So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

lifestyle

PARISUHDE VS. SINKKUELÄMÄ

Satunnaisesti aina saa joltain kysymyksen, "olisitko ennemmin sinkku?". No hmm, mietitään hetki. Tuskinpa, miksi sitten olisin parisuhteessa :D Kuitenkin, tästä sain ajatuksen, että voisin hieman vertailla näitä asioita. Todellisesta sinkkuelämästähän mä en tiedä mitään, koska mä olen ollut sinkku viimeksi 16-vuotiaana. 

Onhan parisuhteessa olo työläämpää, koska et elä vain yksin. Varsinkin, kun eletään avoliitossa, ja on yhteisiä päätöksiä sekä velvollinen ilmoittamaan, miten menee ja tulee. Kuitenkin, mä nautin siitä. Tunteesta, että joku kaipaa sua kotiin (teini-iässä se oli ainoastaan äiti ja iskä), haluaa tietää missä oot ja kenen kanssa. Tässä asiassa piste parisuhteelle. 

No, taas puhutaan siitä, kun asutaan jo yhdessä. Jos toinen ei välitä niin paljoa siitä, mihin jättää ne päivällä päällä olleet vaatteet, tai jääkö lasi ruokapöydälle, ja toinen taas saa harmaita hiuksia siitä. Silloin käydään aika paljon keskusteluja, ja toinen lupaa aina parantaa tapansa (joopa joo..). Piste sinkkuudelle.

Käyt ruokakaupassa, ja ajattelet, että näillä pärjää yli viikon! Tai sitten ei, jos taloudessa asuu nälkäinen mies. Ja seuraavan kerran kun kurkkaa kaappiin, on tilanne se, että saisi mennä jo uudelleen kauppaan. Tai se, kun sulla on joku "the ruoka" jääkaapissa, jota on vaalinut johonkin tiettyyn ajankohtaan, ja joku on jo syönyt sen puolestasi, argh! Piste sinkkuudelle.

Kun on huonompi päivä, ja haluaisi seuraa, mutta kukaan kavereista ei ehdi nähdä, on ilo, että vierellä on se oma rakas, jolta saa tukea ja turvaa, tilanteessa kuin tilanteessa. Piste parisuhteelle.

Kun ostat jotain isompaa, esimerkiksi tietokoneen, se pitää valita yhdessä. Jos se kerta yhdessä maksetaankin, pitää kummankin saada päättää. On väliä värillä, muistilla, miltä näppäimistö tuntuu, tukeeko se kaikkia tarvittavia ohjelmia, minkä kokoinen näyttö siinä on ja mikä käyttöjärjestelmä. Toki, kun hankkii jotain hintavampaa, on positiivinen puoli, että maksajia on kaksi. Joten, tässä ehkä loppujen lopuksi kallistun siihen, että piste menee parisuhteelle.

Sitten kun on känkkäränkkä-päivä, sellainen, ettei halua nähdä yhtäkään ihmistä, ja haluaa vaan maata peiton alla koko päivän, niin jos asut jonkun kanssa, et voi olla yksin. Hän tulee kotiin viimeistään työpäivän jälkeen, ja siihen päättyy oma rauha. Piste sinkkuudelle.

Näitä vertailuja voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään, aina löytyisi uusia kohteita, jossa jompi kumpi vain olisi vahva ykkönen. Mä olen kuitenkin parisuhdetyyppi, vaikka se ei ehkä siltä aiemmin vaikuttanut. Mä rakastan parisuhdetta, miltei kaikkia asioita, jotka siihen liittyvät, enkä todellakaan haluaisi olla sinkku. Ja tuskinpa osaisikaan, mä olen kasvanut parisuhteessa teinistä aikuiseksi, ja tällä tiellä haluan pysyä nyt ja aina <3

Parisuhteen tuomat haasteet ovat kiva lisä arkeen, yksikään päivä ei todellakaan ole samanlainen, ja jossain vaiheessa sitä huomaa, mitä rakkaus on: se on sitä, että ei pahastu, jos toinen on syönyt tietyn tuotteen jääkaapista tai on jättänyt vaatteet väärään paikkaan. Rakkautta on myös se, että väitellään yhteisistä hankinnoista, ja kun ne loppujen lopuksi tehdään, jommalla kummalla jäi jotain hampaankoloon, eikä ole ihan niin tyytyväinen hankitaan. Sitten kuitenkin oppii elämään sen laitteen kanssa, ja tietää, että toiselle tuli sairaan hyvä mieli, kun sai juuri sen, mitä itse enemmän halusi.

Sinkkuna olisi ihan todella tylsää, varsinkin nyt aikuisena, kun edes äiti ei kyselisi joka päivä perään, ja haluaisi tietää, mihin kellonaikaan on tulossa kotiin. Parisuhteessa mulla on kaikki hyvin. Kaikki nämä asiat on vahvasti syitä sille, miksi haluan mennä Miskan kanssa naimisiin. Koska tiedän, ettei elämä voi tarjota mulla parempaa. Mulla on nyt kaikki mun käsissäni.

Mutta! Jos mä kuitenkin olisin sinkku, niin uskoisin, että olisin erittäin raskas sellainen. Selaisin paljon Tinderiä, screenshottaisin profiileista kuvia kavereille ja miettisin, uskallanko edes nähdä niitä? Onko ne edes oikeita ihmisiä, ja onkohan ne oikeasti ihan tylsiä ja ärsyttäviä :D Onneksi ei tarvitse edes kokeilla!

Tänään me mennään Miskan kanssa piiiitkästä aikaa ihan kahdestaan viettämään aikaa, ihanaa! Tätä on odotettu niin paljon. Hauskaa viikonloppua kaikille! :)