Miten kävi uudenvuodenlupauksille?

Viime vuonna samoihin aikoihin pohdin, mitä toivon tulevalta vuodelta. Listalle päätyi toiveita siitä, että saisin viettää aikaa rakkaiden ihmisten kanssa, nauttia bloggaamisesta, saada kandidaatin tutkielmani valmiiksi, kehittyä treenaajana sekä tehdä paljon töitä unohtamatta pieniä hemmottelulomia esimerkiksi viikonloppuisin. No, miten siinä sitten lopulta kävi?

Helpoin lienee aloittaa asioista, joiden onnistuminen on helppo määritellä. Kandidaatin tutkielma valmistui ennätysnopeasti ja sain siitä parhaan mahdollisen arvosanan, joten se kohta meni putkeen. Lisäksi lupasin rullaluistella ja käydä uimassa enemmän kuin edeltävänä vuonna ja kyllä, aloitin vesijuoksun kylmillä säillä ja kesällä kirmailin järvivedessä. Rullaluistella ehdin vain kahdesti ennen kuin kaaduin luistimilla pahemmin kuin ikinä ennen. Selvisin kuitenkin säikähdyksellä ja isoilla ruhjeilla, joten ensi keväänä sitten uudelleen luistelemaan!

Tarkoituksenani oli kehittyä myös bloggaajana ja viettää antoisia hetkiä blogin parissa. So-up:n blogiportaaliin pääsy on ollut sinänsä suuri saavutus, joten siinä mielessä koen, että ainakin vähän eteenpäin ollaan menossa. Lisäksi kävin valokuvauskurssilla, jossa opin uusia juttuja kuvaamisesta - näitä muistoja täytyisikin virkistää vaikkapa "joululomalla". Koen silti olevani hyvin keskeneräinen bloggaaja ja yritän jatkuvasti miettiä, miten voisin kehittää itseäni ja blogiani parempaan suuntaan. Aika on tietenkin aina rajoittava tekijä, sillä koulun, töiden, treenauksen ja vapaa-ajan täyttäessä aikataulua, bloggaamisen ajoittaminen kalenteriin on välillä vaikeaa.

Tärkeimmäksi kohdaksi nimesin ajan viettämisen rakkaiden ihmisten kanssa ja rakkauteni näyttämisen heille. Uskon onnistuneeni tässä suhteellisen hyvin, sillä ainakin kaikessa tekemisessäni olen pyrkinyt siihen, että näyttäisin rakkailleni, miten tärkeitä he ovat minulle. Kiireen keskellä se saattaa joskus unohtua, mutta rakkaus ei unohdu koskaan <3 Yhdistin myös rakkaisiin ihmisiin haaveeni viettää hieman lomaa rentoutumisen merkeissä; perheeni kanssa kävimme syksyllä Kyproksella ja Mikon kanssa tehtiin pieniä minilomia esimerkiksi ihailemaan Kolin maisemia.

Rentoutuminen olikin tarpeen, sillä välillä tuntui, ettei aikaa riitä yksinkertaisesti yhtään millekään. Tuntui, että kokoajan olen joko koulussa tai töissä - niin tai tekemässä koulutehtäviä kotona. Pikku hiljaa alkoi tuntua, etten enää jaksa sellaista rumbaa ja tulihan sitä muutama kyynel valutettua, kun vielä yhden rankan kuukauden jälkeen ei helpottanutkaan yhtään. Jossain kohtaa oli vain alettava priorisoida asioita, jotta kaiken sai taas järjestykseen. Tästä viisastuneena aion tulevana vuonna pitää sitä ihan hyväksyttävänä, että kalenterissa on tyhjiäkin päiviä - ja ne voi pitääkin ihan tyhjinä eikä ensimmäisenä täyttää ylimääräisillä työvuoroilla tai koulujutuilla. Ymmärsin, että tarvitsen myös aikaa itselleni ja läheisilleni enkä saa sitä, ellen sitä ihan itse ota.

Treenitavoitteena oli kehittyä treenaajana, polttaa rasvaa ja kasvattaa lihasta. Lihaksen kasvatuksessa saatoin jopa onnistua, mutta rasvaa ei niinkään palanut. Kesällä olin ystäväni ravintovalmennuskoulutuksen harjoitusasiakkaana ja opin paljon uutta ravinnosta. Lisäksi luin monia kirjoja treenauksesta, ravinnosta ja hyvinvoinnista, minkä ansiosta koen saaneeni kallisarvoisia oppeja käytäntöön. Kokeilin myös personal traineria ryhmävalmennuksen muodossa todetakseni, etten ainakaan kyseisen yrityksen palveluja voi suositella eteenpäin. Pt-palveluista olemme puhuneet juurikin ravintovalmennuskoulutuksessa sekä personal trainer -koulutuksessa olleen ystäväni kanssa, joten katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Ensi maanantaina kuitenkin starttaan jotain sellaista, mihin en olisi koskaan uskonut ryhtyväni - siitä lisää pikapuoliin, stay tuned ;)

Miten teidän uudenvuodenlupaukset, haaveet ja tavoitteet ovat toteutuneet? Mitä lupaat tänä vuonna?

comments powered by Disqus