ruoka

Gluteeniton siemennäkkäri

Tämä gluteenittoman siemennäkkärin ohje on alun perin ystäväni äidiltä ja muodostunut lempiherkukseni niin aamiaispöydässä kuin välipalanakin. Se on helppo valmistaa ja säilyy huoneenlämmössä useita päiviä. Säilyvyyttä en ole kuitenkaan ehtinyt käytännössä testaamaan koska rapea näkkäri katoaa yleensä nopeasti parempiin suihin. 

gluteeniton siemennäkkäri

Gluteeniton siemennäkkäri

1 ¾ dl tattarijauhoa

1 dl chiasiemeniä

¾ dl sesaminsiemeniä

¾ dl pellavansiemeniä

1 dl auringonkukansiemeniä

1 tl psylliumkuitua

½ tl suolaa

½ dl oliiviöljyä

2 ½ dl (kiehuvaa) vettä

merisuolaa pinnalle ripoteltavaksi

Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Kun vesi on kiehunut, kaada vesi joukkoon ja sekoita. Lisää oliiviöljy ja sekoita uudelleen. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan turvota n. 10 minuuttia sillä aikaa kun uuni lämpiää 170 asteeseen. Levitä seos taputellen tasaisesti leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Anna kypsyä uunin keskitasolla noin 45 min/tunnin verran, kunnes näkkäri on kauttaaltaan rapea ja herkullisen karamellinruskea. Anna näkkärin jäähtyä ja lohko se sitten käsin sopivankokoisiksi paloiksi. Jos haluat tasakokoisia paloja, voit 'ruuduttaa' näkkärin veitsellä uunipellillä ennen paistamista.

gluteeniton siemennäkkäri