So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ajatuksia

V*ttu sä oot outo

Mä liikutuin eilen illalla suuresti, kun katsoin erään videon YouTubesta. Mä tulin ihan äärettömän iloiseksi kyseisestä videosta, kunnes tutustuin paremmin tähän videossa esiintyvään tyttöön, ja mä tulin niin vihaiseksi ja pettyneeksi muiden ihmisten puolesta.

Mä hieman avaan tätä videota teille, mutta suosittelen teitä jokaista katsomaan kyseisen videon, ja miettimään, olisiko teillä mahdollisuus tehdä jotain hieman vastaavaa? Tuoda jollekin iloa omalla läsnäololla? Jos on, niin tee se ihmeessä. Siinä ei todellakaan menetä mitään. 

Max Blomfelt latasi tubeen videon, jossa hän meni moikkaamaan erästä fanityttöään. Tästä kyseisestä tytöstä pystyin jo kahden videon perusteella päättelemään, että hän on niin paljon meitä fiksumpi. Hän on hoksannut asian, että tässä maailmassa voi tehdä ihan mitä vain itse haluaa, ei ole mitään kriteerejä, kuka voi tehdä esimerkiksi tubeen videoita. Puhun nyt ihan yleisesti, käytän vain Lottaa esimerkkinä. Maxin videossa oli siis ideana, että hän haluaa mennä yllättämään Lotan. Mä en edes pysty kertomaan, kuinka monta kyyneltä olin jo vuodattanut siinä vaiheessa, vasta kun Max oli menossa hänen luokse. Niin uskomattoman kaunis teko, että apua. Ja se, kun Lotta näki, että hänen idoli seisoo heidän kotonaan, heidän rappusissa. Mä itkin niin paljon, koska mä olin niin onnellinen Lotan puolesta <3 Tuli itsellekin sellainen olo, että kunpa pääsisi halaamaan tätä tyttöä.

Mun hyvä olo ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun mä lähdin seikkailemaan Lotan kanavalle ja katsomaan hänen omia videoita. Niin ihania, ja ennen kaikkea aitoja. Se aitous minkä perässä mä aina menen, se löytyi nyt hänen kanavaltaan. Mä useamman videon katsoin, ja upposin ihan niiden pariin toviksi. Kurkkasin kommentteihin, ja sitten mulla loksahti leuka lattiaan. Tämä tyttö, joka ei kenellekään ole pahaa tahtonut, oli saanut todella törkeitä kommentteja. Sellaisia, että mullekin tuli paha mieli niitä lukiessa. Miettikääpä, kun tuollainen pieni tyttö lukee ne. Omasta ulkonäöstä paljon negatiivista kommenttia, miksi? Miksi joku kokee, että täytyy mennä kommentoimaan toisen ulkonäköä? Onko meistä oikeasti joku niin täydellinen, että pystyisi mennä toista sanomaan rumaksi tai vitun oudoksi.

Parasta tässä on se, että vaikka näitä negatiivisia kommentteja on tullut, Lotta vain jatkaa. Koska onhan tämä hänelle rakas harrastus, jonka parissa on kiva viettää aikaa. Ja ihanaa myös, että Lotan vanhemmat eivät ole rajoittaneet YouTubessa pyörimistä tyhmien ihmisten takia, koska eihän Lotalla olisi mitään syytä keskeyttää videoiden tekemistä. Vain näillä kakkapäillä olisi syytä katsoa peiliin ja miettiä, miksi tekee näin?

Oon monta kertaa miettinyt lukiessa eri palstoilla haukkumisia, että mitä kukaan saa siitä. Miksi tahtoo yrittää pahoittaa toisen mielen? Mä ainakin henkilökohtaisesti nautin siitä, jos saan toiselle hyvän olon. Miksi joku väkisin tahtoo toiselle saada ikävän fiiliksen? Miksi maailma on niin paha? Miksi kukaan ei saa tätä loppumaan?

Jostain kumman syystä luullaan, että on ihan ok, jos nyt hieman nälvii toisen ulkonäköä. Ei, se ei todellakaan ole. Ei ole ikinä oikein haukkua tai kiusata ollenkaan, mutta varsinkin ulkonäön vuoksi on aivan naurettavaa. Kaikki me ollaan sisällämme samannäköisiä, miksi me annetaan ulkokuoren merkitä niin paljon? 

Monilla vanhemmilla on tässä kohtaa peiliin katsomisen paikka, sillä liiankin useasti, kun esimerkiksi tuben kommentteja katsoo, ja siellä on todella rumia kirosanoja ja sitten vielä jotkut "kivat" haukut päälle, on kommentin kirjoittaja aivan täysin lapsi. Ja usein vielä samalta juniorilta useampia kommentteja  eri henkilöiden videoissa. Jos vanhemmat ensinnäkin kertoisi, että netissä täytyy käyttäytyä aivan täysin samalla tavalla kuin "oikeassakin elämässä", olisi jo varmasti hieman vähemmän ilkeitä kommentteja. Tai jos hieman vahdittaisiin, mitä ne omat lapset tekee ja mihin ne kommentoi, niin oltaisiin taas askeleen lähempänä parempaa maailmaa.

Mä sain Lotalta niin hyvää energiaa, että sillä jaksaa taas. Musta tuli Lotan fani ja odotan innolla uusia videoita.