hyvinvointi

Positiivista energiaa kiireeseen

Tuntuuko muista koskaan siltä, että vaikka on todella innoissaan tulevista tapahtumista ja suunnitelmista, stressi iskee silti päälle? Toisaalta haluaisi antaa kaiken aikansa tulevista jutuista haaveilemiseen ja niiden suunnitteluun, mutta samaan aikaan kasa velvollisuuksia koputtelee pään sisällä, että "hei, muista minutkin ja hoida myös tämä homma".

Tämän uuden blogiyhteisön lanseeraaminen on ollut minulla tiedossa reilun kuukauden ja olen intoillut tästä oikeastaan lähes päivittäin. Ensi yönä kaikki jännitys tiivistyy, kun portaali vihdoin avataan yleisölle ja myös me bloggaajat päästään näkemään, millainen meidän uurastuksesta on lopulta tullutkaan! Uurastusta blogin siirtäminen ja järjestäminen uudelle alustalle onkin vaatinut, mutta onneksi taustalla häärii ammattitaitoinen ryhmä ihmisiä, jotka ovat valmiita auttamaan lähes kellon ympäri.

Samaan aikaan, kun olisin innoissani halunnut muokkailla blogia tulevaa varten ja mahdollisesti suunnitella jo tulevia postauksia, kasa kouluhommia ja työvuoroja on muistutellut olemassa olostaan. Pikku hiljaa alkoi tuntua siltä, että niinköhän vain blogini näkee päivänvalon keskiviikkoaamuna, mutta tiedättekö, jostain sitä aikaa on kuitenkin löytynyt ja vihdoin alkaa tuntua siltä, että uskaltaa luottavaisin mielin odottaa huomista.

Miten sitten selviää siitä tilanteesta, kun uusi ja innostava asiakin tuntuu vievän käsittämättömästi voimavaroja, kun niin montaa asiaa täytyy tehdä yhtä aikaa? Oma taktiikkani on, että pyrin hoitamaan asiat kiireellisyysjärjestyksessä, mutta toisaalta tärkeysjärjestyksessä. On myös mahdollista hoitaa vain yksi asia kerrallaan, joten sillä hetkellä, kun puuhastelee jonkin tehtävän parissa, on vain parempi unohtaa, että to do -listalla on vielä melkoisen monta kohtaa jäljellä.

Myöskään epätoivoon vaipuminen ei edesauta asioita mitenkään. Olen luonteeltani hyvin positiivinen ja koitan löytää asiasta kuin asiasta sen positiivisen puolen, vaikka se välillä onkin hankalaa. Valittamalla kiireestä ja stressistä en todennäköisesti aiheuta itselleni kuin lisää stressiä. Sen sijaan nauraminen tilanteelle, joka vaikuttaa aivan mahdottomalta, helpottaa monesti. Miksei tietysti pari ahdistuksen kyyneltäkin, mutta niihin ei saa jäädä uimaan - kaikki järjestyy aina jotenkin!

Monella varmasti juuri joulun aika on vuoden kiireisintä aikaa, kun on paljon tehtävää koulun, töiden, kodin, joululahjojen, ihmissuhteiden ja vaikka minkä parissa, mutta tiedättekö, kaikesta selviää, lopulta tulee joulu ja saa rentoutua. Kun pitää positiivisen fiiliksen koko ajan mukana, matkasta tulee paljon hauskempi ja stressi voi muuttua jopa ihan positiiviseksi energiaksi, joka vie eteenpäin kohti tavotteita!

Kuvat: Sanni Koponen

Mikäli luea nyt ensimmäistä kertaa blogiani, toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi! Blogistani löydät positiivisuudella, huumorilla ja pienellä itsekritiikillä höystettyjä postauksia, joiden pääpaino on kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Mahtavaa, että olet löytänyt tiesi minun ja kymmenien muiden bloggaajien pariin! Ja anna ihmeessä kuulua itsestäsi esimerkiksi kommenttikentässä :) Jos taas olet vanha lukija, joka on seurannut mukana uuteen osoitteeseen, kiitos, olet myös korvaamattoman tärkeä! :)

-Emma-

comments powered by Disqus