinvointi

Lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin

Kuopiosta on kotiuduttu rentoutuneena ja hyväntuulisena. Kolme päivää hurahti ihan huomaamatta, kun tavoitteena oli olla tekemättä yhtään mitään, mitä ei ole pakko. Nautimme lomasta täysin siemauksin, sillä viime aikoina kiire ja pakolliset jutut ovat täyttäneet niin arkipäivät kuin viikonloputkin. Sunnuntaina oli ihana vain heittää tavarat hotellihuoneeseen ja todeta, että nyt on aikaa tehdä ihan mitä vain.

 Vaikka olemme aiemminkin käyneet Kuopiossa, pääsimme tällä kertaa tutustumaan ihan kaupunkiinkin. Normaalisti olemme käyneet vain päiväreissuilla Ikeassa ja Matkuksessa, joten nyt oli kiva päästä kiertelemään keskusta-aluettakin ihan rauhassa. Majoituimme Sokos Hotel Puijonsarvessa, joka oli ihan juoksumatkan päässä keskustasta (huom. juoksua inhoavan juoksumatkan päässä :D). Pidin hotellista kovasti, sillä se oli pintaremontoitu ja kaikki oli tarkasti huoliteltua. Saimme vain ystävällistä ja iloista palvelua ja tästä syystä majoitun siellä varmasti toisenkin kerran.


 Keskustasta löytyikin yllättävän paljon kaikkea. Kaikki tosin oli kiinni, joten minnekään putiikkeihin (saati Muumikahvilaan!) emme piipahtaneet. Oli kuitenkin mukava kierrellä pikkuisia kujia ja katuja nauttien auringosta ja kiireettömyydestä. Ja vaikka Kuopio onkin ihan mukavanoloinen kaupunki, täytyy myöntää, että ei se niin kaunis ole, että sinne haluaisin muuttaa. Taloja on jotenkin ahdistavan paljon kamalan lähellä toisiaan ja kaupungin ulkoasu on jämähtänyt jonnekin 80-90 -luvulle. Mutta eihän joensuulainen voikaan kehua kuopiolaista ;)


Iloitsin myös siitä, ettei tarvinnut moneen päivään laittaa ruokaa! Herkuttelimme Ikean lihapullilla, subeilla sekä Pancho Villassa, jota Joensuussa ei ole. Olen aina tykännyt Panchon ruuista ja etenkin hintalaatu-suhteesta; edullisesti saa todella hyvää ja täyttävää ruokaa. Mutta parasta on toki se, ettei itse tarvitse tehdä!

Kävimme illalla myös Amarillossa lasillisilla pitkästä aikaa. En ole alkoholin suurkuluttaja ja kuten olen bloginkin puolella varmasti maininnut, syön mieluummin pussillisen karkkia kuin lipittelen pari drinkkiä - nyt kuitenkin juhlan kunniaksi oli kiva piipahtaa ravintolassa.


 Ja mikä onkaan parempi tapa kasvattaa nälkää kuin lenkkeillä aurinkoisissa maisemissa. Toki joka paikka oli täynnä sulamisvettä ja kuraa, joten kävely muistutti enemmänkin tasapainoilua lätäköiden, koirankakkojen ja lumisten alueiden välillä, mutta liikuntaa kuitenkin! Lenkkeily uusissa maisemissa on aina jotenkin koukuttavaa, koska aina haluaisi kävellä vielä vähän pidemmälle ja vähän kauemmaksi, jos siellä vaikka on vielä jotain kivaa nähtävää. Juuri sellaista miulle sopivaa lenkkeilyä; ei ole selkeää määränpäätä tai lenkkiä!
Nyt hyvin huilanneena ja rentoutuneena ollaan palattu koulun ja töiden pariin; kyllä siitä lomailusta vaan saa virtaa jaksaa puurtaa taas eteen päin :)

Oletteko käyneet Kuopiossa ja mitä tykkäätte kaupungista? :) Mikä on teidän suosikki lomakohde Suomessa?

comments powered by Disqus