ruoka

Taateleita kolmella tapaa

Kauppoihin on viime aikoina ilmestynyt taateliherkkuja: kaakaolla ja lakritsilla päällystettyjä namupaloja, joihin jäin kerrasta koukkuun. Nämä luonnolliset makeiset valmistuvat nopeasti ja helposti myös kotona makeannälän yllättäessä. Olen kokeillut pyöritellä taateleita niin kaakaojauheessa, raakalakritsijauheessa kuin mustikkajauheessakin, erittäin herkullisin lopputuloksin. Tästä siis helpot herkut päiväkahviseuraksi.

taatelit

Tarvitset:

200g pehmeitä kivettömiä taateleita

n. 1 rkl kookosöljyä

muutaman ruokalusikallisen kaakaojauhetta / raakalakritsijauhetta / marjajauhetta

Kaada taatelit korkeareunaiseen kulhoon. Sulata kookosöljy juoksevaksi mikrossa tai vesihauteessa, kaada se taateleiden päälle ja sekoita hyvin lusikalla. Odota minuutti-pari ja ala sitten kaataa taateleiden päälle valitsemaasi jauhetta lusikallinen kerrallaan. Pyörittele taateleita lusikalla tai heiluttamalla kulhoa. Lisää jauhetta, kunnes taateileiden pinta on peittynyt kokonaan, eivätkä ne enää näytä öljyisiltä. Sitten vaan herkuttelemaan!

taatelit, taatelimakeiset