kuulumiset

Tammikuu täynnä toimintaa

Pakkaset paukkuu, koulutehtävät kasautuu ja töitä riittää, voisiko tammikuu enää reippaammissa merkeissä kulua? Viikot on vierähtäneet hirmuista kyytiä ja blogi on ollut aina mielessä, mutta sopivaa rakoa kirjoittamiselle ei ole tullut, joten nyt olisi luvassa paljon kuulumisia!

Reilun parinkympin pakkaset valtasivat Joensuun moneksi päiväksi, mutta onneksi nyt ollaan jo lauhemman kelin puolella! Tiistai-iltana vannoin astellessani sisälle hyytävän kylmästä talvi-ilmasta, että keskiviikkona en astuisi jalallanikaan ulos, koska ei ollut koulua eikä töitä. Kuitenkin löysin itseni keskiviikkoaamuna täydessä pakkasvarustuksessa joenrannalta kuvailemasta. Ja onneksi menin, maisemat olivat aivan taivaallisia (vaikka aurinko katosikin jonnekin kuvausretken aikana..).


Tuntuu, että olen viime viikot ollut joko aamusta iltaan koulussa tai sitten ensin koulussa ja sen jälkeen töissä. Keskiviikon "vapaapäivä" tulikin ihan tarpeeseen ja sain paljon koulutehtäviä tehtyä. Ahdistavinta on, kun tietää, miten paljon tehtäviä on tekemättä, eikä aikaa vain löydy niille!

Sain myös keskiviikkona tehtyä kesätyöhakemuksia. Tuntuu, että joka vuosi kesätyönhaku alkaa vain aikasemmin ja aikaisemmin, kohta varmaan marraskuussa saa olla lähettämässä hakemuksia.. Mutta toisaalta se on hyvä, sillä olisi itsekin kiva tietää hyvissä ajoin, mikä on kesän suunnitelma. Lisäksi yliopisto-opiskelijana arvostan suuresti sitä, että jotkut yritykset palkkaavat kesätyöntekijöitä osa-aikaisiksi jo keväällä, mikä sopisi itselleni paremmin kuin hyvin tyhjän lukujärjestyksen vuoksi!Tällä hetkellä odotan jännittyneenä, pääsenkö kesäksi unelmieni työpaikkaan töihin. Haastattelusta on kulunut kaksi viikkoa ja oli puhetta haastattelun jälkeen, että noin parin viikon päästä saisi tietoa, miten valinnassa on käynyt. Joka kerta, kun avaan sähköpostini, toivon, että sielä olisi tältä yritykseltä viesti, joka vieläpä sisältäisi iloisia uutisia! Pitäkäähän peukkuja miulle, tuntuu, että tämä olisi elämäni tilaisuus!
Myös koulun saralla on tapahtunut paljon. Inhoan yliopisto-opinnoissa eniten Kielikeskuksen kursseja, sillä niille pääseminen tuntuu käytännössä mahdottomalta. Yhdelle kurssille saattaa hakea 170 opiskelijaa, joista arpomalla 25 pääsee mukaan. Itseäni ei tietenkään onni potkaissut ja vaarana oli, että kaksi kurssia jää ensi vuodelle, joka hankaloittaa hirmuisesti muita opintoja, kun perusharjoittelu ja sivuaineet alkavat.

Sain kuitenkin tietoa, että Savonlinnassa järjestetään toinen kursseista ja ilmoittauduin oikopäätä mukaan! Tapaamisia on vain kahtena peräkkäisenä päivänä, joten suorittaminen onnistuu helposti! Onneksi ihana ystäväni Savonlinnasta lupasi majoittaa minut luokseen ja mikä parasta, sain toisenkin hyvän ystäväni ilmoittautumaan kurssille. Opintomatka, tosin ei kauhean kauas, mutta kuitenkin Savonlinnaan, ei hassumpaa!
Onni potkaisi myös toisen kurssin kanssa, nimittäin sain paikan ruotsin kurssilta hieman eri ryhmästä kuin mihin muuten olisin kuulunut, mutta kurssipaikan kuitenkin! Tosin pienenä miinuksena on, että en muista ruotsista juurikaan mitään ja tulevat esitykset, keskustelutilanteet ja nauhoitukset lievästi jännittävät, mutta kai sitä kertaamalla jotain oppii.. Eller sen jag måste studera mer, tai jotain sinne päin!
Mitäs tykkäätte kuvista? Joko olette löytäneet kesätöitä? :)

comments powered by Disqus