Kosmetiikka

Hyttystorjuntaa - Luonnollisesti

Hyttyset ovat aina rakastaneet minua ja olen viettänyt kesät täynnä punaisia paukuroita. Perinteiset hyttysMYRKYT eivät a) tehoa ja b) haisevat nimenomaan myrkyltä. Olenkin siis pari viime vuotta paneutunut testailemaan itsetehtyjä hyttyskarkotteita ja tänä vuonna otin käyttöön myös valkosipulitabletit. Tässä parhaat vinkit, joilla ehdit vielä tehdä omat hyttys- ja punkkikarkotteet kotikeittiössä.

Luomu hyttyskarkotteen ohje

Täytä pieneen suihkepulloon ensin 1 dl luomu oliiviöljyä.

Lisää eteeriset öljyt, luomulaatua, jos mahdollista:

10-15 tippaa Eucalyptus Sitruunaa (tämä öljy on kaiken A ja O)

10 tippaa Laventelia

5 tippaa Piparminttua

5 tippaa Sitronellaa

Sekoita hyvin. Tarvitset kerrallaan vain pari tippaa karkotetta. Levitä ranteisiin, niskaan, nilkkoihin ja muille paljaille alueille. Käytä n. 3 tunnin välein, jotta teho säilyy.

Luomu hyttyskarkote, luomu hyttysmyrkky, diy hyttysmyrkky, toimiva hyttyskarkote

Laventeli hyttys- ja punkkikarkote

Punkit eivät todistetusti pidä pelargonian eteerisestä öljystä. Hyttysetkään eivät tykkää hengailla siellä, missä tuoksuu laventeli ja pelargonia

Voit hankkia pullollisen laventelivettä, lisätä siihen 10 tippaa laventelin ja 10 tippaa pelargonian (Rose Geranium) eteerisiä öljyjä. Tämä suihke toimii myös parfyymina, se tulee säilyttää jääkaapissa ja suihkutella iholle muutaman tunnin välein. 

Jos haluat matkaversion, sekoita öljyt 1 desilitraan kookosöljyä lasipurkissa. Voit laittaa eteerisiä öljyjä muutaman tipan enemmänkin, jos haluat. Levitä nilkkoihin, pohkeisiin, ranteisiin ja kaulalle torjumaan monenlaiset itikat. Voit suihkuttaa tai levittää tätä karkotetta myös koirasi tai kissasi turkkiin suojaksi punkkeja vastaan.

Hyttyskarkote, punkkikarkote, punkin torjunta, luonnollinen punkkisuoja, luomu punkkisuoja

Vanha kunnon valkosipuli

Olen nauttinut Valioravinnon Kyolic-valkosipulitabletteja kesän alusta saakka. Vaikka tieteellisiä todisteita valkosipulin tehosta hyttysten ja punkkien torjunnassa on vähänlaisesti, voin ainakin entisenä hyttysmagneettina kertoa, että vaikka olin yksi ilta unohtanut laittaa itsetehtyä karkotetta, niin hyttyset parveilivat enemmän ystävieni ympärillä. 

Apteekintädin kanssa tekemäni tuoteseloste-vertailun perusteella Kyolic on markkinoiden tehokkaimpia valmisteita. Yksikin kapseli päivässä riittää (otan aamuin illoin). Varsinaista jälkimakua tabletit eivät jätä, mutta olen huomannut pienen häivähdyksen valkosipulista kurkussa. Läheiset eivät ole valittaneet, mutta hyttyset eivät tykkää.

Valioravinto, kyolic, hyttyset, punkit

Torjuntaa kotona

Voit myös kokeilla käyttää laventeliöljyä tarkoituksen mukaisessa kynttilälyhdyssä. Näin laventelin tuoksu leviää huoneilmaan, ja hyttysvieraat vähenevät. Pihalle voi hankkia laventelia ruukuissa, sekin toimii. 

Olisi kiva kuulla, millaiset keinot te olette kokeneet toimiviksi.

Hyttysvapaata Juhannusta! <3 Am