So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

perhe

Kirje meidän pojalle

Hei meidän rakas pieni poikamme! Tänään on 26 päivää sinun arvioituun syntymisaikaan. Äitinäsi voin kyllä sanoa, etten tällä hetkellä usko, että ihan sinne saakka mennään. Mutta jää nähtäväksi, millon päätät putkahtaa tähän maailmaan. Meillä on isäsi kanssa uskomaton matka takana. Näiden kuukausien aikana olemme opetelleet uusia asioita niin paljon, että se tuntuu nyt aivan uskomattomalta. On opeteltu asioita toisistamme sinuun liittyen, ja niin paljon luettu eri materiaaleja vauvoista ylipäätään. Missään vaiheessa tulosi ei kumpaakaan meitä ole pelottanut, mutta isinkin jännitys on helpottanut, kun ollaan luettu ja katsottu, miten pienien vauvojen kanssa voi pärjätä. 

Kun nyt katsoo taaksepäin, on tämä pitkältä tuntunut matka mennyt niin käsittämättömän äkkiä. Juurihan me vasta jännitettiin viisi minuuttia raskaustestin ääressä, ja varattiin aika varhaisultraan. Se ultra, joka nyt jälkikäteen vähän naurattaa, koska olit ihan kärpäsen kakan kokoinen, mutta se rauhoitti mieltä: siellä olit sinä vahvan sydämen sykkeen kera <3 Ostettiin ensimmäiset pienet vaatteet. Sitä ei tosin isi oikein ymmärtänyt, vaan ihmetteli, että miksi jo nyt niitä pitää ostella. Ei kuitenkaan mennyt kauaan, kun hän itsekin niitä tutki ja valikoi suosikkejaan. 

Kun näimme sinut ultrassa, oli ihan hassua ajatella, että olit siitä sydämen sykkeestä kasvanut jo ihmisen näköiseksi pieneksi olioksi. Äitiä itketti niin paljon, niin onnellinen olin. Vielä siinä vaiheessa sun tuloosi oli 28 viikkoa. Nyt maksimissaan kuusi. Kun koitti rakenneultran aika, oli sitä odotettu niin paljon. Äiti oli aivan 100% varma, että pieni tyttö siellä köllii. Kaikki muut olivat myös sitä mieltä, paitsi isi. Hän tahtoi viimeiseen hetkeen uskoa, että sinä olet hänen miniversio. Ja kun ultraaja totesi, että kyllä täällä pieni poika on, alkoi äitiä naurattaa niin paljon. Isin ilme oli myös niin tyytyväisen onnellinen. Siitä päivästä lähtien isi alkoi puhumaan pienestä pojastaan, niin ylpeä se sinusta oli. 

Viikot alkoivat menemään ihan todella nopeasti viimeisen ultraäänen jälkeen. Välillä sinä huolestutit äitiä ja isiä niin paljon, että kävimme synnärillä varmistamassa, että sinulla on kaikki hyvin. Kun me eräs perjantai-ilta ajoimme Turkuun, olimme niin peloissamme. Ainoa mitä sillä matkalla kävi mielessä, että kyllähän kaiken on oltava hyvin. Onhan. Isäsi otti kädestäni kiinni kun ajoin, ja sanoi, että mitä ikinä tapahtuukaan, meillä on toisemme. Se tuntui niin pelottavalta ja kylmältä lauseelta. Kun vihdoinkin pääsimme ultraan, jossa sinulla oli kaikki enemmän kuin hyvin, olin niin onnellinen ja helpottunut. Siellä sinä olit vahvan sykkeesi kanssa yhä edelleen. 

Silloin me isin kanssa tajuttiin, että kuinka paljon sinä tuletkaan meille vielä huolta aiheuttamaan. Niin mahassa kuin sen ulkopuolella. Silloin me alettiin hahmottaa hiljalleen, mitä vanhemmuus on ja mitä se tuo tullessaan. Silloin pystyimme ymmärtämään meidän vanhempia, eli sinun isovanhempiasi huomattavasti paremmin. Tulevaisuudessa sinua tulee varmasti kiukuttamaan ja ärsyttämään meidän toiminta, mutta haluamme muistuttaa sinua aina, että kaikki mitä tulemme tekemään ja sanomaan, teemme me rakkaudesta sen. Suojelemme sinua kaikelta, ja joskus meidän keinot voivat olla sellaisia, ettei ne miellytä sinua tai koet, että olemme idiootteja, ja tahdomme pilata elämäsi, mutta sinäkin tulet ymmärtämään kaiken viimeistään sinä päivänä, kun sinä koet vanhemmuuden taian.

Tällä hetkellä odotamme niin paljon, että on synnytyksen aika ja pääsemme tapaamaan sinut. Minkä näköinen sinä olet. Muistutatko jo heti synnytyksen jälkeen jompaa kumpaa meistä. Olo alkaa olemaan aika malttamaton. Minulla varsinkin, kun olen kotona jo niin pitkän ajan kasvattanut ja odottanut sinua. Onneksi pian meidän odotus palkitaan, ja olet täällä meidän luonamme. 

Me isäsi kanssa toivotaan, että sinulla on pitkät hermot, että jaksat meidän kanssa yhdessä alkaa opettelemaan meidän perheen tapoja, annat anteeksi meidän pienet virheet ja ennen kaikkea opetat meidät sinun tavoillesi. Meidän elämä on valmisteltu sinua varten, mikään tai kukaan muu ei mene sinun edelle. Äidin aikataulu on varsinkin tyhjennetty täysin sinua varten. Isilläkin on onneksi pieni loma, jotta hänkin ehtii tutustua sinuun. 

Me annamme sinulle luvan tulla, sillä meillä on lähes kaikki valmiina sinua varten. Mikään ei kuitenkaan enää ole niin kesken, ettet voisi tulla tänne meidän kanssa. Ensi sunnuntaina olet täysiaikainen. Me odotamme sinua. Joka ilta, ennen kuin nukahdamme, puhumme sinusta. Isäsi on uhannut, että synnytyksen jälkeen hän lukitsee minut vessaan, jotta saa olla ihan kaksin sinun kanssa. Toivotaan, ettei hän kuitenkaan toteuta sitä, heh. Saamme olla perheenä ihan kaikessa rauhassa. Sinun ansiosta. Sinä teet meistä perheen <3

Meidän Bebe.  Rakkaudella äiti ja isi