So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

kauneus

Testissä Natural Nordic savinaamiot

Viime talvena ystäväni toi mukanaan saunailtaamme pienen paketin punaista brasilialaista savea. Helposti veden kanssa sekoittuva savi levittyi puhdistetulle, pyyhekuivalle iholle kuin samettinen peitto ja pian istuimme lauteiden lämmössä kasvot ja hiukset savessa. Parin lumiselle pihalle tehdyn happihyppelyn ja lämpimän suihkun jälkeen iho tuntui uskomattoman pehmeältä ja raikkaalta. Tämä oli ensikosketukseni Natural Nordic -savinaamioihin ja nyt sain ilokseni testiin kaikki kolme savea.

natural nordic savi

Natural Nordic -tuotteita myy Luontoemo Oy, pieni suomalainen luontais- ja luonnontuotealan yritys, joka tarjoaa muun muassa villiyrttiretkiä, luontaishoitoja, asiakkaalle tehtyjä kukkatippoja ja hyvän valikoiman tarkoin valittuja luontaistuotteita. Natural Nordic -tuoteperheeseen kuuluu savien lisäksi kotimaisia marjajauheita, villiyrttijauheita ja pakuria sekä luomumysliä.

Materiaali savinaamioihin tulee Brasilian vuorilta, joilta Luontoemon taustalta löytyvän suomalais-brasilialaisen pariskunnan ystävät keräävät ja kuivattavat saven käsityönä alusta loppuun. Savea on saatavilla kolmea eri laatua 50 gramman pakkauksissa: vihreää, punaista ja valkoista, joista jokaisella on omat erityisvaikutuksensa ihon hyvinvointiin. Kaikki savet soveltuvat myös hiusten ja hiuspohjan hoitoon.

natural nordic clay

Puhtaassa luonnonsavessa on paljon iholle hyödyllisiä mineraaleja ja entsyymejä. Savi syväpuhdistaa ihohuokoset ja kirkastaa ihoa sekä vilkastuttaa verenkiertoa ja solujen uudistumista.

-Luontoemo

Savesta saa naamion helposti lisäämällä jauheeseen vettä. Reilu teelusikallinen jauhetta riittää. Vettä kannattaa lisätä tippa, pari kerrallaan hyvin sekoittaen. Jos koostumus pääsee liian nestemäiseksi, voi jauhetta ripauttaa joukkoon hieman lisää, kunnes seos on paksun kermaista. Naamioon voi halutessaan lisätä hieman ihonhoitoon sopivaa eteeristä öljyä, kookosöljyä tai oliiviöljyä. 

Vihreän ja punaisen saven rakenne on jonkin verran valkoista savea rakeisempi ja niillä on myös ihoa lempeästi kuoriva vaikutus. Luontoemon sivuilta löytyvä kuvaus kustakin eri savityypistä helpottaa omalle ihotyypille sopivan naamion valinnassa:

Vaaleanpunainen "ruususavi" sopii hyvin normaalille, kuivalle ja herkälle iholle. Rautaoksidin kapillaarisuonia vahvistavan vaikutuksen ansiosta savi on ihanteellinen punehtuvalle ja couperoottiselle iholle. Elävöittää väsynyttä ihoa ja kosteuttaa.

Valkoinen savi tai kaoliinisavi on mieto eli herkälle ja myös kuivalle iholle sopiva. Se voi vaalentaa pigmenttiläikkiä ja pehmentää ryppyjä.

Vihreä savi sopii rasvaiselle iholle ja hiuspohjalle, koska se imee rasvaa ja epäpuhtauksia iholta ja kehosta. Vihreä savi käy rasvaisen ihon ja aknen hoitamisen lisäksi myös erilaisiin iho-ongelmiin, kuten ihottumiin.

natural nordic savi

Valkoinen savi tuntui iholla uskomattoman pehmeältä ja täyteläiseltä. Istahdin sohvalle silmät suljettuna ja annoin naamion vaikuttaa n. 15 minuuttia. Savi kuivui kasvoilla puhtaan valkoiseksi, halkeilevaksi ja hieman puuterimaiseksi. Se lähti helposti lämpimällä vedellä pois. Viimeistelin kotikasvohoitoni kasvovedellä ja kosteusvoiteella. Iho tuntui ravitulta ja pehmeältä. Valkoisen saven vaikutus oli enemmän hellivä, kuin syväpuhdistava ja sopi täydellisesti sunnuntai-illan Oma Aika -hemmotteluhetkeen. 

Plussaa Natural Nordic saa myös pakkauksistaan ja tuotteiden pitkästä käyttöiästä. Tukevasta kartongista tehdyn pakkauksen voi hävittää polttamalla tai kierrättämällä, ei siis muovipulloja tai purkkeja eikä myöskään mitään ylimääräisiä ainesosia, joita tuubeissa tuleviin valmiisiin naamioihin on väistämättä täytynyt lisätä.

Millaisia ihonhoitorituaaleja teillä on? Oletko kokeillut jauhemaisia savinaamioita?

natural nordic savinaamio
natural nordic savi

Lisätietoa Natural Nordic savista ja Luontoemon verkkokauppa löytyy TÄÄLTÄ

* Savet saatu blogin kautta

Kuvat: Ammeri / Enemmän Elossa