hyvinvointi

Todella kuivien käsien pelastaja

Kun kädet ovat joka puolelta täynnä pikkuruisia haavoja ja viiltoja, tuntuu, että mikään ei enää voi pelastaa niitä entiselleen. Omat käteni ottavat joka talvi yhteen pakkasen kanssa ja kovien 30 asteen pakkasten aikaan tilanne on todella lohduton; itkua vääntäen koitan käsienpesun jälkeen saada tassut kuivaksi ja pelkkä käsirasvan levittäminen saa veden valumaan silmistä.

Kävin viime keväänä jopa lääkärissä kuivumisen vuoksi, sillä ihon rikkoutumisen ja kuivumisen lisäksi kuvia kohtia alkoi vielä kutittaa mielettömästi - ja voitte vain kuvitella, kun rutikuivaa käpälää ei voi raapia. Silloin lääkäri diagnosoi vain käsien kuivuuden ja määräsi kutiaviin kohtiin käytettäväksi Bemetsonia. Lääkevoide auttoi jonkin verran, mutta sitäkään ei voinut käyttää pitkään, sillä se ohentaa ihoa ja näin edesauttaa sen kuivumista.

Tänä talvena alkoi ihan totisesti harmittamaan, että kädet ovat niin kuivat ja tuntuu, etteivät ne parane yksinkertaisesti millään. Kokeilin ihan kaikkea; Aqualania, Bemetson-lääkevoidetta, Bepanthenia, Apo Basea, Decualia ja tavallisia markettien käsirasvoja ja tulos oli aina sama; joka ilta vedet silmissä koitin levittää niihin uutta voidetta, jos se edes sillä kertaa toimisi. 


 En ole koskaan uskonut luontaistuotteiden voimaan. Miusta luontaistuotteet on enemmänkin uskon asia kuin hoito johonkin vaivaan. Lääkevoiteisiin olen taas aina uskonut, sillä niillähän on tutkittuja vaikutuksia ja ne ovat kuitenkin lääkkeitä, joten kyllä niiden kuuluu toimia. Vaan kun Bemetson ei alkanut toimimaan toivotulla tavalla, aloin olla jo aika hukassa.

Onnekseni uutena vuotena äitini patisti minua kokeilemaan Foreverin Aloe Propolis Cremeä, jonka uskoi auttavan kuivuneeseen ihoon. Minä tietenkin skeptisenä ajattelin, että miksi se toimisi, jos lääkerasvakaan ei toimi. Kahtena iltana levittelin voidetta käsiini ennen nukkumaan menoa ja voitteko uskoa, se toimi. Se ihan oikeasti pelasti miun kädet! Kahden päivän jälkeen kuivuus alkoi parantua ja noin kahden viikon käytön jälkeen kädet olivat jo ihan entisellään - sileät ja pehmoiset vaikka yhtäkään haavaumaa.


 Aivan käsittämätöntä, että Aloe vera -pohjainen voide pystyi siihen, mihin mitkään aiemmat voiteet eivät olleet edes yhdessä pystyneet. Vaikka purnukan hinta onkin huokeat 25 euroa, on se joka sentin arvoista. Olen käyttänyt voidetta käsien parantumisen jälkeen aina silloin, kun alkaa näyttää siltä, että kuivuus uhkaa niitä. Tämä voide on totisesti pitänyt karheat kohdat loitolla. Muina aikoina käytän tavallisia markettien käsirasvoja ja ne ajavatkin asiansa näillä lauhemmilla keleillä.

Onko kukaan muu kokeillut tätä voidetta? Miten te pelastatte kuivat kätenne?

comments powered by Disqus