So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

raskaus

Ihana ihana raskaus

Alkuraskaus oli ihana, älyttömän helppo. Ei pahoinvointia, ei väsymystä, ei pienintäkään tuntemusta raskaudesta. Välillä sitä oikein epäili ennen varhaisultraa, että onko siellä ketään oikeasti. No kyllähän siellä oli. Huomenna me päästään ultraan jälleen kurkkaamaan häntä, ihanaa!

Mä ajattelin nyt kertoa teille, millaisia ikäviä oloja mulla on nyt viime aikoina ilmennyt. Onneksi näiden pienten tuskien keskellä muistaa sen, kuinka ihana ja rakas palkinto siellä lopussa häämöttää <3

Iho on sairaan huonossa kunnossa, siis oikeasti. Tällä hetkellä se on jopa hieman parempi, vaikka huono se taaskin on. Mulla ei edes ikinä teini-iässä ollut iho näin huonossa kunnossa, joten tämä on ollut aika kova paikka nyt. Samaten hiukset rasvoittuu ihan sairaan nopeasti, kokoajan saisi olla hiuksia pesemässä jos haluaisi, että hiukset näyttäisi kokoajan puhtailta.

Tissit on ihan järkyttävän kipeät. Mä en edes enää tiedä, kuinka monena yönä mä olen herännyt siihen, kun oon unissani kääntynyt mahalle, ja herännyt kipuun. Mä en myöskään pysty enää oikeastaan käyttämään normaaleja rintsikoita, vaan nämä Cubuksen on ihan ykköset! Mä siis jo ennen raskautta tiesin, että yksi raskausoire on se, kun tisseistä tulee vähän kipeät, mut tässä ei voi puhua pienestä kivusta :D

Milloin saa istua vessassa kauan, kun maha on kipeä, ja sitten taas kohta on kauhea ummetus. Mä en oo eläessäni joutunut turvautumaan mihinkään ulostuslääkkeisiin jne., mutta kerta se ensimmäinenkin. Mä aluksi hetken mietin, et kehtaako sitä tästä kirjoittaa välttämättä, mutta uskon, että tää on normaalimpi ongelma raskauden aikana kuin monet muut. 

Ja uusin ystäväni; pahoinvointi. Ei maistu oikein ruoka, kun tietää, että se pahoinvointi tulee viimeistään sen jälkeen taas. Onneksi joitain juttuja löytyy, mitkä maistuu jotenkin, vaikka pahoinvointi päällä olisikin. Yksi ihan paras on omena. Sen raikkaus ja kirpeys tekee hyvää, kun oksettaa. Ja kylmä vesi.

Ja hajut! Yhtäkkiä entisestä lempihuuhteluaineesta on tullut ihan järkyttävän hajuinen, tai käsisaippua saa melkein itkemään, kun kädet haisee niin pahalta. Jotkut ruoat saa lähes oksentamaan ja nyt pelloilla kasvavat rypsit saa voimaan niin pahoin.

En voi kyllä sanoa enää, että olisi ihan kauhean helppoa olla raskaana. Mutta eikös se niin mene, että tyttövauva vie äidiltä kaiken ulkonäön, eli sen puolesta sopisi erittäin hyvin :D Juurikin toi iho ja hiukset! Rakenneultraa joudutaan kuitenkin vielä hetki odottaman, mutta mulla vahvistuu päivä päivältä fiilis tytöstä... saa nähdä!