So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

häät

Hääsuunnittelun unohdetut asiat

Häitä kun aletaan suunnittelemaan, on ihan selvät visiot, miten täytyy varata kirkko ja juhlapaikka, ja hei, millainen puku ja minkä näköiset sormukset kirkossa toisten sormiin pujotetaan? On kuitenkin paljon asioita, jotka haluaa unohtaa tai ne vaan ei tule mieleen!

Ajattelin nyt käydä läpi niitä, jotka mä olen oikeasti ihan unohtanut tai pitänyt vaan ne poissa mielestäni :D Näitä on yllättävän paljon, mutta nyt kun mä ne tänne kirjoitan, lupaan ruveta niitäkin hoitamaan, kun niiden aika on!

Ehkä ensimmäisenä mun on pakko mainita pitopalvelu. Sen kyselyä mä olen siirtänyt ja siirtänyt kokoajan, koska mua edelleenkin itkettää se siihen menevä raha. Vaikka miten sitä yrittäisi itselleen mielessä kaunistella, niin ei, siihen tulee uppoamaan suunnilleen pari tonnia. Se on ihan järkyttävä määrä rahaa. Nyt kuitenkin täyty alkaa oikeasti kyselemään tarjouksia, sillä kuulin, että jotkut myyvät jo "ei oota", joten joo. Mä en halua sen takia joutua sitten loppujen lopuksi valitsemaan todella kallista vaihtoehtoa, ettei vaan saanut aikaiseksi ajoissa laitettua viestiä.

Toinen on häiden teemaväri. Tätä on kyllä mietitty, mutta kun mitään valmista ei oo tullut, niin ollaan Miskan kanssa vaan todettu, että ehtiihän sitä myöhemminkin. Kuitenkin olisi jo kiva aina välillä ostella jotain pieniä juttuja häitä varten, vaan mitenkä ostaa, kun ei tiedä, missä värissä. Joten, tämä pitäisi nyt kanssa ottaa ihan vakavaan harkintaan ja päättää värit.

Ohjelmaa pitäisi myös alkaa kesällä varailemaan, ja voi itku, tästä mä en tiedä yhtään mitään. Tässä olis kuitenkin hyvä mahdollisus säästäkin, kun ottaisi ainoastaan Spotifyn musiikin, joka maksaisi sen premiumin 9.95€ verran, mutta ei se tietenkään ole sama asia kuin livemusiikki. DJ me ei koeta tarpeelliseksi, koska sen roolin pystyy hoitamaan kyllä tietokoneen avulla, mutta bändi tai duo tai edes vaikkapa mies ja kitara :D Onneksi tätä nyt ehtii vielä hieman pohtimaan!

Hääyö. Mä luulen kyllä, että fiksuin valinta tähän on se, että mennään ihan kotiin. Meidän juhlapaikassa saa bilettää vaikka aamuun asti, ja näin olisi tarkoituskin. Miksi siis maksaisi hotelliyöstä, jos menisi sinne nukkumaan kahdeksi tunniksi? Tai lähtisi harmittavan aikaisin omista hääjuhlista pois, josta tulisi vain paha mieli. Ei, kauhea ajatus! Ollaan sitten taas pohdittu vaihtoehtoisesti, että sunnuntai-iltana voitaisiin lähteä joko kahdestaan tai sitten häätiimin (kaasot ja bestmanit) kanssa laivalle. Ennen arkeen paluuta pääsisi vielä viettämään aikaa yhdessä ja nauttimaan. 

Häämatkasta meillä ei ole pahemmin puhutti, koska se on aika selvää, että sitä tuskin tullaan samana kesänä tekemään, ja se on ihan yksinomaan rahasta kiinni. Okei, ei voi toki sanoa vielä puolentoista vuoden päähän, mutta näin uskoisin. Kohde meillä kuitenkin on aika selvä, ja se on Thaimaa. Mutta siitä ei sen kummempaa stressiä oteta, mennään kun mennään! Hyvää kannattaa odottaa ;)

Ehkä mä nyt hieman lohdutan itseäni, ja tähän perään voin todeta, että onneksi meillä kuitenkin jotain jo on valmiina. Meillä on häätiimi koossa (joiden kanssa istutaan alas ensimmäistä kertaa MAALISKUUSSA), vieraslista on aika valmis, kirkko on varattu (tästä tulossa kyllä tietoa, miten se ollaan nyt jo voitu varata :P), juhlapaikka melko varma ja valokuvaaja on. Sinäänsä siis kaikki on hyvin, ja nyt mä vielä otan työn alle ton pitopalvelun. Ja mikä tärkeintä, ainakin se on varmaa, että mulla on maailman täydellisin tuleva aviomies!

Mutta tosiaan, tosta kirkosta ja juhlapaikasta mä postailen myöhemmin, kunhan juhlapaikan suhteen vielä asiat varmistuu. Kuullaan taas pian <3