So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

sisustus

Uusi ruokailuryhmä

Meillä on ollut täällä kodissa, jossa ollaan asuttu kohta kymmenen kuukautta, neljä keittiönpöytää. Nyt kuitenkin uskon, että löydettiin se pitkäaikainen ratkaisu. 

Meillä on vähän hassusti vaatehuone keskellä asuntoa, joka muodostaa siis valkoisen kuution joka puolelle. Samalla se tekee sen, että keittiöön on kaksi kulkureittiä. Sen vuoksi tila jää pieneksi, mihin täällä kuuluisi sijoittaa keittiönpöytä ja on tosi hankalan mallinen. Saatiin kuitenkin idea, kun bongasin pöydän, että jos pistetäänkin koko järjestys uusiksi olohuoneessa ja työnnetään pöytä sinne.

Nyt muutama päivä myöhemmin alkaa olemaan valmista, jotain tarvitsee vielä mahdollisesti hakea Ikeasta ja olohuoneen pöytä vaihtaa pienempään, niin ollaan ihan todella tyytyväisiä. Niin ja sohva on toiveissa saada vaihdettua eri malliseen, huomattavasti "kevyempään". Tummanharmaa u-sohva on todella raskas silmälle. Mä ajattelin, että tästä tulee pidempi operaatio, mutta lopulta kaikki palaset loksahti paikalleen niin helposti! 

Tästä pöydästä kaikki lähti. Sen bongasin fb-kirpputorilta viidellä eurolla. Aloin pohtimaan, että mitkäs tuolit siihen sopisi kaveriksi. Mitään ei kuitenkaan löytynyt käytettynä, kun selasin Torin ja fb:n ryhmät. Käytiin Ikeassa katselemassa, mutta ei... ainoat, mitkä miellytti silmää, olisivat tulleet maksamaan yhteensä yli 400 euroa, joten tähän vauvahankintojen keskelle ei todellakaan sovi lähellekään tuollainen summa :-D

Perjantaina odottelin, että Miska pääsee töistä ja lähdetään hakemaan tämä uusi pöytä kotiin, ja tyydytään olemaan hetki ilman tuoleja, päätin vielä kokeilla onneani, ja laitoin oman ostoilmoituksen kuudesta tuolista. Ehkä puolen tunnin päästä eräs nainen tuli sanomaan, että hänellä on varastossa juuri sellaiset tuolit, mitä yksi esimerkkikuvistani esitti. Tsiisus! Sain kuvat ja kuulin hinnan, viestittelin Miskan kanssa ja tehtiin päätös, että käydään hakemassa ne samalla reissulla. Ostetaan ne joululahjaksi itsellemme, eikä kumpikaan hankita toisille tänä vuonna lahjoja. 

Ja mä olen onnellinen, että tehtiin tämä päätös. Meidän viimeisin ruokailuryhmä tuli mun isältä väliaikaiseksi, ja se oli ihan karmiva. Joka päivä itketti kattoa sitä, nyt ei hymylle tuu loppua, kun tulee olkkarin puolelle ja näkee tän kokonaisuuden. Lopputuloksen viimeisteli Ikean tabletit ja kuusen oksat. Vielä oksia on aika kevyesti, kokeillaan alkuun, mitä meinaa meidän kissa niistä... sen jälkeen katsotaan, voiko hakea lisää vai unohdanko suosiolla koko homman.

Se mistä mä olen eniten onnellinen, on se, että nyt on yksi isompi hankinta tehty, ja se saatiin loppujen lopuksi tehtyä ihan sairaan halvalla. Ja mikä tärkeintä, me tykätään molemmat Miskan kanssa ihan hurjasti lopputuloksesta. Pakko tähän väliin kysyä, onko teillä miehiä, jotka on sisustuksesta kiinnostuneita? Musta on ihan sairaan kivaa, ettei kodin sisustaminen ole pelkästään mun juttu, vaan Miskalla todellakin on paljon mielipiteitä ja ehdotuksia. 

Odotan niin paljon, että saadaan tähän olohuoneeseen vielä joulukuusi! Sen voisikin mahdollisesti reilun viikon päästä jo hakea. Vaikka ei tänäkään vuonna joulua juurikaan kotona vietetä, niin mulle on kuitenkin tärkeää saada aidon kuusen tuoksu kotiin. Ilman kuusta ei vaan oo joulufiilistä. ?

Mitäs mieltä te ootte tästä meidän muutoksesta? Valitettavasti en tajunnut ottaa mitään ennen kuvia, mutta ehkä se on jpa parempi. Mä en ehkä olisi halunnut esitellä sitä kamalaa tiikkipöytää, joka aiemmin oli meillä. 

On kivaa, kun joskus käy vaan tuuri, ja saa oikeasti ihan sairaan halvalla laitettua kotia kuntoon. Miettikää, että pöytä, tuolit ja tabletit kustansi yhteensä vajaan 200 euroa. Ja me myytiin tästä olohuoneesta senkki pois, josta saatiin 110 euroa, eli omaa rahaa ei montaa kymppiä mennyt. 

Mä vaan sanon sen, että kirpparit kunniaan. Niitä kannattaa ihan oikeasti pitää silmällä. Löytää usein hieman omaperäisempiä tavaroita, kuin kaupasta ja huomattavasti huokeammalla hinnalla :)