So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

häät

Love me do-häätapahtuma

Oi mikä ihana viikonloppu takana! Me lähdettiin eilen aamulla, ihan oikeasti aamulla, sillä 7.40 lähti bussi, kohti Helsinkiä ja Love me do-tapahtumaa. Me oltiin perillä joskus hieman ennen kymmentä, suunnistettiin hotellille, jätettiin laukut säilöön ja alettiin selvittämään, miten päästään Kaapelitehtaalle. Siitäkin suoriuduttiin erittäin mallikkaasti, aivan kympin suoritus.

Me oltiin sitten itse tapahtumassa joskus yhdentoista jälkeen heti pian, jolloin ei vielä kauheasti muita ollut liikenteessä, niin mä koin aikamoisen ahdistumisen messualueella. Kun yritti kävellä jonkin pisteen ohi, niin siellä innokkaat esittelijät nappasi suunnilleen hihasta, ja alkoi kertomaan palveluistaan. Kyllä, mä ymmärrän, että he tekevät työtään, mutta kun tapahtumana on kuitenkin häämessut, niin eiköhän jokainen osaa kysyä, jos jokin askarruttaa mieltä. Mä itse kammoksun liikaa ahdistelua :D

Tänään oli huomattavasti helpompaa, kun mentiin kahden aikaan paikalle, niin siellä oli myös paljon muita, niin sai ihan rauhassa katsella ja kysellä niistä, mitkä itseä kiinnosti. Näin turkulaisen morsiamen näkökulmasta joudun kyllä sanomaan, että näiden messujen tarjonta rajoittuu valitettavasti ihan liikaa pääkaupunkiseudulle. Olisi kuitenkin kiva, että olisi vähän sieltä sun täältä, ja joitain olikin, mutta pääpaino on hyvin vahvasti pk-seudulla. Ensi viikonloppuna olisi Turun häämessut, mua houkuttaisi todella kovin mennä, jos saisin jonkun lähtemään kaveriksi... vinkvink.

Anyway, lauantaina kun saavuttiin takaisin keskustaan, molemmilla oli nälkä. Ihmeteltiin siinä, että mitä oikein keksisi, kunnes pian löysimme itsemme meidän hotellin alakerrasta brunssilta. Ihan ok, mutta en kyllä itse sinäänsä sanoisi, että tämä oli 28€ arvoinen kokemus. Nälkä kuitenkin lähti, ja se on pääasia. Ja kahvi oli todella hyvää, yleensä mä en oikein missään tykkää muiden keittämästä kahvista...

Jälkkäripöytä oli kyllä aika perfect, oli useampaa lajia, ja kaikki oli hyvää. Tosin siinä vaiheessa oli jo niin täynnä, ettei oikein jaksanut kuin pienet maistiaiset ottaa. Ja iso plussa heidän kaurapuurosta, mä en ole koko mun elämäni aikana noin hyvää kaurapuuroa maistanut, nam!

Tällä brunssilla ei ollut lämmintä pöytää, vaan sai listalta valita kolme minituotetta, jotka tarjoiltiin pöytään. Tämä oli se kohta, mistä mä en oikein tykännyt. No, mä valitsin katkarapu skagenin, uppomunan hollandaise-kastikkeella sekä lämminsavulohen limemajoneesilla. Näistä voin todeta, että uppomunaa en enää ikinä aio syödä :D Lohi oli todella hyvää!

Vihdoinkin itse messukuviin... näitä tiedän ainakin muutaman odottaneen kuumeisesti, jotka eivät itse päässeet paikalle tällä kertaa. Onneksi mä voin toimia nyt teidän kuriirina näissä, ja pääsette tekin fiilikseen. Kaikkeista mielenkiintoisin messuosasto oli mulle Now and Forever, sillä mä en osaa edes sanoa, kuinka monta kertaa mä olen jo ihaillut heidän sivuillaan kutsuja, paikkakortteja tai menukylttejä. Niin kauniita! 

Aluksi päätin, että ihan ehdottomasti meidän kutsut tilataan täältä, mutta sitten kun alkoi ihan tosissaan laskemaan hääbudjettia ja miettimään kaikkea, oon tullut siihen tulokseen, että paljon fiksumpaa olisi tehdä itse. Mutta... kun nuo on niin kauniita. No, täytyy pohtia... ;)

Hääkimppuja oli näytillä jos jonkinlaista, tuossa oli muutama esimerkki siitä, minkä tyylisiä on saatavilla. Mä en itse löytänyt sinäänsä valikoimasta yhtäkään, joka olisi näyttänyt juuri siltä oikealta kimpulta. Ehkä kuitenkin jotain osviittaa sai. 

Pukuja! Niitä odotin myös innolla, ei sillä, että olisi mitään aikomusta ollut ostaa vielä pukua, mutta mä tykkään katsella niitä <3 Ne on niin kauniita.

Tapahtumassa oli mukavan paljon erilaisia pukuja näytillä, mutta ei siellä ollut yhtäkään sellaista, joka olisi mulle tehnyt pakkomielteisen "mä tahdon ton"-reaktion. Pukua mä lähden tosiaan metsästämään vasta ensi vuoden keväällä, niin en ehkä ehdi muuttaa mieltä sen suhteen. Ajatus siitä, että mä ostaisin puvun jo nyt, ei, se ei onnistuisi.

Kattauksiakin oli useampi esillä, mutta ylläri ylläri, näistäkään ei mikään miellyttänyt mun silmää täydellisesti. Kuitenkin ihan kivoja vinkkejä sai, kun aletaan miettimään omien häiden kattausta ja pöydän koristelua. Jotkut näistä mallikattauksista oli kyllä mennyt aika kovin yli, vähän liikaa kaikkea.

Naureskelin tuota värikästä pöytää aiemmin tänään, että näyttää ihan lapsen synttäripöydältä, mutta toisaalta, jos tykkää, niin miksipä ei. On ainakin erilaisempaa kuin maalaisromanttiset häät :D

LEMPPARI!!! Ihan täydellisiä koristeita navetan vintille, eikös! Nuo valokirjaimet mä tahdon, vielä en vaan tiedä, tuleeko meidän nimien alkukirjaimet vai nuo "Mr & Ms". Kauniita ovat kuitenkin <3 

Sitäkään en osaa sanoa, ostetaanko omaksi vai vuokratanko. Miska kyllä eBaysta katseli noita, ei olisi kalliita.. ja oishan ne kiva muisto!

"Miksei susta koskaan oo mitään asukuvia?" Niin.

Me oltiin yötä Sokos Hotel Tornissa, joka oli enemmän kuin mahtava. Erittäin ystävällistä henkilökuntaa läpi koko talon ja kauniita yksityiskohtia ympäri hotellia. Voin suositella ihan jokaiselle :)

Ennen lähtöä käytiin syömässä Morissonin isot ja parhaat hampparit, ja huh, ton jälkeen oli täynnä! Niin hyvää kuitenkin oli, että väkisin piti melkein loppuun syödä. 

Ihan viimeiset hetket mentiin kuluttamaan Kampin Espresso Houseen. Käytiin siellä ensimmäisen kerran jo eilen, kun mä olin etukäteen sen verta tietoinen kyseisestä paikasta, että Niko Saarinen joskus sanoi Snapchatissa, että ihan kuin Starbucks, mutta halvempi, niin pitihän se kokeilla. No oli se! Käytiin nyt reilun vuorokauden aikana kolmesti hakemassa juotavaa sieltä :D

Mutta, kun oltiin hetkeksi menossa istumaan lämpimien juomien äärelle ja jonotettiin kassalle, eräs työntekijä siivosi myyntivitriiniä, josta tipahti "asiakaspuolelle" marjasmoothie tms. Katsoin siinä vaiheessa järkyttyneenä mun kenkiä, kun se ihan viereen hajosi, mutta sain huokaista helpoituksesta, kun ei osunut. Mulla oli kuitenkin valkoiset Adidakset jalassa. No, sitten tämä kahvilapoika tuli hakemaan sen tippuneen tuotteen, jolloin siitä roiskahti hieman mun kengille. Hän kuitenkin pyyhki ne, ja saimme talon piikkiin meidän kahvit ja vielä muffinssin, vaikka sitä ei oltu tilaamassa.

Ihan sairaan hyvä mieli jäi, kun sai noin mahtavaa asiakaspalvelua :) Onneksi Espresso House tulee keväällä myös Turkuun!

Nyt on kuitenkin messut messuiltu, ja häähumu on virallisesti alkanut. Joku ei ehkä tätä hulluutta ymmärrä, kun on puolitoista vuotta jäljellä "the päivään", mutta hei, parempi olla ajoissa!
Meillä oli erittäin onnistunut miniloma, saatiin nauttia toisistamme ja siitä, ettei meillä ollut mitään velvollisuuksia. Tänään otettiin messujen jälkeen ihan iisisti, käytiin katsomassa Helsingin Casinolla ja muuten vain oltiin.
Paljon heräsi ajatuksia näiden messujen myötä, joten blogissa tulee nyt varmasti hieman enemmän näkymään häät, mutta lupaan ja vannon, että ne eivät tule olemaan ainoa aihe.
PS. Huomenna julkaistaan Bette Boxin voittaja, iiiks!