sisustus

Turkoosi - Uusi sisustuskauppa Joensuussa

Maaliskuinen kevätaurinko paistaa sisään kivijalkakaupan ikkunoista. Se osuu kirkkaan keltaiseen tuoliin ja ikkunalaudan inspiroiviin keramiikka-asetelmiin, suodattuu hempeän makrameen läpi ja valaisee innokkaiden avajaispäivän vieraiden täyttämän sisustusliikkeen. Tiskin takana hymyilevä Minna Issakainen etsii maljakkoa kukkakimpulle.

sisustusmyymälä turkoosi Joensuu
Sisustusmyymälä Turkoosi Joensuu

Turkoosi on paitsi tervetullut piristys Joensuun kävelykadulle, myös yhden naisen toteutunut unelma. Haave omasta sisustuskaupasta oli kytenyt käsillä tekemistä rakastavan artesaanin mielessä pitkään. Minnan ajatuksena on ollut tuoda tilaan paljon kauniita värejä ja käsillä tekemisen taitoa ja tämä näkyykin Turkoosin lämpimässä ilmeessä ja tuotevalikoimassa yksityiskohtia myöten. Paikallinen osaaminen on nostettu Turkoosissa hienosti esiin arvostettujen ja tarkkaanvalittujen kansainvälisten merkkien rinnalle. 

sisustusliike turkoosi joensuu

Tanskalaisen Madame Stoltzin tuotteet ovat yhdistelmä ajatonta estetiikkaa ja etnistä inspiraatiota merten takaa. 

sisustusliike turkoosi joensuu, hippa-tossut

Paikallista osaamista: Lea Vaskosen suunnittelemat ja valmistamat korkkiset Hippa-tossut ovat ekologinen ja kaunis valinta kerhotossuiksi.

sisustusmyymälä turkoosi joensuu
sisustusliike turkoosi joensuu

 Turkoosin valikoimaan kuuluu myös upeita koruja, käsintehtyjä keramiikka-laattoja ja postikortteja. Laatat toimivat vaikka lasinalusina tai niistä voi koota omannäköisen sisustustaulun.

sisustus turkoosi joensuu

Itse koen värien ja luovuuden ja kauneuden huomaamisen tuovan paljon iloa ja hyvää mieltä, sitä toivoisin Turkoosin tuovan myös tänne sisään astuville.

- Minna Issakainen, Sisustusmyymälä Turkoosi.

makramee sisustusmyymälä turkoosi Joensuu

Pitkiä työpäiviä ennen avajaisia tehnyt Issakainen on ehtinyt muun työn ohessa valmistaa muun muassa upeita makrameetöitä ja koruja Turkoosin valikoimaan.

makramee turkoosi joensuu
Minna Issakainen sisustusmyymälä turkoosi joensuu

Hymyilevä kauppias kertoo mielellään omaan sisustusmyymäläänsä valikoimistaan tuotteista ja haluaa tukea myös muita paikallisia käsillätekijöitä ja taiteilijoita. Turkoosin tiloissa on kuukausittain vaihtuva taidenäyttely, joka tarjoaa taiteilijoille mahdollisuuden esitellä omia töitään. Näyttelykalenteri onkin täynnä jo pitkälle, mutta vapaita aikoja kannattaa tiedustella. Avajaispäivänä vieraat saivat ihailla Katja Havukaisen taidetta, jota on esillä Turkoosissa koko maaliskuun ajan. 

katja havukainen sisustus turkoosi joensuu

Käsillätekemisen iloa riittää Turkoosissa myös yhdessä tekemisen muodossa. Työtilassa on tarkoitus järjestää pieniä työpajoja kevään kuluessa, väreihin ja luovaan tekemiseen liittyen, Issakainen kertoo.

sisustus turkoosi joensuu
madama stoltz joensuu

Itse ihastuin Madame Stoltzin keramiikkaan, joka oli minulle uusi tuttavuus. Mieleen jäi erityisesti nahkasta punottu jättikassi, jonka voisin hankkia omakseni. Aivan kaikki tuotteet eivät olleet ehtineet saapua avajaispäivään mennessä, ja Turkoosiin onkin saapunut nyt paljon lisää ihanuuksia, muun muassa söpöjä Mailegin tuotteita. Turkoosissa on myös kattava valikoima laadukkaita sisustusmaaleja omia tuunausprojekteja varten. Menestystä Minnalle ja Turkoosille, tähän liikkeeseen kannattaa käydä tutustumassa!

madame stoltz sisustusmyymälä turkoosi joensuu
sisustusmyymälä turkoosi joensuu

Sisustusmyymälä Turkoosin löydät Joensuun kävelykadulta aivan City Marketin läheltä osoitteesta Kauppakatu 19. Kurkkaa myös liikkeen Facebook-sivut :-)