So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Koti

Pistokkaita

Olen aina ihaillut koteja, joissa hyvinvoivat huonekasvit rönsyilevät alas amppeleista, piirtävät varjoja seinille suurilla lehdillään ja kurkottavat korkeita varsiaan uljaina ylöspäin. Itse olen ennemmin tai myöhemmin onnistunut tappamaan kaikki mahdolliset huonekasvit kaktuksia myöten. Olen myös muuttanut niin useasti, että jos jollain ihmeen kaupalla joku rahapuu tai rauha lilja on sinnitellyt hengissä, olen joutunut luovuttamaan sen uuteen kotiin ja aloittamaan alusta uuden pienen kuolemaantuomitun kasvinalun kanssa.

Green home book

Kun sain käsiini Susanna Vennon ja Riikka Kantinkosken kirjan Green Home Book, inspiroiduin sekä kauniista kuvista, että selkeistä kasvien hoito-ohjeista. En ollut edes tiennyt, mikä on "pistokas" ja pian jo innoissani pyytelin ystäviltäni lehtiä heidän upeista huonekasveistaan, joita aloin jopa tunnistaa nimeltä.

Viikuna pistokas

Useat huonekasvit lisääntynyt pistokkailla. Eli irtinapsautetun lehden voi laittaa veteen ja se alkaa kasvattaa juuria. Sitten vain istuttamaan! Peikonlehti alkoi tehdä juuria muutamassa päivässä, kuvan Kumiviikuna otti pari kuukautta. Ainoastaan Kastanjasutipuu ei lähtenyt tällä kertaa uuteen elämään pistokkaasta vaan pudotti lehdet ja päätyi kompostiin.

Kirjovehka sisustus kasvit

Green Home Book tarjoaa myös selkeät ohjeet kasteluun, lannoitukseen ja siihen, miten kasveja tulee hoitaa kasvukaudella ja lepokaudella. Uskon, että nyt taloni vihreillä asukeilla on vähän enemmän toivoa. 

Koti, sisustus, huonekasvit, green home book

Oletko itse kokenut kasvien hoitaja vai tumpelo kasvintappaja?  Kaikille tumpeloille tiedoksi, toivoa on :)

Sisustus, koti, huonekasvit