So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

vanha

DIY: Vanha ikkuna

Mä en edes tiedä, kauanko olen haaveillut vanhasta ikkunasta, johon tulisi jokin kiva sisustustarra. Aika helppo homma siis, mutta kun ei vaan ole saanut aikaiseksi. Ja sitten kun olisi tullut mieleen, että nyt tehdään, niin ei ole löytynyt ikkunaa, ainakaan sopuhintaisesti.

Noh, nyt pitkästä aikaa jaksoin kierrellä kirppareita, ja sattumalta löysin vanhan ikkunan. Vielä valkoisen. Ja se hinta, viisi euroa. En kyllä hetkeäkään miettinyt, otanko sen vai en. Maalipinta oli hieman huono, ja alkuperäinen suunnitelma oli, että maalaan sen samantien uudestaan, mutta kun toin sen kotiin, jotenkin se karu pinta alkoi miellyttämään silmään ja päätin, että maalaaminen saa ainakin toistaiseksi jäädä. Tarkoitus oli, että se menee seinälle, ja mahdollisesti se sinne jossain vaiheessa mene, mutta ainakin toistaiseksi se on nyt ikkunalaudalla. Ja näyttää siinä juuri oikealta, joten en kyllä tiedä, raaskinko sitä seinälle nostaa missään vaiheessa. 

Siinä se on valmiina ja paikallaan. Vaikka se ei sinäänsä ole kummoinen, mutta mä tykkään ihan hirveästi tästä. Varsinkin, kun laitoin siihen vielä nuo valot, niin illalla varsinkin näyttää hyvältä (laitan vielä alas kuvan, miltä hän näyttää illalla). Niin pieni vaiva loppujen lopuksi, mutta niin iso ilo. Olisi vaan pitänyt jo aiemmin etsiä ikkuna ja tehdä tämä. 

Kaiken kaikkiaan hintaa tälle tuli 10 euroa, kun tarra maksoi myös vitosen. Valot oli jo valmiiksi. Tai itseasiassa, tarkkasilmäisimmät saattoivat huomata, että kummassakin reunassa roikkuu sydän valkoisella satiininauhalla, ne ostin Finnmarilta, ja jos nyt en ihan hirveästi huijaa, ne oli puolitoista euroa kappale. Siinä se.

Tässä tosiaan illalla. Se tuo ihanaa tunnelmaa, ja sai näyttämään ihan "uudelta" mun vihaaman ikkunalaudan. Tuo sisempi on meille ollut niin turha, se on aina ollut tyhjä, tai sitten sinne on kertynyt niitä ihania epämääräisiä tavaroita, joille ei vaan ole paikkaa. Nyt ei ole enää se vaarana, kun tuo koristaa siellä.

Näitä olisi hauska tehdä esim. joululahjaksi, jos vain löytäisi muutaman ikkunan vielä. Jopa mä, joka olen käsitöiden kanssa ehkä maailman huonoin, saisin tuotettua jotain melkein itsetehtyä läheisille ;D Tähän väliin voin kertoa, että joululahjavinkkejä on tulossa (kera reseptin), jos vain itse siinä onnistun. Ensi viikon aikana yritän tehdä koe-erän, ja toivottavasti pääsen hehkuttamaan, kuinka ne onnistuivat erittäin hyvin ja maistuvat hyviltä...

Ja hei, mä hankin jo ensimmäisen jouluhyasintin. Tai itseasiassa niitä on kolme. Mä rakastan hyasintin tuoksua niin paljon, en malta odottaa, että se tuosta aukeaa. Huomaattehan myös, kuinka meidän ihana kissamme on käynyt hieman tutustumassa multaan. Tässä yksi ärsyttävä puoli kissan omistamiseen, et varmasti saa pitää yhtäkään kukkaa rauhassa.

Tykkäättekö te tuunata vanhoja esineitä? Tai valmistatteko jouluksi lahjoja itse? Jos, niin kertokaa ihmeessä, mitä ja miten, ehkä mäkin saan vielä vinkkejä!