ruoka

Helppo tattaririeska

Gluteenittomuuden myötä olen vähitellen lähtenyt kokeilemaan taitojani leipurina. Kaupan gluteenittomat leivät ovat harmillisen usein täynnä E-koodeja ja muita epäilyttäviä ainesosia ja hinnat korkealla. Teenkin siis usein siemennäkkäriä, pähkinäistä vuokaleipää, sämpylöitä ja rieskoja. Tämä helpon tattaririeskan ohje on mukailtu ystävältäni saadusta reseptistä. Hampunsiemenruohe ei ole pakollinen, mutta lisää rieskan proteiiniarvoa. Voit lisätä myös 1 dl porkkanaraastetta, jos haluat rieskaan enemmän mehukkuutta. Kaurahiutaleiden sijaan rieskaan uppoavat myös aamupuuron rippeet, silloin vettä voi lisätä ensin hieman ohjetta vähemmän. Eikun leipää leipomaan!

gluteeniton rieska

Yhteen rieskaan tarvitset:

1,5 dl tattarijauhoja

1,5 dl kaurahiutaleita

2 rkl hampunsiemenrouhetta

1 rkl psylliumjauhetta

1 tl leivinjauhetta

0,5 dl öljyä (oliivi tai rypsi)

n. 4 dl kuumaa vettä

1 tl suolaa

Kuumenna vesi lähes kiehuvaksi kattilassa. Kaada vesi kulhoon ja sekoita joukkoon psyllium. Anna turvota n. 5 minuuttia. Sekoita tällä välillä kuivat ainekset hyvin keskenään. Kaada sitten kuivat aineet vesi-psylliumsekoitukseen ja lisää vielä öljy. Sekoita taikina hyvin käsillä ja lisää vettä tarvittaessa. Anna vielä turvota muutama minuutti ennen kuin painelet taikinan leivinpaperille pyöreäksi rieskaksi. Voit jakaa rieskan veitsellä lohkoihin jo ennen uuniin menoa, jolloin se on helppo kypsänä paloitella. Paista 225ºc uunissa keskitasolla n. 25min, kunnes rieska on hieman ruskistunut. Nauti tuoreena samana päivänä tai pakasta, rieska kuivuu nopeasti.

gluteeniton tattaririeska enemmän elossa
gluteeniton tattaririeska
comments powered by Disqus