herkut

Raikasta kakkua ja sokerintäytteisiä purilaisia harmaantuvalle!

Viikonloppuna juhlittiin hieman etukäteen miun harmaantumista siskoni ja meidän murujen kanssa. Tiistaina vasta on varsinainen synttäripäivä, mutta koska herätyskello soittaa tuonakin aamuna 5.30 ei siinä paljon hurvitella samana iltana!


Pitkästä aikaa oli ihana päästä leipomaan kaikkea hyvää, kun siihen löytyi hyvä syy! Joskus kuola valuen katselee niitä ihania kakkujen, keksien ja muiden herkkujen kuvia lehtien sivuilla, mutta kahdelle ei ole kannattavaa kokata kahdeksalle ihmiselle suunniteltua kakkua, koska tuloksena on ylensyönti. Kaikkihan on kuitenkin syötävä, koska ei hyvää herkkua voi poiskaan heittää - siks toisekseen sehän olisi rahan tuhlausta!

Tämän ihanan suklaa-marjakakun ohje on ollut viime aikoina jokaisen aikakauslehden takasivulla ja pakkohan sitä oli itsekin kokeilla. Ymmärrän kyllä, miksi kakku on jokaisen lehden takasivulla; onhan se ihan mielettömän hyvää! Suklaapiiraspohjalle ladataan mustikoita ja paiston jälkeen pohjan päälle kaadetaan vanilijarahka-kermavaahto-marjakiisseli -seos. Kaiken kruunaa minivaahtokarkit ja tuoreet marjat kakun päällä. Tämä herkku vie taatusti makeannälän, mutta ei silti ole liian imelä, juuri sopiva ja raikas kesäherkku!

Vaahtokarkkien kanssa meinasi tulla tosin pieniä ongelmia, koska kaikista kaupoista ei löytynyt noita pieniä sentti kertaa sentti olevia minivaahtokarkkeja toisin kuin Väiskejä oli tarjolla joka puolella. S-Marketista kuitenkin löytyi myös minivaahtokarkkeja kaksi pussia - mutta yhdenhän minä vain tarvitsinkin. Paitsi, että mitattuani oikean määrän vaahtokarkkeja marjakiisseliseokseen, laitoin loput karkit tiskipöydälle kahvikuppiin odottamaan koristeluvaihetta. Sitten tuli tiskikoneen täytön aika. Onneksi Mikko kiiti hakemaan vielä sen viimeisen pussin, joka S-Markettiin oli jäänyt ja kakku oli pelastettu!

Väiskit sen sijaan käytettiin herkkuburgereihin, joihin löydin ohjeen Pirkka-lehdestä. Pirkan paistovalmiit tummasuklaa cookiet paistettiin ja samalla käristettiin vaahtokarkkeja grillissä, jotta ne pehmenisivät mukavasti. Varoitteluista huolimatta laitoin karkit grillin ritilälle ja ritilältähän ne alkoivatkin nopeasti valua kohti vastuksia - siinä oli apukädet paikallaan!

Sulaneet vaahtokarkit levitettiin cookien päälle ja sekaan viipaloitiin mansikan siivuja. Lopuksi toinen cookie päälle ja hampurilainen oli valmis - ja erittäin maukas, mutta sottainen syödä! Ja tällainen sokeria rakastava tyttönenkin joutui purilaisen puolivälissä myöntämään, että nyt on niin makeaa, että on pakko pitää tauko. Mutta hyvää, namnam!

Oletteko löytäneet viime aikoina joitain ihania ja maukkaita herkkuja? :)

comments powered by Disqus