viikonloppu

20 vinkkiä viikonloppuun

Viikonloppu eessä taas ja tässä kaksikymmentä vinkkiä, jos kaipaat inspiraatiota viikonlopun viettoon.

Nauti kulttuurista: Lähde taidenäyttelyyn, konserttiin tai teatteriin tai katso hyvä elokuva kotisohvalla.

Lähde aarteenetsintään: Viikonloput ovat kirpputorien ja markkinoiden aikaa. 

Liiku luonnossa: Lähde kävelylle tai pyöräretkelle, metsään tai rannalle. Älä kaiva puhelinta taskusta vaan nauti syksyn väreistä ja tuoksuista.

howth

Ota Offline-aikaa: Pidä tauko sosiaalisen median, tietokoneen ja puhelimen käytöstä.

Hemmottele itseäsi: Nauti saunasta, tee kasvonaamio, kuorinta tai jalkakylpy. Lakkaa kynnet, kosteuta kädet lempivoiteellasi. Istu hetkeksi alas ja sulje silmät. Syö kuppikakku.

Osta kukkia: Tai kerää kotiisi kimppu syksyn lehdistä.

flower shop

Uppoudu hyvään kirjaan: Ota hyvä asento sohvalta torkkupeiton alta, sulje puhelin ja sukella hyvän tarinan pariin. Jos tuntuu, ettet löydä lukemista omasta kirjahyllystäsi, mikset kävisi kirjastossa?

Leivo tai kokkaa: Täytä koti pullantuoksulla tai pyöräytä pizzat, kata pöytä kauniisti, söit sitten yksin tai yhdessä. Vaihtoehtoisesti: Älä kokkaa, tilaa kerrankin take-away-ateria.

pizza

Ole ystävä:  Mikset tarttuisi puhelimeen ja sopisi treffejä ystävän kanssa? Lähtekää elokuviin, kävelylle, syömään, juhlimaan tai istukaa vain alas juttelemaan. 

Kirjoita kirje: Milloin viimeksi sait käsinkirjoitetun kirjeen? Tiedät, miten erityiseltä sellaisen vastaanottaminen tuntuu. Kirjoita kirje ystävällesi, sukulaisellesi tai rakkauskirje puolisollesi parhaalla käsialallasi ja lähetä se postitse.

Tee jotain, mistä pidit lapsena: Oli se sitten trampoliinilla hyppely, lautapelien pelaaminen, piirtäminen, kaurakeksien leipominen, pyörällä ajelu metsäpolulla, karkkihelmien pureskeleminen yksitellen tai satukirjan lukeminen. 

Siivoa koti: Jos siivoaminen ei tunnu pakkopullalta, tartu pölyhuiskaan. Puhdas koti on tärkeä osa arjen hyvinvointia. Voit käyttää hyväksesi mahdollisuuden järjestellä vaatekaappi tai ne paperipinot, jotka odottavat lajittelua. Työsi päätteeksi ihaile hetki aikaansaannoksiasi ja keitä kahvit.

Järjestä juhlat: Järjestä viime hetken juhlat. Aamiainen, brunssi, lounas puutarhassa, nyyttärit tai kotibileet. Kutsu ystäväsi, perheesi tai työkaverisi. Jos et halua viettää koko edellistä päivää valmisteluissa, hanki helppoa, valmista tarjottavaa ja paperiset kertakäyttöastiat. Jos kukaan ei pääse lyhyellä varoitusajalla, älä masennu. 

Hidasta: Älä säntäile. Rauhoitu. Ole läsnä: ympäristöllesi, läheisillesi, itsellesi. Keskity siihen, mitä teet. Anna aistiesi aktivoitua.

Päästä luovuutesi valloilleen: Heittäydy luovaan projektiin, oli se sitten se keskeneräinen neuletyö, ompeluprojekti, synttärikortin askartelu, olohuoneen seinän maalaus, runon kirjoittaminen, instrumenttiin tai pensseliin tarttuminen tai maailman tarkkaileminen kameran linssin läpi.

Sano "Kyllä": kun kaverisi soittaa ja pyytää käymään, puoliso ehdottaa kävelylenkkiä tai huomaat lehdessä ilmoituksen lähikylän antiikkimarkkinoista. Suostu ehdotuksiin ja tartu ideoihin kuitenkin itseäsi kuunnellen. Joskus on oikeasti tarve levätä tai jokin juttu ei tunnu yhtään omalta ja silloin on parempi sanoa "ei". 

Sano "Ei": Jos et jaksa tai halua, niin ei tarvitse.

Sano "Minä rakastan sinua": Puolisollesi, lemmikillesi, lapsellesi, ystävällesi, isovanhemmallesi, kummilapsellesi, äidillesi, isällesi jne. Tiedät kyllä itse, kenelle.

love

Nuku hyvin: Ala rauhoittumaan jo tunti-pari ennen nukkumaanmenoa himmentämällä valaistusta ja sulkemalla elektroniset laitteet. Jos mahdollista, anna itsesi heräillä luonnollisesti ilman herätyskelloa.

Go Gaga: Tämä ei välttämättä tarkoita sitä, että täytyy vetää pää täyteen ja tehdä jotain, mitä seuraavana päivänä katuu, mutta tee jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Uskalla pukea jalkaasi ne pinkit glitter-kengät, tanssi ympäri olohuonetta lempibiisisi tahtiin tai pulahda viileään järveen - koska Miksi Ei?

Onko sinulla lisää hyviä vinkkejä viikonlopun viettoon?