bloggaajien tapaaminen

Onnenonkija - mihin pyrin bloggaamisella

Onnenonkija-elokuva on hyvänmielenleffa, jonka aikana saa nauraa, mutta myös pohtia syvällisesti omaa bloggaamista ja sen syitä. Onnenonkija on Suomessa ensimmäinen blogimaailmaan sijoittuva elokuva ja täytyy sanoa, että se on erittäin onnistunut; ajatuksia herättävä, hauska, romanttinen ja mikä parasta; suomalainen.

Elokuvassa Marja Aurora (Minka Kuustonen) haluaa elättää itsensä bloggaamisella ja on valmis tekemään lähes mitä vain päästäkseen portaaliin bloggaamaan. Olavi (Olavi Uusivirta) on menestyneen perheyrityksen kasvatti, joka ei halua pitää meteliä vauraudestaan - saati elää leveästi. Marja Aurora kuitenkin haistaa tilaisuuden kiinnostaviin postauksiin ja menestyneen blogin tarinaan tavatessaan Olavin ja niin elokuva lähtee etenemään. Elokuva tuli leffateattereihin perjantaina 25.3.2016, joten suosittelen lämmöllä käymään katsomassa, miten tuo tarina päättyy.

Elokuva herätti paljon ajatuksia bloggaamisesta ja siitä, miten itse suhtaudun siihen. Myös elokuvan jälkeen käydyt keskustelut Minka Kuustosen, ohjaaja Ville Jankerin ja paikallislehtien toimittajien kanssa antoivat mietittävää; miksi oikeastaan bloggaan, mihin pyrin blogillani ja millä keinoin?

Perustin blogini alunperin yhteydenpitovälineeksi Ylöjärven sukulaisten ja ystävien suuntaan, mutta melko pian huomasin, että myös tuikituntemattomatkin ihmiset lukevat blogiani ja kuulumisiani. Aluksi blogini painottuikin kuulumisiin ja arkipäiväisiin tekemisiin, mutta reilu vuosi sitten aloin kaivata blogiini jotain uutta ja tavallaan mielenkiintoisempaankin.

Pohdin ihanaisen Ellin kanssa, miten voisin lähteä kehittämään blogiani ja tuohon aikaan terveelliset elämäntavat ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin teemat nousivat useaan otteeseen keskusteluihin mukaan. En kuitenkaan ole mikään fitness-leidi, joten treeniblogia olisi ollut turha pitää. En myöskään osta joka viikko uusia vaatteita, joten myöskään muotiblogi ei kelvannut. Minulle tärkeitä teemoja olivat sen sijaan unelmat, haaveet, liikunta, ruoka, rakkaat ihmiset ja tasapainoinen sekä positiivinen elämä. Kaikki nämä tärkeinä pitämäni asiat liittyvät kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja niin päädyin muuttamaan blogin suuntaa hyvinvointiin painottuvaksi lifestyleblogiksi - skaala on laaja, mutta silti blogilla on yhtenäinen teema ja lukija tietää, millaisia postauksia yleensä on odotettavissa.

Laatu näyttää kärsineen sähköpostittelussa, mutta kyllä siitä vielä selvän saa! :) Kuva: Ville Jankeri / muokkaus Milla Hakkarainen 

Totta kai olisi hienoa, jos blogillani olisi mielin määrin lukijoita ja kommentteja sataisi roppakaupalla jokaiseen postaukseen, mutta pikku hiljaa olen tajunnut, ettei se ole bloggaamiseni idea. On ihanaa, että on lukijoita, jotka lukevat postauksia ja jakavat omia mielipiteitään - ihmisiä, joita oikeasti kiinnostaa postausten aiheet eikä kommentteja lähetellä vain sen vuoksi, että minäkin kävisin kirjoittelemassa heille kommentteja. Ei määrä, vaan laatu.

Joskus mietin, että portaaliin pääseminen olisi varmasti se suurin juttu, mitä blogiurallani voisi tapahtua. Kuitenkin kuultuani monia kertomuksia siitä, millaista bloggaaminen portaalissa on, olen tullut toisiin aatoksiin. En halua, että joku tuntematon ihminen määrittä blogini sisältöä, postaustahtia tai ulkoasua. Haluan olla blogissani kaikinpuolin rehellinen ja kirjoittaa itselleni tärkeistä aiheista ilman, että kukaan on käskenyt niin tehdä. Haluan myös mainostaa ainoastaan sellaisia tuotteita, joihin itse uskon ja joista koen olevan hyötyä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta. Tästä syystä kaikki blogiyhteistyötkin on mietitty huolella ja ne ovat pääasiassa painottuneet terveelliseen ruokavalioon, liikuntaan ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.Blogini on minulle rakas harrastus, jonka kautta saan kirjoittaa sekä jakaa kuvia. Valokuvaus ja kirjoittaminen ovat minulle olleet monta vuotta tärkeitä juttuja, joten on hienoa, että minulla on kanava, jonka kautta saan jakaa kuvia ja tekstejä muillekin. Toivon myös, että blogini onnistuu inspiroimaan, kannustamaan ja tukemaan lukijoita - haluan, että jokainen ymmärtää olevansa täydellinen omana itsenään. Tässä ulkonäkökeskeisessä maailmassa haluan muistuttaa sisäisestä kauneudesta ja hyvinvoinnista sekä niiden merkityksestä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Oletteko jo nähneet Onnenonkija-elokuvan? Millaisia ajatuksia bloggaaminen teissä herättää?

comments powered by Disqus