So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

koti

Pyykkietikkalovee

Oo sitä tee tätä. Oo ekologinen, älä osta sitä, älä osta tota. Mä en oikein ennen jaksanut sen enempää ajatella, mitä kaupasta ostettiin, kun oli kyse pesuaineista. Siis esimerkiksi pyykinpesuun liittyvistä tuotteista. Ihan samahan se on millä pesee, kunhan tulee puhdasta ja tuoksuvaa. Eli kyllä, me olemme vuosikaudet käyttäneet huuhteluainetta. Tänään kuitenkin pesin ensimmäisen koneellisen ilman huuhteluainetta. Ja meidän pyykki oli freshimpää ja pehmeämpää kuin ikinä. Oon niin fiiliksissä, ja sen takia halusinkin jakaa tämän teidän kanssa :)

Me oltiin käymässä Kokkolassa muutama viikko sitten, kun mun äiti muutti sinne ja käytiin samalla reissulla Kärkkäisillä. Siellä mä sitten törmäsin näihin pyykkietikoihin, ja ostin testiin. Tänään sitten ekaa kertaa kokeilin, ja ai vitsi. Meidän pyykki on ihan superisti pehmeämpää kuin koskaan ennen ja vaatteisiin ei tullut sitä perinteistä ällöttävää voimakasta huuhteluaineen hajua. Ennen mä pidin siitä, mut nyt raskauden aikana se on haissut mun nenään niin kamalalta. Tosta jäi vieno sitruksinen hyvä tuoksu. Ei etikan voimakasta hajua tai mitään inhottavaa. Oikeasti puhdas tuoksu. 

Näiden kautta oon löytänyt ihan uuden innostuksen ja alkanut miettimään vähän enemmän, mitä me ihmiset itseemme tungetaan. Aloin googlettelemaan, ja kuinka helppoa olisikaan itse tehdä juurikin pyykkietikkaa. Tai yleispuhdistusainetta. Ja hei, ihan törkeän halpaa. Mä pistän vielä tänään tilaukseen ebaysta luonnonöljyjä, joista saa ihania aromeita puhdistusaineisiin. Mistä sä tiedät, mitä sä olet niihin laittanut. Ja nyt kun mä olen äippälomalla, mulla on pelkästään aikaa tehdä näitä ihania kokeiluita. 

Etikassa viehättää myös se, kuinka vähän sitä pitää laittaa. 2-3 ruokalusikallista koneelliseen pyykkiä. Not bad. Huuhteluainetta mä ainakin tunnustan laittaneeni lokeron maksimiviivaan saakka...

Pyykkietikka on ainakin pop ja jää meillä pysyvään käyttöön. Huuhteluaineita ei meidän talouteen enää tule. Ja vinkkinä vielä! Pyyhkeethän olisi ehdottoman ihanaa saada pehmeiksi, mutta huuhteluainettahan niihin ei suositella, koska niiden imukykyisyys heikkenee. No, etikkaa voi huoletta laittaa! Mä oon niin innoissani näistä, jos ette vielä huomanneet. Te pääsette varmasti mukaan näihin mun kokeiluihin, koska nää on ihan ehdottoman siistejä!