joulu

Riisipuuro höyrykattilassa - maailman helpoin puuro

Riisipuuron keittäminen höyrykattilassa on yksi maailman parhaita keksintöjä! Kun teen ruokaa, saatan erehtyä puuhastelemaan samalla myös kaikkea muuta ja tällainen käytös ei tietenkään sovi, kun liedellä muhii maitopohjainen puuro. Puuro ei turhia varoittele vaan mennä kärähtää pohjaan heti, kun ote puukauhasta heltiää ja huomio kiinnittyy toisaalle.

Kuulin noin vuosi sitten, että höyrykattilalla voi keittää niin riisipuuroa kuin muitakin maitopohjaisia puuroja. Joulun alla olen testannut höyrykattilaa puurokattilana useampaankin otteeseen ja täytyy todeta, että tästä ei enää ruuanlaitto helpommaksi mene. Suurin plussa lienee siinä, että nyt tätä työlästäkin iltapalaa jaksaa tehdä useamman kerran kuukaudessa - ilman pelkoa siitä, että ruoka palaa pohjaan.Eilen keittiössämme valmistui porkkanalaatikot joulupöytää varten, mutta johtuen flunssastani, jouduin tyytymään aikalailla ohjeenlukijan rooliin. Muutamat kuvat ehdin kuitenkin välissä napata havainnollistamaan jouluherkkujen kokkausta.


Riisipuuron keittoon tarvitset höyrykattilan lisäksi;

1,5 dl puuroriisiä

8 dl maitoa

noin desin vettä ja

1 tl suolaa


Laske höyrykattilan alimmaiseen osaan reilusti vettä (kattilan koosta riippuen 1-2 litraa) ja aseta keittokattila alimmaisen kattilan päälle. Mittaa keittokattilaan riisit ja kaada niiden päälle vettä sen verran, että ne juuri ja juuri peittyvät.

Kun vesi alkaa kiehua ja riisien päälle kaadettu vesi on imeytynyt riiseihin, lisää keittokattilaan maito. Sekoita puukauhalla pohjaa myöten alussa noin viiden minuutin välein ja jätä tekeytymään kannen alle noin tunniksi. Voit käydä muutaman kerran sekoittamassa, ettei puuroon synny paakkuja.

Huolehdi puuron tekeytymisen aikana siitä, että höyrykattilan alimmassa osassa on riittävästi vettä, sillä sitä haihtuu yllättävän paljon tunnin aikana. Kun puuro alkaa näyttää valmiilta, lisää joukkoon suola ja siirrä puuro vetäytymään 5-10 minuutiksi.

Porkkanalaatikko syntyikin sitten kätevästi lisäämällä kaupasta valmiina ostettu kilon porkkanasose puuron joukkoon. Kaveriksi laitettiin 1/4 tl muskottipähkinää, 1/4 tl valkopippuria, 1 tl suolaa ja 1/2dl tummaa siirappia. Sitten vain pinnalle vähän korppujauhoja, porkkanamössö alumiinivuokiin ja 200 asteiseen uuniin 50-60 minuutiksi.

Nyt meillä on pakastimessa kokonaiset viisi puolen litran astiallista porkkanalaatikkoa, joten taidetaan syödä niitä vielä juhannuksenakin, mutta eipähän lopu ruoka kesken!

Oletteko kokeilleet keittää puuroa höyrykattilassa ja miten se on onnistunut? Onko teillä joitain muita hyviä ruuanlaittoon liittyviä vinkkejä, joilla onnistuu aina takuuvarmasti? :)

comments powered by Disqus