So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

LUMIUKKOSOPPA

Mikä olisikaan talvella parempaa, kuin makea, kuuma juoma. Tämä on nykyään aika yleinen juoma, mutta kun puhuin Snapchatisa lumiukkosopasta, sain sen verta ihmetteleviä viestejä, että päätin jakaa tämän huikean reseptin täällä :D

Laskiainen lähestyy, tämä sopii mainiosti laskiaispullien kaveriksi... psst, mä löysin aika herkullisen laskiaispullareseptin, tai itseasiassa sen täytereseptin. Mikäli tänä vuonna meillä syödään laskiaispullia, lupaan jakaa teidän kanssanne tämän. Nam nam.

Tarvitset mukin, maitoa, kaakaojauhetta, karkkikepin, kermavaahtoa ja pieniä vaahtokarkkeja. Mä olisin halunnut pelkkiä valkoisia pieniä, mutta ne olivat loppu, joten näillä Haribon värikkäillä mentiin. Nekin näyttää erittäin kivalta, joten ei näin loppujen lopuksi haittaa yhtään, vaikka en "oikeita" saanutkaan :)

Kuten jo varmasti moni osasi päätellä, tehdään ihan tavallinen kaakao oman maun mukaan. Kun kaakao tulee mikrosta, heitetään muutama vaahtokarkki juoman sekaan jo sulamaan. Pursoitetaan kermavaahto juoman päälle, koristellaan vaahtokarkeilla ja kaakaojauheella. Viimeisenä tökkäistään karkkikeppi mukin reunalle, ja huh, ollaan vihdoinkin saatu tämä vaikea resepti päätökseen!!

En osaa valita, kumpi tässä on parempaa: sulaneet vaahtokarkit kuuman kaakaon seassa vai kaakaon joukkoon liuennut karkkikeppi, joka saa koko kaakaon maistumaan piparminttuiselta. Tämä on niin herkullista, mutta todella makeaa, ja mä en itse ainakaan pysty juomaan yhtä kuppia enempää. Yhteen mukiin mahtuu jo niin paljon makeutta.

Nyt talven kunniaksi tätä herkkua toteuttamaan, on hieman näyttävämpi kuin pelkkä tavallinen kaakao. Tällä lähtee todella hyvin makeanhimo. 

Onko lumiukkosoppa tuttu sulle? Yllätyin, kun niin monet olivat ihan, että mistä mä oikein puhun ;D