ruoka

Vihreä yrttismoothie

Tällä viikolla on vietetty valtakunnallista yrttiviikkoa ja vaikka sainkin tietää tästä sattumalta vasta eilen niin satuin maanantaina hankkimaan kassillisen kotimaisia yrttejä, jotka on nyt istutettu ruukkuihin ja käytetty viikon mittaan niin pastakastikkeisiin ja salaatteihin kuin viherpirtelöihinkin. Ja mikä se parempi päivä pyöräyttää vihreä yrttismoothie kuin tänään - Pyhän Patrikin päivänä. Mieheni on aamusta asti fiilistellyt irkkumusiikkia keittiössä vihreässä Marimekon raitapaidassaan :-D

vihersmoothie enemmän elossa

Vihreä yrttismoothie kahdelle

Kotimaisia yrttejä: Basilikaa, tinjamia, rosmariinia ja minttua. Basilikan ja mintun lehtiä voi laittaa kutakin kourallisen, rosmariinia ja tinjamia hieman vähemmän.

1 avocado

puolen limen mehu

2 ananasrengasta (mieluiten tuoreesta ananaksesta)

1,5 dl kasvimaitoa (itse käytin mantelimaitoa)

15 cm pala selleriä

10 cm kotimaista kurkkua

pari rapeaa salaatinlehteä, tai kourallinen tuoretta pinaattia

muutama kuusenkerkkä ja pieni kourallinen vehnänorasta - eikä haittaa, jos näitä ei tähän hätään löydy, smoothie toimii kyllä myös ilman näitä.

Halkaise ja paloittele avocado, poista kivi. Kuori ja paloittele ananasviipaleet. Pese ja paloittele kurkku, selleri ja salaatti. Heitä kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi. Mikäli smoothie jää liian paksuksi omaan makuusi, lisää hieman kasvimaitoa. Ja Nauti.

vihreä yrttismoothie enemmän elossa
vihersmoothie enemmän elossa