ruoka

Lämmittävä pakuritee

Viime viikolla flunssa halusi tulla vieraakseni. Kutsuin sen peremmälle ja tarjosin kupillisen pakuriteetä, ennen kuin annoin asettua taloksi. Eipä vierasta näkynyt enää seuraavana aamuna. Tätä teetä kannattaa keittää isompi kattilallinen kerralla, sillä teen voi lämmittää uudelleen vaikka seuraavana päivänä. Pakurikääpää on käytetty tuhansia vuosia muun muassa erilaisiin vatsa- ja suolistovaivoihin ja virkistävänä kahvinkorvikkeena. Inkivääri, kurkuma, kardemumma ja kaneli torjuvat tulehduksia ja vahvistavat immuniteettia, lämmittävät ja auttavat lievittämään niin flunssan oireita kuin vatsavaivojakin. Tee lämmittää ihanasti ulkoilun jälkeen ja sopii mainiosti termarista nautittavaksi keväthangilla. Pakuria saa ainakin luontaistuotekaupoista, ja saa sitä kerätä metsästäkin maanomistajan luvalla.

pakuritee

Noin litran annokseen tarvitset:

1 rkl pakurijauhetta tai rouhetta

4 tähtianista

6 kokonaista kardemummaa

2 cm pala inkivääriä

2 cm pala kurkumaa

½ tl Ceylon kanelia

Hunajaa maun mukaan

Täytä kattila raikkaalla vedellä. Sekoita joukkoon kaikki ainekset hunajaa lukuunottamatta. Pakurijauhe jää aluksi kellumaan veden pinnalle, mutta sekoittuu kyllä veteen hämmentämällä. Kuumenna tee kiehuvaksi hellalla välillä sekoittaen. Laske sitten lämpöä ja anna teen kiehua hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen pohjaa myöten. Keitä teetä 20-30 minuuttia, kunnes pakuri on värjännyt teen melkein mustaksi ja mausteet tuoksuvat huumaavasti. Tislaa sihdin läpi kuppiin ja makeuta tee hunajalla. Kaada sihtiin jääneet mausteet takaisin kattilaan, voit lisätä vettä ja saada samasta satsista vielä ainakin toisen kattilallisen.

pakuritee
comments powered by Disqus