blogi

Hei!

Tyhjään blogiin saapuu kuin uuteen asuntoon, sen valkoisten seinien ja tyhjien huoneiden potentiaalia tutkaillen. Vähitellen asunnosta muotoutuu persoonallinen koti. Tämä blogi on syntynyt intohimosta kirjoittamiseen, valokuvaukseen ja elävän elämän dokumentoimiseen.

enemmän elossa blogi

Enemmän Elossa –blogin ydin on hyvää oloa, joogaa ja puhdasta, ravitsevaa ruokaa, luonnollista kauneutta, kodin sisustusta, modernia elämää maaseudulla, kulttuurishokkeja ja puutalounelmia, matkoja ja elämästä innostumista.

Olen 35-vuotias nainen. Ennen kuin viime vuonna asetuin Pohjois-Karjalan maaseudulle hyvinvointipalveluja tarjoavaan yhteisöön asukkaaksi ja yrittäjäksi, ehdin tehdä ja kokea yhtä jos toista. 2000-luvun puolivälissä valmistuin kuvataiteilijaksi, mutta tuskin olin ehtinyt pensseliin tarttua kun liiketalouden opintoni veivät minut maailmalle uraputkeen, jossa viihdyin lähes kymmenen vuotta. Brysselissä ja Dublinissa asuessani ehdin kartuttaa arvokasta työkokemusta, nauttia kaupunkielämän sykkeestä, mennä naimisiin ja tavata upeita ihmisiä. Sitten tuli jooga oppaaksi ja toi oravanpyörässä väsyneen matkaajan takaisin juurille.

hääkuva

Muutto Brysselistä Pohjois-Karjalan Liperiin oli minulle helppo päätös. Riskin otto pelotti, mutta kaipasin luontoa, rauhaa ja muutosta työelämääni. Irlantilaista, Starbucksissa cappu-frappu-macchicinoja siemaillen viihtyvää miestäni sai hieman suostutella. Tänne me kuitenkin pölähdimme, lumen keskelle matkalaukkukasamme kanssa ja tällä tiellä ollaan. 

Blogissani tulen jakamaan hyvinvointiyrittäjän arkea ja oman hyvän olon reseptejä. Viihdyn kotona ja voisin helposti unohtua päiväkausiksi keittiööni testailemaan reseptejä ja näpertämään jotain DIY-projektia. Arvostan arjen valinnoissa ekologisuutta, kauneutta, paikallisuutta ja kestävyyttä (jos jostain en tykkää niin se on kyllä muovista).

kukat

Rakastan sisustamista: keräilen käpyjä, kiviä ja simpukoita ja ihastun vanhoihin esineisiin kirpputoreilla. Mielestäni pellavaa ei aina tarvitse silittää ja myös yksin syödessä voi kattaa kauniisti. Haaveilen omasta vanhasta hirsitalosta, josta saisin elämänmittaisen hullun ja hurmaavan projektin.

siemennäkkäri

Matkustelu on minulle tärkeää ja matkoillani etsin aina paikalliset biokaupat, kasvisravintolat ja joogastudiot. Nautin päämäärättömästä kävelystä tuntemattomilla kaduilla, paikallisten arkielämän pienten rituaalien ja tapojen seuraamisesta ja kasvojen kääntämisestä aurinkoon päin minulle uuden puiston vanhalla puupenkillä. 

Berliinin muuri

Toivottavasti viihdyt blogini parissa ja saat kipinän lähteä etsimään niitä asioita, jotka saavat Sinut tuntemaan olevasi Enemmän Elossa.

joogaa

Rakkaudella,

Ammeri