asukuvat

Ruokaremontin tuloksia vol. 2

Kolmas viikko ruokaremonttia alkaa olla takana päin ja vielä riittää innostusta. Ehkä tämä innostuksen jatkuminen kertoo myös jotain hyvää tästä uudesta ruokavaliosta, sillä yleensä tiukkoja ruokavalioita noudattaessa miun into on lopahtanut ensimmäisen viikon jälkeen. Jotenkin tuntuu, että tällainen kotiruoka-ruokavalio sopii miulle ja siinä sallitaan sopivassa suhteessa kaikkea. Ja sitä sallivuutta onkin tällä viikolla koeteltu enemmän kuin olisi ehkä ollut tarpeen..


Alkuviikko meni ruokailujen osalta mukavasti (mitä nyt en aina jaksanut vääntää salaattia joka ruualle..) ja olo oli koko ajan kylläinen. Tehtiin myös ruokia, joita ei mainittu miun ruokavalion ohjeissa, sillä tällä viikolla olisi pitänyt syödä mielettömästi keittoja ja silakkapihvejä, jotka ei todellakaan ole miun herkkuruokia. Niimpä korvasin keittoja muun muassa kotitekoisilla pinaattilätyillä kera jauhelihan - hyvää ja maistuvaa, eikä edes erityisen epäterveellistä.

Sitten koittikin torstai ja menin ihanan ystäväni kanssa testaamaan Joensuun uuden Coffee Housen. Kuka menee ystävän kanssa kahvittelemaan ja syö reissumiestä, kun kaveri nautiskelee vanilijakierteestä? (Emma, varmaan ne, jotka osaavat pysyä ruokavaliossaan..) Kaverini kuitenkin totesi heti kahvilaan astuessamme, että "siehän sitten et varmaan syö vaan jotain ruisleipää" ja mie totesin onnellisena, että aion syödä jotain ihan muuta. Niimpä tarjottimelle päätyi vanilijakierrepulla ja Pätkis-kaakao kermavaahdolla ja suklaakastikkeella <3 Ja ei, en tuntenut yhtään huonoa omaatuntoa niitä mutustellessani, sillä herkuttelu kuuluu elämään. Koko ruokaremontin tarkoituksena on löytää balanssi terveellisen ruokailun ja herkuttelun välille. Balanssia on melkoisen hankala löytää, jos herkuttelu on kielletty. Ruokavaliossani on mainittu jopa, että perjantaina saisi syödä puolikkaan pakastepizzan! En toistaiseksi ole syönyt pakastepizzaa, sillä ei ole tehnyt mieli, mutta tämä havainnollistaa hyvin sitä, että kaikkea saa syödä kohtuudella - ajattelinkin tuon pullan ja kaakaon korvaavan hyvin syömättä jääneen pizzan. Haluan kuitenkin noudattaa hyvää ja monipuolista ruokavaliota aina, joten liian tiukkoihin sääntöihin ei kannata ryhtyä. Yksi herkkupäivä ja mahdollisesti vielä sunnuntai-iltana nautitut muutamat namit ovat riittäneet oikein hyvin ja olen tyytyväinen siihen, etten eksy karkkikaapille enää joka päivä.

Perjantaina meillä kuitenkin oli peli-ilta, sillä ostettiin uusi lautapeli, josta tulen kertomaan teille myöhemmin. Rankan viikon jälkeen oli ihana rentoutua pelin parissa - ja mussuttaa siinä samalla muutama nami.. Tiesin, että ei olisi kannattanut sortua, mutta tämä on elämää. Kunhan näin ei käy joka perjantai, kaikki on ihan hallinnassa! Lauantain herkkupäivänä tuli maisteltua kaikenlaista ja tänään nautiskelin vielä Mikon ukin herkullista synttärikakkua - paljon sokeria, mutta silti ihan hyvä mieli. Ei minusta ainakaan olisi istumaan toisen synttärikahveilla pelkkä teetä lipittäen, kun kakun tekemiseen on nähty vaivaa ja pullaakin on paistettu!

Paita Tuuri / Farkut Vero Moda / Kengät Nike (kuvausten jälkeen kengät pääsivät kyllä takaisin kaappiin, sillä ei niitä tuonne suojalumikelille voinut laittaa - ne odottelee kesää!)

 Nyt siellä fitness-ihmiset jo miettivät, että selityksiä, selityksiä! Sellaisiltahan nämä selittelyt kuulostavat, mutta se ei suinkaan ole tarkoitus. Haluan vain muistuttaa, ettei kannata lähteä kieltämään itseltään mitään, koska sitten sitä varmasti himoitsee vain enemmän. Vaikka vähän menikin herkkujen kanssa överiksi, huomenna on taas päivä uusi ja mahdollisuus skarppaamiseen! Tällä viikolla painoa on kuitenkin pudonnut noin puoli kiloa ja senttejä lähtenyt ympäri kehoa neljä. Ei kuulosta paljolta, mutta kolmen viikon aikana kiloja on karissut puolitoista ja senttejä lähtenyt 16 (tosin ensimmäiset alkumitat otettiin illemmalla kuin aamumitat, joten tuloksissa on heittoa varmasti muutama sentti). Puoli kiloa viikossa oli alunperinkin miun tavoite, joten olen ylpeä, että olen siinä onnistunut pysyttelemään. Tosin miulla onkin maailman parhaat tsempparit <3 Tästä on hyvä jatkaa seuraavalle viikolle!Miten muut, sallitteko herkuttelun keskellä viikkoa ja hyvässä seurassa? :)

comments powered by Disqus