hyvinvointi

Trendivärit ovat laihoille, muut pysyköön mustassaan

Eihän kukaan ylipainoinen voi käyttää valkeita - saati vaaleansinisiä housuja -, koska ne vain korostavat jalkojen tukevuutta. Lisäksi olisi silkkaa huijausta myyjänä kannustaa mahamakkaroiden kanssa painiskelevaa ostamaan ihonmyötäinen kesätoppi tai sovittamaan trendikästä shortsijumpsuitia. Kireät, värikkäät ja trendikkäät vaatteet on tarkoitettu lähinnä laihoille ihmisille.

Värinä musta on armollinen peittäessään pahimmat liikakilot vaaleita vaatteita paremmin. Tietenkin myös löysät paidat ja housut auttavat löllyköiden piilottelussa. Mitä tukevamman lyylin vaatekaapista sitten löytyy? Mustia luottopaitoja ja -housuja, sekä kirjavia huiveja, joilla pystyy piristämään tummaa olemusta. Täydellistä, ei turhia ja huonoja vaatekappaleita.

Istuskelin KappAhlin sovituskoppiaulassa odotellen tuomaroitavia vaatteita, kun huomasin käytävän päässä keskustelevat naiset. Toinen naisista oli normaalipainoinen ja toinen hieman tukevampi, mutta ei missään nimessä lihava. Jälkimmäinen naisista sovitti valkoisia farkkuja, jotka oli ilmeisesti ostamassa kesän juhlia varten. Farkut istuivat naiselle hyvin ja omaan silmääni näytti, että niitä voisi hyvinkin käyttää kesäjuhlissa.

Makutuomarina ollut ystävätär kuitenkin katseli housuja arvioivasti ja totesi, että "onhan ne vähän tommoset". Hänen mukaansa housut eivät oikein istuneet ja takapuolessa oli liikaa löysää. Hyvä, etten pompannut tuolilta ylös peilaamaan omaa peppuani, johon päälläni olevat housut istuivat mielestäni yhtä hyvin kuin tämän valkoisia housuja sovittaneen naisenkin housut hänelle.

Ystävätär alkoi seuraavaksi vihjailevasti kysellä, että "Oletko ihan varma tuosta valkoisesta väristä, eihän niiden ole pakko olla valkoiset.. Mustat on myös hyvät kesän juhliin."

Ja minkähän takia hän ei saisi ostaa valkeita housuja, kun ne vieläpä kaiken lisäksi sopivat värinstä puolesta tälle naiselle? Tiedustelu jatkui vielä sillä, että "Käyttäisitkö niitä muuten sitten missään? Eihän niitä kannata ostaa, jollet käytä niitä sitten muuten." Tässä kohtaa alkoi kyllä tuntua jo pahalta, sillä minusta näytti, että nainen tykkäsi niistä housuista! Olisi tehnyt mieli kiljua, että osta itse mustat pöksyt ja käytä vaikka miljoona kertaa elämässäsi, mutta anna toisen ostaa valkoiset housut ja käyttää niitä aina vaikka vain spesiaaleissa tilaisuuksissa.

Totta kai vaatteita hankkiessa kannattaa miettiä, onko niille käyttöä muulloinkin kuin vain tilanteessa, joihin ne on suunnitellut laittavansa, mutta valkoiset farkut; missä niitä EI voisi käyttää? Nainen jätti lopulta farkut kaupan rekkiin ja lähti katsastamaan vielä muiden liikkeiden tarjontaa - toivottavasti ei kuitenkaan vain mustia sen takia, että kuvitteli valkeiden olevan huono valinta.

Miksi tietynlaisten ihmisten oletetaan käyttävän tietynlaisia vaatteita? Miksi mikroshortsit näyttävät "törkeältä", jos reidet ovat paksumpaa sorttia tai peppu on kovin suuri? Samalla tavallahan mikroshortsit paljastavat treenatummankin takapuolen ja reidet - eikä pepun esittely oikein sovellu kuin uimarannalle.

On surullista, että osa ihmisistä ei kehtaa ostaa vaatteita, koska kokevat, että ne ovat laihempien, lihaksikkaampien, isotissisempien, kapeavyötäröisempien tai leveämpilantioisten vaatteita. Totta kai osa vaatteista sopii paremmin tietynnäköisille ihmisille ja toiset toisennäköisille, mutta pääpiirteissään toivoisin, että jokainen hankkisi sellaisia vaatteita, joissa tuntee itsensä kauniiksi ja olonsa mukavaksi - ihan sama, onko väri valkoinen, musta, pinkki tai neonkeltainen.

On tärkeintä, että itse pidät siitä ja tunnet olosi hyväksi se päälläsi.

Oletteko törmänneet tilanteisiin, jossa joku käyttää "vääränlaisia" vaatteita tai ei osta jotain, koska se on tarkoitettu toisenlaisille ihmisille?

P.S. Hoikentaako se musta oikeasti; vrt. näiden kuvien mustia farkkuja valkoisiin nahkahousuihin ;)

comments powered by Disqus