So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Matkailu

Tiimipäivä Bomballa

Pari viikkoa sitten vietimme bloggaajatapaamista Sokos Hotel Bomballa Nurmeksessa ja sain tutustua Bombaan etenkin kokous- ja tapahtumapaikkana. Olen useaan otteeseen törmännyt sosiaalisessa mediassa erilaisiin tapahtumiin Bomballa aina joogaretriiteistä parisuhdeviikonloppuihin, mutten ollut vielä koskaan päässyt itse paikalle kokemaan Bomban ainutlaatuista tunnelmaa. 

bomba hotelli
Sokos hotel Bomba

Aikaisen aamuherätyksen ja automatkan jälkeen saimme lämpimän vastaanoton Bomballa. Heti parkkipaikalta avautui upea näkymä aamuauringossa kylpevälle Pieliselle. Meidät ohjattiin läpi hotellin aulan, jossa hotellivieraat nautiskelivat sunnuntai-aamiaistaan kiireettömässä ilmapiirissä, kohti modernia ja tunnelmallista kabinettia, jossa meitä odotti oma aamiaiskattaus. Kaikki lukuisat erityisruokavaliomme ja allergiamme oli otettu hyvin huomioon. Naureskelimme itsellemme, kun samanaikaisesti kahvikuppien ja aamiaislautasten kanssa pöydille nousivat kamerat ja otimmekin aluksi muutaman minuutin kuvien räpsimiseen.

sokos hotel bomba
bomba kylpylä

Kokoustilastamme näki suoraan kylpylän rauhallisen allasosaston läpi järvelle. Kabinettiimme oli kuitenkin mahdollisuus saada täydellinen yksityisyys paksujen verhojen avulla, eikä edes toisen lasiseinän takana sijaitsevasta ravintolasta kantautunut häiritseviä ääniä. Kabinetin valokuvatapetilta meitä tarkkaili metsäpeura ja vanhojen puiden oksat tuntuivat kaartuvan yllemme. Kun käsissä olleet kamerat olivat vaihtuneet tuhteihin sämpylöihin, blogiemäntämme Emma alkoi käydä läpi päivän ohjelmaa. Kokoustekniikka toimi täydellisesti ja käytimme ahkerasti myös talon tarjoamia muistiinpanovälineitä kirjoittaaksemme ylös Emman vinkkejä kirjoittamiseen ja yhteistyökuvioihin liittyen.

sokos hotel bomba

Hotellin johtaja Pasi Tolonen pistäytyi toivottamassa meidät tervetulleiksi. Kiireisen oloinen, mutta hymyilevä mies kertoi, että samana päivänä kesäteatterin puolella oli käynnissä lasten tapahtuma ja alkuiltapäivästä alkaisi Bomban talolta opastettu kierros alueelle. Saatuamme päivän virallisen osuuden kunnialla pakettiin, suuntasimmekin Bomban talolle ja tutustumaan alueeseen paremmin. Asiantunteva, karjalaiseen perinnemekkoon pukeutunut  oppaamme avasi meille edessämme kohoavan neljäkymmenvuotiaan Bomban talon historiaa ja sen esikuvan, Suojärvelle Laatokan Karjalaan yli sata vuotta aiemmin rakennetun alkuperäisen vanhan Bomban tarinaa.  

bomban talo

Pyöröhirsinen rakennus on perinteisen hirsirakentamisen taidonnäyte, jonka ikkunanpuut ja parvekkeet on koristeltu näyttävin maalauksin. Talossa toimii karjalaista perinneruokaa tarjoava ravintola, olut tupa ja kolme karjalaisittain nimettyä hirsiseinäistä kokoushuonetta: Fedan Gornitsa, Vasan Pertti ja Misan Tsardakka, jotka soveltuvat hyvin 10-40 hengen tarpeisiin. 

sokos hotel bomba

Bomban talolta meidät johdateltiin Hiljaisuuden polulle, jonka pitkospuut kulkivat metsän läpi järven rantaan, upealle Tsasounalle. 

So-up bloggaajat rivissä :-)
hiljentymisen polku bomba

Tie takaisin hotellille kulki perinteisissä puitteissa majoitusta tarjoavan karjalaiskylän ja kesäteatterin ohi. Pistäydyin vielä Kalevan Hovi -nimisessä perinnerakennuksessa, jonka yläkerran lämpimän tunnelmallinen sali oli tuttu joogaretriittien kuvista. Seisoessani suuressa salissa paperilyhtyjen valossa, mietin millaista olisi hengittää yhdessä vanhojen hirsien kanssa joogamatolla tai tanssia häitä tässä upeassa tilassa. 

Kalevan Hovi bomba

Aamiaisravintolasta oli iltapäivään mennessä muuntautunut tunnelmallinen italialaistyylinen Trattoria, jossa meitä odotti kauniisti katettu lounaspöytä ja lasilliset alkoholitonta kuohuvaa. Perinteisen puu-uunin avoin kita oli valmis nielemään pizzoja kypsymään lempeissä liekeissään. Ammattitaitoinen tarjoilijamme varmisti, että jokainen löysi listalta itselleen sopivaa syötävää. Bloggaajajoukkomme kuulosti jokaisen ravintolan painajaiselta: Tarvittiin gluteenitonta, vegaanista, kasvista ja niin edelleen. Yksi oli raskaana, toisella kala ja pähkiäallergia. Onneksemme tiskin takana ahkerasti työskentelevä kokki oli valmis muokkaamaan ruokalistan annoksia. 

sokos hotel bomba
pizza uuni bomba
trattoria pielinen bomba
trattoria pielinen

Söimme pitkän kaavan mukaan vitsaillen siitä, mahtuisimmeko enää uimapukuihimme päivän päätteeksi suunniteltua kylpylävierailua varten. Ryhmämme oli Trattoria Pielisen tarjontaan tyytyväinen yhtä uunin liian kovaksi porottamaa pizzaa lukuunottamatta. Ystävällinen tarjoilijamme oli kyllä heti valmis korjaamaan pizza-tilanteen. Lounastimme ravintolassa hieman virallista lounasaikaa aiemmin, ja tila olikin meidän äänekästä porukkaamme lukuunottamatta hyvin rauhallinen. Myös ruokailu kabinetissa olisi ollut mahdollinen, mikäli olisimme halunneet viettää lounasta yksityisemmin tai esimerkiksi jatkaa kokousta ruokailun yhteydessä.

bomba kylpylä

Lounaan jälkeen pääsimme vielä nauttimaan vuonna 2017 uudistetusta kylpylästä. Rakastan kylpylöitä ja täytyy myöntää, että valitsen mieluummin aikuiseen makuun sopivan rentouttavan kylpylä-elämyksen koko perheen roiskuvan ja kaikuvan vesipuiston sijaan. Kylpylä oli remontoitu kansainvälisen tason Spa:ksi, erityisesti aikuisempaa asiakaskuntaa ajatellen. Allasosastolta löytyi poreallas, kylmä- ja lämminaltaat sekä suurempi juuri oikeanlämpöinen uima-allas, jonka yhteydessä oli matalampi myös pienemmille kylpijöille sopiva allas. Saunaosastolta löytyi kolme saunaa ja elämyssuihkut, allasosastolta hierovia suihkuja ja lämmitettyjä loikoilupenkkejä allasbaarin tuntumassa. Nautimme porealtaista myös aurinkoisella ulkoterassilla, josta lähti pitkä laituri järven ylle rakennetulle paviljongille. Talvella paviljongilta voi pulahtaa avantoon. Bomballa on myös rantasauna ja saunakabinetti, jota voi vuokrata ryhmille, mikäli kokouksen haluaisi järjestää lauteiden lämmössä.

bomba kylpylä
bomba kylpylä
Vegaanipupu-blogin Hely kuvaamassa kylpylän tunnelmaa
bomba kylpylä

Päivämme Bomballa oli erittäin onnistunut ja ohjelma ryhmällemme sopiva. Palasin kotiin keho rentoutuneena ja mieli inspiraatiota täynnä. Rentouttavan kylpyläelämyksen sijaan olisimme voineet valita myös aktiivisempaa ohjelmaa aina minigolfista polkuveneilyyn, tutustua ympäröivään luontoon tai tuoda paikalle valitsemamme ulkopuolisen ohjelmanvetäjän. Bomba taipuu siis monenlaisiin tapahtumiin ja erilaisten ryhmien tarpeisiin. Vaikka Bomban kylään mahtuu monenlaista rakennusta ja aktiviteettia, kaikki on kuitenkin parin minuutin kävelymatkan päässä. Pidin Bomballa erityisesti siitä, miten tarjolla oli sekä modernia että perinteistä, kuitenkaan kumpaakaan loukkaamatta. Halusipa sitten esimerkiksi yritys tai polttariporukka nauttia luksuksesta tai vanhan ajan karjalaisesta tunnelmasta, Bomba mahdollistaa luontevasti molemmat.

 Päivän Bomballa tarjosi PKO ja Break Sokos Hotel Bomba.