Matkailu

Ihanat Alppiruusut

Viime viikkoina useassakin eri blogissa on näkynyt upeita otoksia Helsingin alppiruusupuistosta. Nämä kirkkaanväriset kukkapallot ja vihreät vahapintaiset lehdet tuovat tänne pohjolaan ripauksen trooppista eksotiikkaa, vaikka laji viihtyykin nimensä mukaisesti erityisesti vuoristoissa.

alppiruusu joensuu

Myös täältä Joensuusta löytyy pieni alppiruusupuisto, aivan Vainoniemen huvilan tuntumasta. Pyöräiltyäni eräänä päivänä kukkaloiston ohitse, päätin tehdä kameran kanssa paluun paikalle. Vainoniementielle voi kävellä metsäpolkuja pitkin puulajipuiston eli arboretumin halki. Neulasten ja havupuiden tuoksu rauhallisilla poluilla on huumaava. Lisää Honkaniemen ja Linnunlahden alueen kävelyreiteistä ja puulajeista löytyy täältä.

alppiruusu joensuu

Napsiessani kuvia upeista alppiruusuista, vanhempi lenkkeilijäpariskunta harmitteli ohi kävellessään, miten tänä kesänä kuivuuden vuoksi alppiruusut kukkivat niukemmin. Siellä ruusupuskien välissä kapealla polulla, korkeiden mäntyjen kurkottaessa kohti taivasta pääni yllä ja tuulen keinuttaessa kukkaloistoa kuin lempeää merta, ei kuitenkaan voinut kuin hymyillä.

Oletko sinä päässyt ihastelemaan alppiruusuja tänä kesänä?

alppiruusu joensuu
alppiruusu
alppiruusu
vainoniemen huvila joensuu
vainoniemen huvila joensuu
alppiruusut
joensuu alppiruusut