avautuminen

Mikä on syömishäiriö?                                  Moro!

Palataan vielä noihin ulkonäköpaineisiin kuten tässä "power of makeup" postauksessa. Oon miettiny ton fitness-buumin myötä vähän uudestaan että mitä syömishäirö tarkottaa? Yllättävän moni "fitness mirkku" on avoimesti kertonut sairastaneensa aiemmin jonkin asteen syömishäiriötä ja nyttemmin elää terveellistä elämää fitneksen tai muun urheilun parissa. Onko se jotenkin hyväksyttävämpää mittailla ruuat etukäteen? Tai jos vaan syö terveellisesti niin kaikki hyvin?

Viime päivinä on pompsahdellut esiin sana Ortoreksia eli "syömishäiriö jonka taustalla on pakkomielteinen halu syödä mahdollisimman terveellisesti." Mun mielestä ei oo mitään vikaa siinä et haluu olla tikissä ja pitää huolta itestään mut missä vaiheessa menee jo överiksi? Kukapa nyt ei haluis vatsalihaksia ja muutenki upeeta vartaloa, mut millä hinnalla? Mua kiinnostelis kyllä kovasti fitness lajina, mutta en usko että oon koskaan valmis luopumaan vapaudesta syödä tai juoda mitä huvittaa.
 Elin ite tossa jokunen vuosi sitten hetken aikaa sellasta elämää että söin lähinnä raejuustoa, avokadoa ja kananmunaa, jos nälkä sattu yllättämään ni vedin snickerssin tai jonku energia juoman. Kävin vähintään kerran päivässä vaa,alla ja yritin parhaani mukaan olla tosi "terveelinen" . No sitä ei onneks kovin kauaa kestäny ku tajusin ettei siinä oo yhtään mitää järkeä. Nykyään en ees omista vaakaa, käyn sillon tällön puntarilla jos sellanen sattuu osumaan eteen. Pyrin liikkumaan sen verran kun ehdin ja jaksan, koska siitä tulee hyvä ja aikaansaanu fiilis ja sama homma safkan kanssa, Pyrin syömään pääasiallisesti terveellisesti ihan normi kotiruokaa mut jos sattuu tekee mieli jotain "mättöä" ni sit syödään sitä, kuhan pitää kohtuuden kaikessa. Oon aika kauhulla lukenut joistain blogeista ruokapäiväkirjoja, jotka sisältää lähinnä mehuja, smoothieita, hedelmiä ja tuurilla joku lohisalaatti. Samaan aikaan tietenki reenataan satalasissa ja hehkutetaan sitä terveellistä elämää. Mä 11-vuotiaan tytön äitinä todellakin toivoisin että jokainen pitäis noi omat ruokavalionsa omanaan, sama ku esim vegaanius, syököön jokainen mitä huvittaa mut ei sitä tarvii muille tuputtaa. Jos oot mehu-dietillä ni ole vaan mutta ehkä sen hehkutuksen vois jättää omalle lähipiirille? Varsinkin jos tietää että valtaosa seuraajista on nimenomaan nuoria naisia/tyttöjä.Tästä tulikin nyt kunnon avautuminen, mut eikö vois vaan reenailla vähän, syödä pullaa ja olla onnellinen?


#getfitordietrying 


<3 - e