ruoka

Synnitön suklaakakku

Nyt jaksaa taas raakakakkuilla, eilisen someahdistuksen jälkeen :-) Tässä siis syntisen hyvän, mutta hyvyyttä täynnä olevan suklaakakun resepti. Kakku on mahdollista toteuttaa täysin raakakakkuna, tai käyttää kookoskermaa, hunajaa ja tavallista kaakaojauhetta. 

suklaa raakakakku enemmän elossa

Kakusta tulee n. 20 pientä palaa ja koska kakku on aika tuhtia tavaraa, pikkupala riittää viemään makeannälän pitkäksi aikaa.

Pohja:

100g taateleita

375g pekaanipähkinöitä

200g pehmeitä kuivattuja viikunoita

2 rkl kookosöljyä

25g kaakaovoita (11 kpl nappeja)

4 rkl hunajaa tai agavesiirappia

8 rkl kaakaojauhetta

1/2 tl vanilja aromia tai vaniljajauhetta

1 rkl tahini-seesaminsiementahnaa

ripaus suolaa

Hienonna pekaanipähkinät jauheeksi tehosekoittimella (itse käytin mehustinta, joka hienontaa myös pähkinät) ja laita sivuun odottamaan. Sulata kaakaovoi ja kookosrasva vesihauteessa (esim. lasinen pyrex astia kattilassa vettä miedolla lämmöllä liedellä). Paloittele viikunat saksilla tai veitsellä ja murskaa taatelit sormin pienemmiksi. Sekoita kaakaojauhe taateleiden ja viikunoiden joukkoon. Lisää joukkoon tahini, vanilja, suola ja sulanut rasvaseos.Sekoita sauvasekoittimella paksuksi tahnaksi. Lisää joukkoon pähkinäjauhe, sekoita hyvin lusikalla tasaiseksi massaksi painelleen ja käännellen. Taputtele massa tiukasti leivinpaperilla pohjustettuun kakkuvuokaan. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Päällinen:

1/2 dl kookosöljyä

15g (6 nappia) kaakaovoita

1 pieni, kypsä avocado

1 dl kookoskermaa (käytin Kara UHT kookoskermaa, raakakakkuun lisää tämän tilalle 1/2 avocado ja 1/2dl kookosöljyä)

2 rkl hunajaa tai agavesiirappia (voit lisätä vielä oman maun mukaan)

1 dl kaakaojauhetta (voit lisätä vielä enemmän kaakaojauhetta oman maun mukaan)

ripaus vaniljaa

Sulata rasvat vesihauteessa. Paloittele avocado kulhoon, lisää kookoskerma, hunaja, kaakaojauhe, vanilja ja sekoita. Lisää rasva ja sekoita sauvasekoittimella kunnes rasva on täysin sekoittunut muihin aineksiin ja seos on täyteläisen moussemainen. Maista ja lisää tarvittaessa makeutusta tai kaakaota ja sekoita vielä uudelleen. Kaada seos vuokaan kakkupohjan päälle. 

Anna kakun vetäytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia ennen tarjoilua. Kakku säilyy n. 4 vrk jääkaapissa, sitä voi myös pakastaa. Koristele kaakaonibseillä, mintulla, sitruunamelissalla, pähkinöillä tai syötäväksi kelpaavilla kukilla ennen tarjoilua.

comments powered by Disqus