Brondan tasting menu

Moikka!

Käytiin tossa hetki sitten Brondassa syömässä ja valittiin paikan nimikko tasting menu. Täytyy sano että en oo ite mikään hirvee ruoka "hifistelijä" ja vaikka nyt en itteeni ihan täysin nirsoksi luokitteliskaan, niin helposti ainakin ajatuksena vieraksun kaikkia omituisen kuulosia ruokia :D Nyt mentiin siis vähän riskillä, uskaltauduin testaamaan menua ja yllätyin positiivisesti miten hyviä noi safkat oli! Mulla ei ollu kameraa mukana, mut mennään näillä puhelin kuvilla nyt..

Ensimmäiset ruokalajit oli Vihersimpukka, omena-kurkku vinaigrette, rakuunaa ja piparjuurimajoneesia. En oo ennen syöny simpukoita ja tykkäsin tosipaljon, varsinki toi liemi oli törkeen hyvää, nam! Tän kanssa samaan aikaan tarjoiltiin Brondan merques-makkaraa, levainin briossia, pikkelöityä sipulia ja aiolia. Tää oli kans tosi hyvä!

Seuraavana pöytään tuli Brondan sokerisuolattua lohta, kukkakaalia, rapeaa yrttiruista, pikkelöityä kurkkua ja kurkku-valkosipuli kastike. Ah niiiiin hyvää! Entiiä mitä tolle kukkakaalille oli tehty, sopi annokseen tosi hyvin. 

Kolmantena ruokalajina oli paistettua kampasimpukkaa, rapumajoneesia, valkosipulivoita, persiljaa ja rapeaa pancettaa. Mun onneks persilja ei maistunu tossa yhtään, on meinaan mun ihan inhokki. Koko kokonaisuus oli taas kerran törkeen hyvää. 

Pääruoknana oli gratinoitu casarecce-pasta-juustopaistos, tryffeliä (aka mac n cheese...) ja pitkään haudutettua possunniskaa, savustettua selleripyrettä, timjamia, omena-sinapinsiemenhilloa, hasselpähkinää ja bordelaisekastiketta. Tästä annoksesta toi " mac n cheese" oli kyllä täys pettymys, ei oikeen maistunu miltään ja muutenki tuntu "liian tavalliselta" tähän menuun... Possunniska oli mureeta ja vähän semmonen ei mitään huonoa, mut ei hirveesti hyvääkään sanottavaa. 

Ensimmäinen jälkiruoka oli kanelilla & appelsiinilla maustettu crema catalana, oliiviöljy-sahramijäätelöä. Meijän mielstä tässä kohtaa jatkettiin jo pääruuasta alkanutta alamäkeä. Ei tässäkään mitään huonoa tai pahaa ollu, mut en myöskään tilaisi annosta toista kertaa. 

Toinen jälkiruoka oli kurpitsa-pekaanipähkinäpiirakkaa, suolakaramellia, kurpitsa-tummasuklaaganache ja oloroso-sherryjäätelöä. Tää jälkkäri oli jo munmielestä parempi ku ensimmäinen, mut ei vieläkään sellanen että tilaisin toista kertaa. Toi suklaa "kakku" tossa oli hyvää, mut toi reuna oli niin tummaasuklaata ettei ollu mun makuun. Jäätelö oli myös hyvää eikä maistunu liikaa millekään sherrylle. Kaikenkaikkiaan kokonaisuus pääruokaan asti oli aivan loistava! ja vaikka sen jälkeen tulleet annokset ei ollukaan enään mitään suuria makuelämyksiä niin silti lähdettiin Brondasta hyvin mielin ja ehdottomasti haluun testata myös muita Björkin raflojen tasting menuja! Mun mielestä tää oli myös oikeen hyvä kokonaisuus hintaansa nähden ( 66€ / Hlö ) , sen kerran kun käy ns. kunnolla ulkona syömässä niin ei toi oo ollenkaan paha hinta :) Tykkäsin myös Brondan vähän rennommasta fiiliksestä.

Ootteks te käyny Brondassa tai muissa vastaavissa testailemassa ja mitä mieltä ollu?

<3 - e

ps. 3päivää meksikoooooon!! :)