hyvinvointi

Täyttä Elämää - hyvinvointimessujen antia

Vierailin viime lauantaina Sokos Hotel Kimmelissä kolmatta kertaa järjestetyillä Täyttä Elämää hyvinvointimessuilla. Kun itse saavuin paikalle hieman kymmenen jälkeen, juuri ajoissa päivän ensimmäiselle luennolle, oli aamu jo käynnistynyt Minna Hämäläisen ohjaaman energisoivan Fit Flow-joogan merkeissä. Kimmelin Riverside-salin penkkirivien täyttyessä säteilevä luennoitsijakaksikko testaili vielä tekniikkaa ja osa messuvieraista teki löytöjä isojen ikkunoiden alle pystytetyltä hyväntekeväisyyskirppikseltä.

Uumen täyttä elämää
Lahjoituksiin perustuneen kirppiksen tuotto meni Pelastakaa Lapset Ry:lle

”Unelmista Totta” luennolla Johanna Hautasaari ja Minna Hämäläinen kertoivat kumpikin omasta tiestään kohti unelma-ammattiaan ja unelmaelämää. Molempien naisten tarinoista nousi esiin päämäärätietoisuus, usko itseen ja omaan visioon sekä positiivisen elämänasenteen merkitys. Johannan rakkaus mikrofoneihin on vienyt hänet juontokeikkojen ja radiotyön kautta Uumen Hyvänolon Tapahtumien puuhanaiseksi, joka nyt unelmoi pullantuoksuisesta vapaa-ajasta. Minna puolestaan tekee miljoonakauppoja telakkabisneksessä, keskittyen ja luottaen omiin vahvuuksiinsa maskuliiniseksi mielletyllä alalla. Hektisten työmatkojen jälkeen hän astuu joogamatolle ja opiskelee italiaa, jota hän unelmoi puhuvansa sujuvasti viiden vuoden kuluttua.

Minna Hämäläinen Johanna Hautasaari luento

Naiset myönsivät, ettei tie kohti unelmia ole aina ollut helppo, vaan matkan varrella on vaadittu pitkäjänteisyyttä, kovaa työtä sekä luottamusta omiin kykyihin ja lahjoihin myös silloin, kun tielle on ilmestynyt mutkia. Luennon päätteeksi teimme kaikki yhdessä harjoituksen, jossa kirjoitimme ylös omia unelmiamme ja konkreettiset askeleet niihin pääsemiseksi. Yleisön joukosta löytyi rohkeita naisia jakamaan omia unelmiaan ääneen ja Johanna muistuttikin, miten tärkeää on kokoontua yhteen, saada tukea toisistaan matkalla kohti unelmia.

Täyttä elämää messut

Luento inspiroi ottamaan vastuuta omista unelmista. Asioihin, joista haaveilemme, eivät pysty vain muutamat onnekkaat, vaan jokaisella on mahdollisuus ottaa pieniä, mutta päättäväisiä askeleita jo tänään omien unelmien toteuttamiseksi.

vihersmoothie
Paikalla toiminut smoothiebaari tarjoili messuvieraille kirkkaanvihreitä super-smoothieita

Aamun luennon jälkeen päivän ohjelmassa oli erilaisia työpajoja ja luentoja: äänimaljarentoutusta sekä ihonhoitoon ja liikuntaan keskittyviä luentoja. Messujen vetonaula oli ehdottomasti virolaissyntyinen joogaohjaaja Kylli Kukk, joka tarjosi taattuun tyyliinsä positiivisuutta tihkuvaa ohjelmaa luennon, joogan ja meditaation tiimoilta. Olin positiivisesti yllättynyt siitä, miten hyvinvoinnin eri osa-alueet olivat upeasti edustettuina paikallisten ammattilaisten toimesta. Paikalla oli niin liikunnan ja fitness-maailman ammattilaisia kuin kauneudenhoitoalan edustajiakin. Hyvinvointimatkailu, terveellistä elämäntapaa tukeva ravinto, terveydenhuolto, vaihtoehtohoidot ja kodin sisustus olivat esillä luontevana kokonaisuutena.

Täyttä elämää messut
sisustus turkoosi makrame

Itselleni koti ja kodin sisustus ovat tärkeä osa hyvinvointi. Puhtaassa, omannäköisessä kodissa on hyvä olla. Sisustusmyymälä Turkoosin upeat makramee-työt hehkuivat Kimmelin aulan kullanhohtoista seinää vasten. Madam Stoltzin unisieppari herätti ihastusta. 

Pisara kauneutta Joensuu esse

Joensuulainen tunnelmallinen kauneushoitola Pisara Kauneutta tarjoaa asiakkailleen muun muassa probioottiseen ihonhoitoon keskittyneen Essen ihonhoitoja, jollaisesta olen itsekin näin syksyn kynnyksellä haaveillut.

sokos kampaamo joensuu

S-parturi-kampaamon osastolla pääsi ilmaiseen pikakampaukseen ja kuulemaan lisää muun muassa kotimaisen Ekopharman tuotteista. Ekopharma käyttää tehoaineina suomalaisia marjoja ja kasviuutteita. Itse olen testaillut kyseisen merkin tyrni-shampoota, johon olin todella tyytyväinen. Monilla messuosastoilla oli käynnissä houkuttelevia arvontoja ja lipukelaatikot tuntuivatkin täyttyvän vauhdilla. 

S-kampaamo Joensuu
Lettikampaus valmistuu messuhulinan keskellä
Synergy täyttä elämää

Kauneudenhoidossa messuilla nousivat esiin vahvasti erilaiset verkostomarkkinointibrändit aina vanhasta kunnon Oriflamesta (muistan vieläkin rakkaan mummoni käsivoiteen tuoksun aina Oriflamen logon nähdessäni) Foreverin aloe vera -tuotteisiin ja Synergy Worldwiden ihon ja suoliston mikrobiomia tukeviin tuotteisiin. Itselläni on nyt ollutkin Synergyn Trulum -tuotesarja muutaman kuukauden käytössä ja pitkään iho-ongelmista kärsineenä olen tällä hetkellä sarjaan erittäin tyytyväinen.

Uumen täyttä elämää lounas
Salaattibuffet ylitti kaikki odotukset

Messuilla kierrellessä iski nälkä ja suuntasimme ystäväni kanssa ravintola Fransmanniin katetun salaattibuffetin herkkujen ääreen. Monipuolinen lounaspöytä tarjosi niin perinteisempiä tuoresalaatteja kuin marinoitua tofua, quinoaa, ohraa, lehtikaalia ja papuja sisältäviä salaattiherkkuja. Suussasulava aito fetajuusto, herkulliset oliivit ja paahdetut siemenet kruunasivat salaattilautasen. Jälkiruoaksi nautimme melonia ja ananasta. Viime aikoina oma ruokavalioni on ollut vähän mitä sattuu ja salaattivuortemme yli juttelimme ystäväni kanssa, miten hyvä, terveellinen ruoka tuntuu ravitsevan sekä kehoa että mieltä. Nousimme pöydästä inspiroituneena täyttämään lautaset värikkäillä kasviksilla jälleen myös kotona.

lehtikuohu täyttä elämää messut
Lehtikuohu - alkoholiton vaihtoehto skumpanhimoon

Lounaan jälkeen oli ihana ottaa kulaus kuohuvaa. Shampanjanrakastajana olen viime aikoina etsinyt alkoholittomia vaihtoehtoja tilanteisiin, joissa tekee mieli ottaa lasillinen kuplivaa. Valitettavasti de-alkoholisoidut kuohuviinit ovat usein pettymys. Kotimainen luonnollisesti alkoholiton Lehtikuohu, erityisesti sen vaalea mustaherukanlehdistä tehty versio, onkin ehdoton suosikkini. 

green street joensuu
Pala kakkua ei ole koskaan huono idea!

Ja sitten mars kakkujen kimppuun! Green Street Joensuun Emmi ja Tony saivat paloitella sitruunaista raakakakkua jatkuvalla syötöllä, kun herkkupalat katosivat tiehensä ohikulkevan ihmisvirran mukana. Sokerittomia, gluteenittomia ja vegaanisia kakkuja sai ostaa myös kotiinvietäväksi. Green Street järjestää raakakakku- ja raakasuklaa workshoppeja, joissa jokainen kotikokki voi oppia valmistamaan näitä suussasulavia herkkuja. Messuilla raakakakku-kaksikolla oli mukana myös puhdistamon Kombucha-juomaa, joka herätti kuulemma paljon kiinnostusta messuvieraiden keskuudessa.

green street emmi tony
uumen täyttä elämää
Messuilla oli tarjolla erilaisia testihoitoja
Joensuun hieroja koulu

Näytti siltä, että ammattitaitoisten hoitajien käsissä messujen vilinä tuntui häviävän ja osastoilla kierrellessä saattoikin huomata jonkun onnekkaan jopa nukkuvan hoitopöydällä.

islo joensuu
äänimaljat Merja valve

Joogaavaksi musiikinmaisteriksi tituleerattu Merja Valve myi messuilla muun muassa tiibetiläisiä äänimaljoja ja Koshi-kelloja. Merja piti päivän aikana myös äänimaljakonsertin ja luennon äänen voimasta itsehoidon tukena.

young living joensuu
Young Livingin edustajan Katja Pykäläisen mekko hehkui kilpaa vahvojen violettejen kanssa

Samassa tilassa äänimaljaosaston kanssa hellittiin myös hajuaistia. Young Living -eteeristen öljyjen tuoksua olisi mielellään tuonut kauniissa diffuuserissa myös kotiin. Pöydällä oli esillä myös luonnollisia aromaattisia kodin puhdistusaineita.

Kylli Kukk Kimmel täyttä elämää uumen

Oman päiväni kruunasi osallistuminen Kylli Kukkin hellivään joogaan. Paljon olin säännöllisesti Pohjois-Karjalassakin retriittejä ohjaavasta Kyllistä kuullut, mutta pääsin nyt hänen joogaansa ensimmäistä kertaa. Kun osallistuu joogatunneille yleensä ohjaajan paikalta käsin, on luksusta heittäytyä itse matolle ammattilaisen helliin käsiin.

kylli kukk jooga kimmel uumen täyttä elämää
Sirkkala-salin peilikatosta heijastui matoilla möyriviä joogaajia

Sirkkalasalissa järjestetty iltapäivän joogatunti oli loppuunmyyty. Tilava sali ja näkymät Joensuun kattojen ylle loivat tunnille täydelliset puitteet. Pidin Kyllin elämäniloa huokuvasta asenteesta sekä ohjaustyylistä, jossa yhdistyi pehmeys ja suorasanaisuus, joka sai aikaan useita spontaaneja naurunpirskahduksia joogamatoilla.

Kylli kukk kimmel jooga uumen täyttä elämää

Olisin mielelläni jäänyt vielä päivän päätteeksi Kyllin kynttilämeditaatioon, mutta parkkihallissa odottaneesta autostani oli loppumassa pysäköintiaika. Kotiin ajellessani pohdin päivän antia. Pidin siitä, että messut olivat pienet ja intiimit; aikaa oli aidoille kohtaamisille ja keskusteluille pelkän tuotemyynnin sijaan. Ohjelma oli laadukasta ja esillepanijat intohimoisia hyvinvoinnin ammattilaisia. Messuvieraista suurin osa oli naisia ja niinhän se usein hyvinvoinnin kentällä onkin. Messupäivä avasi silmäni huomaamaan, miten viimeisen vuoden muutosten ja haasteiden keskellä kamppaillessani on unelmien tavoittelu jäänyt taka-alalle ja elämä muuttunut vähän liian vakavaksi. Lähdin messuilta mukanani suunnitelma unelmani toteuttamiseksi, iso annos iloa ja keveyttä, kasvoille jämähtänyt hymy, varausaika jalkahoitoon ja inspiraatiota kokata itselleni ravitseva illallinen. Because I'm So Worth It! ;-)

uumen täyttä elämää

Kiitos maukkaasta lounaasta ja hellivästä joogatunnista Uumen hyvän olon tapahtumille