asmr

Unettomuutta & Aivo-orgasmeja  Moro!


Mä oon aina aiemmin ihmetelly et miten joku ei muka saa unta?! Siitä vaan maate ja silmät kiinni. En jotenki oo pystynyt ymmärtämään et mikä siinä on niin vaikeeta, ite oon aina ollu tosi hyvä nukkuja. Oon voinu nukkua ihan missä vaan, ei mitään väliä metelistä tai mistään muustakaan. Nyt kuitenki ymmärrän varsin hyvin miltä tuntuu kun ei vaan pysty nukahtamaan, varmaan joku karman laki :D Mun uni ongelmat alko joskus varmaan pari vuotta sitten ( tai sen pidemmälle en ainakaan muista), sillä että näin kausittain hirveitä painajaisia ja painajaisilla tarkotan sellasia että herään yöllä huutaen hiestä märkänä. Näitä on jatkunu kausittain, niin että ensin nään vaikka kuukauden lähestulkoon putkeen painajaisia ja sitte saattaa mennä pari-kolmeki kuukautta ettei mitään, kunnes sama toistuu. Näillä se tää koko homma siis alko ja nykyään painajaiset on jääny vähemmälle, mut tilalle on tullu unettomuus, En vaan yksinkertasesti saa illalla unta vaikka kuinka väsyttäiski. Päivällä pystyn kyllä nukkumaan missä ja millon vaan päikkäreitä mut kun ilta koittaa niin ei mitään mahollisuuksia. Oon myös ollu nukkumatta päikkäreitä, mut sillä ei oo ollu mitää vaikutusta, ei vaan illalla saa unta. Jossain tossa pari vuotta sitten kun noi painajais hommat alko löysin youtubesta sellasen kanavan kun  Make Up Pirita (klik) ja noita videoita kattomalla nukuin törkeen hyviä päikkäreitä ja yöuniaki ilman niitä hiton painajaisia, tolla piritalla on niin ihana rauhottava ääni ja pitkiä videoita. Olinki katellu ahkerasti noita Piritan videoita melkeen joka päivä about vuoden kunnes Pirita jotain mainitsi ASRM:stä ja kerto perustavansa itekin ASRM kanavan. En ollu koskaan kuullukaan mistään asmr:stä ja jäi senverran kiinnostamaan että googletin seuraavan: 
ASMR (engl. Autonomous Sensory Meridian Response) tarkoittaa autonomisia, rauhoittavia aistielämyksiä. Kokemuksia ollaan myös kutsuttu aivo-orgasmeiksi. Ihmiset saavat näitä tuntemuksia etenkin kuulon, näön ja tuntoaistin kautta rauhallisissa tilanteissa.

Lue lisää täältä ( klik ) Tän jälkeen aloinki tutkimaan Youtubea ja ettimään näitä asmr videoita, löysinki muutaman suomalaisen asmr tubaajan ja piritan ( ja Piritan Asmr kanavan) ohella mun ehdottomaks lemppariks on tullu Asmr Flikkaanen (klik ) joka tekee oikeestaan pelkästään näitä asmr videoita. Pakko myöntää et vaikka kuulostaakin aika tyhmältä ja ehkä vähän jopa hävettää myöntää niin nää videot on pelastanu mun niin miljoonat yöunet että todellatodella suuri kiitos, jos jompikumpi teistä tätä lukee <3 Halusin jakaa tän teijän kanssa jos siellä on muita unettomia jotka ei oo tämmösestä ikinä kuullukaan, kaikille ei tietty tämäkään toimi mut mun unet nää on pelastanu!  Ootteko kuullu ikinä ASMR:stä ? Tai ootteko kärsiny unettomuudesta?
Ps: Miks mulla alkaa myös melkee aina soimaa päässä se " i cant get no sleep, tintintitititititintititn " ?!
Hyvää viikonloppua kaikki!

<3 - e